tiistai 1. kesäkuuta 2010

Sata lasissa

Black Eyed Peasin I Gotta Feeling on roikkunut listoilla melkein riesaksi asti noin vuoden takaisesta julkaisustaan lähtien. Onneksi sitä ei tarvitse sentään kuulla joka yhteydessä.

Yhdysvalloissa yli 5,5 miljoonaa kertaa laillisesti hankittu, monen mielestä vuosituhannen alun suurin hitti ylitti viime viikolla miljoonan maagisen rajan Britanniassa, mikä Music Weekin mukaan tarkoitti samalla sadatta jäsentä koko aateliskerhoon. I Gotta Feeling on 11. miljoonamyyntiin yltänyt single, joka on julkaistu 2000-luvulla.

Ennen vuosituhannen vaihdetta vain seitsemänkymmentä hittiä oli yltänyt miljoonaan, mutta digilataukset ovat siivittäneet monta vanhempaa biisiä rajan paremmalle puolelle. Niistä mainittakoon muun muassa Eye of the Tiger, Back for Good ja muurahais-Adamin Stand and Deliver.

Seuraavat miljoonakerhon jäsenet lienevät Kings of Leonin Sex on Fire, joka on 15 tuhannen kappaleen päässä, sekä hieman kauempana vaaniva Lady Gagan Poker Face. Sen sijaan taannoin klubiin uumoilemani Bleeding Love on hyytynyt pahasti ja lähestyy rajapyykkiä etanan vauhtia.

Lista Britannian ostetuimmista sinkuista löytyy muun muassa täältä. Ja jos joku on säästynyt I Gotta Feelingiltä, niin sen voi kuunnella ja katsoa alta.

Black Eyed Peas - I Gotta Feeling from UniversalMusicGroup on Vimeo.

Ei kommentteja: