torstai 3. kesäkuuta 2010

Satelliitti lista-avaruudessa

Euroviisut ovat tämän vuoden osalta takana, mutta listamielessä on meneillään viisujen kiinnostavin viikko. Yltääkö Lena Meyer-Landrut voittokappaleellaan Satellite virallisille listoille ja kuinka korkealle? Britanniassa voittajan julkaisu todennäköisesti sössitään jälleen kuten viime vuonnakin, jolloin Fairytale ponkaisi upeasti kymmenenneksi, vaikka se hyllytettiin iTunesista puolen viikon ajaksi. Ainakin nyt näyttää siltä, että Satellite on saarivaltakunnassa ladattavissa ainoastaan osana viisukokoelmaa.

Saksan iTunesin kärjessä on tätä kirjoitettaessa viisufinaalin väliaikanumero, Madconin Glow. Siellä samaisen kaupan Top 10:ssä ovat myös luonnollisesti Satellite, Ranskan bobsinclarmainen Allez Olla Olé sekä lisäksi Belgian kärkikahinoihin palauttanut Me and My Guitar. Suomessakin menestyvät kolme ensiksi mainittua sekä lisäksi Kreikan ja Turkin viisut. Kolmanneksi yltänyt Romanian edustuskappale Playing with Fire uppoaa parhaiten Skandinaviassa.

Monille maille yhteistä on se, että omat viisuedustajat ovat painuneet unholaan muiden tieltä. Työlki elläästä ei ikinä oikein ollutkaan hitiksi Suomessa, mikä osaltaan kertoi myös karua kieltään sen mahdollisuuksista menestyä itse kisoissa. Iso-Britannian sympaattinen Josh Dubovie joutui esittämään jotain aivan käsittämätöntä, joten viime sunnuntain brittilistasija 179 ei ollut yllätys, eikä Top 75 liene tälläkään viikolla mahdollinen.

1 kommentti:

Markus kirjoitti...

Tyypillistä...Satellite ilmaantui juuri postauksen jälkeen väliaikatietoihin ja sijalle 27.