sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Listakatsaus, vko 24

Billboard Hot 100, Top 10

1. (2.) Katy Perry featuring Snoop Dogg – California Gurls
2. (1.) Usher featuring will.i.am – OMG
3. (3.) B.o.B featuring Hayley Williams – Airplanes
4. (4.) Ke$ha – Your Love Is My Drug
5. (11.) Travie McCoy featuring Bruno Mars – Billionaire
6. (5.) Taio Cruz featuring Ludacris – Break Your Heart
7. (6.) Lady Gaga – Alejandro
8. (7.) B.o.B featuring Bruno Mars – Nothin’ on You
9. (16.) The Black Eyed Peas – Rock That Body
10. (8.) La Roux – Bulletproof

Katy Perryn elokuussa ilmestyvän Teenage Dream -albumin ensimmäinen single California Gurls ohitti neljännellä listaviikollaan Usherin OMG:n ja toi Perrylle hänen toisen ykkösensä. Kuparisen rikkoi jo I Kissed a Girl, joka vietti kärjessä seitsemän viikkoa. California Gurls päässee ainakin lähelle.
Snoop Doggin nimi paistattelee ylimmällä rivillä kolmatta kertaa. Oma hitti Drop It Like It’s Hot kipusi kärkeen syksyllä 2004, ja hän vieraili myös Akonin ykkösellä I Wanna Love You (2006).
Billionairen kertosäkeen luikauttavalla Bruno Marsilla on kaksi Top 10 -vierailua ennen ensimmäistä omaa hittiä, mikä muistuttaa Ashantin uran alkutaivalta. Vain digitaalisesti julkaistu EP It’s Better If You Don’t Understand tosin ehti käydä pari viikkoa sitten albumilistan sijalla 99.
Rock That Body eteni The E.N.D. -albumin viidenneksi Top 10 -singleksi. Niistä kolme on jatkanut kärkeen asti: Boom Boom Pow, I Gotta Feeling ja Imma Be. I Gotta Feeling on vuosi ilmestymisensä jälkeen yhä sijalla 42.
Draken ja Lil Waynen sisäsiittoinen Miss Me on uutuus sijalla 15. Joku suomalainen artisti tai bändi voisi tehdä biisin nimeltä Aika hyvä kittaamaan olutta. Keskitason kantritähti Billy Currington näyttäytyy tuon nimisellä kappaleella sijalla 83 (Pretty Good at Drinkin’ Beer). Brittiläisen VV Brownin kotimaassaan vaisuhkosti menestynyt Shark in the Water yllätti ja aloittaa rapakon takana listauransa sijalta 97.


USA:n albumit Top 10

1. (-) Jack Johnson – To the Sea
2. (3.) Justin Bieber – My World 2.0
3. (1.) Soundtrack – Glee: The Music Volume 3: Showstoppers
4. (4.) Lady Antebellum – Need You Now
5. (5.) Usher – Raymond V Raymond
6. (6.) Lady Gaga – The Fame
7. (9.) Carole King & James Taylor – Live at The Troubadour
8. (-) Taio Cruz – Rokstarr
9. (-) Clay Aiken – Tried & True
10. (17.) Ke$ha – Animal

Jack Johnsonin uutuus To the Sea teki kauppansa yli 240 000 ostajalle eli sitä ostettiin reippaasti neljä kertaa niin paljon kuin kakkosta Justin Bieberiä. Jack Johnsonilla on nyt brittilistan tapaan kolme USA:n ykköstä: Curious George -soundtrack (2006), Sleep Through the Static (2008) ja To the Sea.
Kymmenenneksi päätynyt Animal puolestaan mittautti SoundScan-ajan heikomman sijaan oikeuttaneen viikkomyynnin, noin 20 000 kpl.
Kahdeksanneksi ilmaantunut Rokstarr on Taio Cruzin ensimmäinen albumijulkaisu rapakon takana. Albumin myötä Dynamite debytoi Hot 100 -listan sijalla 26.
Entinen Idol-tähti Clay Aiken ilmestyi sijalle yhdeksän cover-albumillaan Tried & True. Joskus kolmosenakin käyneen Hawthorne Heightsin uutuus Skeletons jäi sijalle 50.
Lady Antebellumin Need You Now on ollut kantrilistan kärjessä nyt 19 viikkoa putkeen. Ennätys on Garth Brooksin Ropin’ the Windin 29 viikkoa.


Britannian singlet Top 10

1. (-) Shout for England – Shout
2. (-) Tinie Tempah featuring Labrinth – Frisky
3. (16.) K’naan – Wavin’ Flag
4. (1.) D. Guetta & C. Willis feat. Fergie & LMFAO – Gettin’ Over You
5. (6.) Eminem – Not Afraid
6. (11.) Usher featuring will.i.am – OMG
7. (3.) Jason Derulo – Ridin’ Solo
8. (2.) B.o.B featuring Bruno Mars – Nothin’ on You
9. (7.) Alicia Keys – Try Sleeping with a Broken Heart
10. (53.) Baddiel/Skinner/The Lightning Seeds – Three Lions

Dizzee Rascalin parin viikon takainen ykkönen Dirtee Disco sukelsi 4-12, mutta hän on mukana Shoutilla, joka oli tämän viikon ostetuin kappale. Ja cover Tears for Fearsin jenkkiykkösestä vuodelta 1984.
Three Lions -versioista parhaiten pärjäsi ensimmäinen eli vuoden 1996 Englannin kotikisoihin levytetty David Baddielin, Frank Skinnerin ja The Lightning Seedsin versio. Three Lions on nyt käynyt Top 10:ssä vuosina 1996, 1998, 2006 ja 2010.
Shakiran virallinen kisabiisi Waka Waka (Time for Africa) puolestaan aloittaa listauransa sijalta 38. Epävirallinen kisabiisi Wavin' Flag tosin pyyhkii lattiaa Shakiralla noustuaan jo kolmanneksi.
Nuori rap-artisti Tinie Tempah on avannut listauransa hienosti ykkös- ja kakkoshitillä. 19-vuotiaan Pixie Lottin esikoiselta puolestaan on lohkaistu kaksi ykköstä ja kolme pienempää hittiä, joista tuorein Turn It up hyppäsi näyttävästi sijalta 25 11:nneksi. Albumin paras sijoitus toistaiseksi on kuudes.
Kaikkein kiinnostavin listatulokas lienee entinen Englannin valmentaja Terry Venables, joka versioi Elvis Presleyn kappaleen If I Can Dream sijalle 23.


Britannian albumit Top 10


1. (-) Christina Aguilera – Bionic
2. (5.) Alicia Keys – The Element of Freedom
3. (2.) Michael Bublé – Crazy Love
4. (3.) Glee Cast – Glee: The Music Volume 3: Showstoppers
5. (6.) Lady Gaga – The Fame
6. (1.) Jack Johnson – To the Sea
7. (9.) Royal Air Force Squadronaires – In the Mood
8. (12.) Glenn Miller – The Very Best of
9. (4.) Pendulum – Immersion
10. (17.) Pixie Lott – Turn It up

Christina Aguilera julkaisi Bionicin sopivaan aikaan, sillä se vältti tulevan julkaisurynnistyksen ja pääsi käymään paalupaikalla. Myyntiluvut eivät oletettavasti päätä huimanneet. Joka tapauksessa Bionic on hyvä levy ja Aguileran toinen ykkönen. Kuparisen rikkoi Back to Basics (2006).
Glenn Milleriä soittava Royal Air Force Squadronaires sai seurakseen Top 10:iin myös maestron itsensä. Toisessa maailmansodassa menehtyneen Millerin korkein brittilistasijoitus on vuodelta 1977, jolloin kokoelma The Unforgettable kävi neljäntenä.
The Drums rummutti blogi-indiensä sijalle 16, ja varttuneempaa osastoa edustaa monessa liemessä keitetty Steve Winwood, jonka tuorein kokoelma aloittaa sijalta 18. Iyazin nimetön esikoinen ilmaantui sijalle 26 ja listalla on myös jälleen uusi Jimi Hendrix -kokoelma Fire – The Collection (29).

Ei kommentteja: