tiistai 29. kesäkuuta 2010

Putki päällä

Eminem saavutti kuudennen Britannian albumiykkösensä putkeen, kun Recovery jyräsi ykköseksi vuoden parhaalla viikkomyynnillä. Sen myötä hän rikkoi pari enemmän tai vähemmän merkittävää ennätystä. Hänellä on nyt sekä yhdysvaltalaisista että sooloartisteista ylipäätään eniten perättäisiä ykkösiä Britannian albumilistalla.

Rankingin kärki on seuraavanlainen:

Led Zeppelin (8)
Abba (8)
The Beatles (7)
Eminem (6)
The Police (5)
Erasure (5)
Bon Jovi (5)
Simply Red (5)
The Prodigy (5)
Robbie Williams (5)

Näistä putki on yhä päällä Eminemin lisäksi The Prodigyllä ja kummallakin on hyvä sauma sitä vielä jatkaa.

Nyt joku saattaa kysyä, missä ovat Elvis ja Madonna. Kummallakin on huimat 11 ykkösalbumia, mutta Elvis on yltänyt vain kahden ja Madonna kolmen albumin putkiin. Olisiko Elviksen pitänyt kenties harventaa julkaisutahtiaan ja Madonnan jättää livealbumit julkaisematta?

Michael Jacksonin kohtaloksi ovat puolestaan koituneet lukuisat kokoelmat. Jos Jacksonin nimellä olisi julkaistu ainoastaan uutta materiaalia sisältävät albumit sekä kokoelma Number Ones, hänellä olisi seitsemän ykköstä putkeen alkaen Thrilleristä päättyen Number Onesiin.

Bon Jovilla on päällä hyvä kolmen levyn kakkosputki. Kakkosia olisi itse asiassa kuusi, jollei akustinen This Left Feels Right (2003) olisi jäänyt petturimaisesti neljänneksi.

Mutta vaikka kivoja ovatkin, konditionaali ja jos eivät kuulu listatouhuihin.

Ei kommentteja: