tiistai 8. kesäkuuta 2010

Viikon listanimi: David Guetta

Listanimi-sarja vietti viime viikon rokulia, mutta palaa tanssirytmeissä. Ranskalainen David Guetta on julkaissut suurin piirtein saman kappaleen suurin piirtein joka toisena singlenään, mikä on näinä tarttuvan popdancen suuruuden päivinä varma resepti kärkisijoille.

Guettan, 42, tuotanto on luokiteltu houseksi, mutta kovin syvälle housen maailmaan se ei sukella, kuten listamenestyksestäkin voi päätellä. Viime vuoden jättihitistä When Love Takes Over alkanut huippusuksee kulminoitui tällä viikolla One Love -albumin viidennen singlen ykkössijaan Britanniassa. Gettin’ Over You on Guettan kolmas brittiykkönen ja kaikissa ovat äännelleet eri vokalistit. Biisi on remix-versio jo viime vuonna sijalla 41 käyneestä kappaleesta Gettin’ Over.

Tanssimusiikkipiireissä ja Keski-Euroopassa Guetta on ollut tähti jo pitkään. Ensimmäinen iso kansainvälinen poplistahitti irtosi neljä vuotta sitten singlellä Love Don’t Let Me Go (Walking Away), jolla yhdistettiin pitkän linjan brittibändi The Eggin Walking Away Guettan omaan vanhempaan singleen Love Don’t Let Me Go. Mash-up nousi Britanniassa listakolmoseksi ja Top 5:een myös Ranskassa, Espanjassa ja Kreikassa.

Myös Love Is Gone oli Top 10 -menestys Britanniassa (9) ja albumi Pop Life ylsi sijalle 44. Ei mitään supertähtitasoa, mutta yhtä kaikki, Guetta oli vakiinnuttanut asemansa popmaailmassa ja -listoilla.

Viime vuonna jysähti siis toden teolla. Kelly Rowlandin laulama When Love Takes Over nousi Britannian singlelistan ykköseksi ja on myynyt platinasingleen oikeuttavan määrän. Akonin kanssa tehty Sexy Bitch ponkaisi kärkeen suurin piirtein kaikkialla, Yhdysvalloissakin jopa viidenneksi. Albumi One Love ylsi brittikakkoseksi viime vuoden syyskuussa. Gettin’ Over Youn ja kahden muun ykkössijan väliin mahtuivat One Loven ja Memoriesin sijat 42 ja 15.

Uusi ykkönen vetäisi muuten kaikkien aikojen kolmanneksi jyrkimmän loikan kärkipaikalle (41-1). Ennätys on Pixie Lottin Boys & Girlsin 72-1 viime syyskuussa ja tilaston kakkosena kummittelee DJ Ötzin iki-ihana Hey Baby (45-1).

Hurjasta hittiputkestaan huolimatta Guettalla ei ole yhtään sinkkuykköstä kotimaassaan Ranskassa. Albumipuolella tyhjiön täytti One Love.

David Guetta Feat. Fergie, Chris Willis & LMFAO - Gettin' Over You (Official Video) from Marcio Machado on Vimeo.

Ei kommentteja: