sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Listakatsaus, vko 22

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Usher featuring will.i.am – OMG
2. (3.) B.o.B featuring Hayley Williams – Airplanes
3. (2.) Katy Perry featuring Snoop Dogg – California Gurls
4. (5.) Taio Cruz featuring Ludacris – Break Your Heart
5. (4.) B.o.B featuring Bruno Mars – Nothin’ on You
6. (8.) Lady Gaga – Alejandro
7. (7.) Ke$ha – Your Love Is My Drug
8. (-) Miley Cyrus – Can't Be Tamed
9. (6.) Eminem – Not Afraid
10. (9.) Rihanna – Rude Boy

Billboard poisti Eminemin nimen B.o.B:n Airplanesin esittäjäkrediiteistä, koska pelkästään Paramoren Hayley Williamsin ryydittämä versio on virallinen single. Eminem esiintyy biisin kakkososalla, joka on pidempi ja siis eri kappale.
Hannah Montanan roolista tutuksi tullut Disney-tähti Miley Cyrus yrittää muokata imagoaan aikuisemmaksi eli seksikkäämmäksi. Uusi single Can’t Be Tamed oli viikon neljänneksi ostetuin ja debytoi Hot 100 -listalla kahdeksantena. Cyruksen toistaiseksi suurin hitti on viimevuotinen listakakkonen Party in the U.S.A.
La Roux'n Bulletproof nousi jo 14:nneksi ja Michael Bublén sinnikäs Haven't Met You Yet tähän asti parhaalle sijalleen 24. Kaksi pykälää alempana debytoi näyttelijä Neil Patrick Harrisin ensimmäinen listakäynti, Glee-versio Aerosmithin listakutosesta Dream On. Gleetä löytyy myös muun muassa sijalta 31 (Les Miserables-numero I Dreamed a Dream) sekä alempaa parin Lady Gaga -versioinnin muodossa. Ei ole aivan tavallista, että cover-versio ja alkuperäinen biisi ovat listalla yhtä aikaa, mutta tällä viikolla näin kävi Bad Romancelle (35 ja 86).
Avenged Sevenfoldin uuden albumin nimikappale Nightmare (51) ponnahti kertaheitolla bändin suurimmaksi hitiksi, jos mitataan listasijoituksia. Sijalle 60 yltänyt Bat Country voitti aikoinaan MTV Video Music Awardin.


USA:n albumit Top 10

1. (-) Soundtrack – Glee: The Music Volume 3: Showstoppers
2. (re) The Rolling Stones – Exile on Main St. (Remastered)
3. (-) The Black Keys – Brothers
4. (1.) Justin Bieber – My World 2.0
5. (-) Nas & Damian Marley – Distant Relatives
6. (2.) Lady Antebellum – Need You Now
7. (-) Band of Horses – Infinite Arms
8. (7.) Usher – Raymond V Raymond
9. (4.) AC/DC – Iron Man 2 (Soundtrack)
10. (-) LCD Soundsystem – This Is Happening

Glee-sarjasta irtosi toinen ykkösalbumi lyhyen ajan sisään, sillä The Power of Madonna EP:hän käväisi kärjessä viisi viikkoa sitten. Tällä viikolla se ponkaisi reippaasti takaisin ylöspäin sijalle 21.
Tv-sarjojen ennätystä ykkösalbumeissa pitää hallussaan The Monkees, joka kirvoitti neljä ykköstä vuosina 1966-1968.
Exile on Main St. vietti ykkösenä neljä viikkoa vuonna 1972. Uudelleenjulkaisun lisäksi ilmestyi myös ainoastaan bonuslevyn harvinaisuudet sisältävä versio, joka on saatavilla vain Target-myymälöistä. Se versio debytoi sijalla 27.
Nasilla on soolona kahdeksan Top 10 -albumia ja muiden kanssa kaksi, kun Damian Marleyn kanssa levytetty Distant Relatives debytoi viidentenä. Toinen on The Firm -nimisen rap-projektin ykkösenä käynyt ensimmäinen ja toistaiseksi viimeinen julkaisu The Album (1997). Bob Marleyn pojalle Damianille Top 10 -visiitti on kaikkiaan toinen.


Britannian singlet Top 10

1. (-) Dizzee Rascal – Dirtee Disco
2. (1.) B.o.B featuring Bruno Mars – Nothin' on You
3. (-) Iyaz – Solo
4. (2.) Jason Derulo – Ridin' Solo
5. (-) Eminem – Not Afraid
6. (-) N-Dubz featuring Bodyrox – We Dance On
7. (5.) Edward Maya featuring Vika Jigulina – Stereo Love
8. (7.) Aggro Santos featuring Kimberly Wyatt – Candy
9. (3.) Roll Deep featuring Jodie Connor – Good Times
10. (17.) Sean Kingston & Justin Bieber – Eenie Meenie

Varsin hurjaan listakuntoon äitynyt Dizzee Rascal sai neljännen ykkösensä, mutta ensimmäisen ihan täysin omillaan. Ennen kahden vuoden takaista ykköstä Dance wiv Me hänen parhaansa oli Stand Up Tallin kymmenes sija vuodelta 2004.
Pelottavan yhdenmukaisesti nimetyt Solo ja Ridin' Solo muuttuvat vielä hämmentävimmiksi, kun tietää, että sekä Iyazin että Jason Derulon taustalla vaikuttaa itsekin Top 10:iin ponkaissut Sean Kingston. Voidaanko puhua Beluga Heights -mafiasta?
Not Afraid on jälleen yksi Top 10 -lisäys Eminemin jo melko pitkään hittilistaan. Viimevuotiselta Relapse-albumilta lohkaistut Crack a Bottle ja We Made You ylsivät kumpikin sijalle neljä.
Vastikään Keanen kanssa pikkuhitin saanut K'naan pääsi yksin paljon korkeammalle, sijalle 16. Wavin' Flagin saamaa huomiota lisää biisin yhteys jalkapallon MM-kisojen kanssa.
BBC:n kykykilpailun kautta haettiin Dorothyä The Wizard of Ozin West End -versioon. Over the Rainbow -nimisen kisan voitti Danielle Hope, joka debytoi sijalla 29 tutulla samannimisellä kappaleella. Ikivihreä nousi brittilistalle ilmeisesti ensimmäisen kerran vasta vuonna 2001 Cliff Richardin toimesta. Alkuperäinen Judy Garlandin esityshän on ikivanha, ajalta ennen virallisia listoja.
Alempaa Top 40:iin hyppäsivät Keri Hilsonin I Like (34), Michael Bublén Haven't Met You Yet (38) ja Lady Gagan Alejandro (40).


Britannian albumit Top 10

1. (-) Pendulum – Immersion
2. (19.) Michael Bublé – Crazy Love
3. (-) Glee Cast – Glee: The Music Volume 3: Showstoppers
4. (-) Katie Melua – The House
5. (1.) The Rolling Stones – Exile on Main St. Remastered
6. (8.) Alicia Keys – The Element of Freedom
7. (3.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
8. (5.) Lady Gaga – The Fame
9. (2.) Faithless – The Dance
10. (10.) Florence & The Machine – Lungs

Pendulum rynnisti Britannian albumilistan paalupaikalle kolmannella studiolevyllään Immersion. Edellinen In Silico kävi parhaimmillaan hopeapallilla. Singlepuolella Watercolour palasi takaisin Top 20:iin (22-19).
Crazy Love on saavuttamassa 1,5 miljoonan myydyn levyn rajapyykin ja nousi sijalta 19 kakkoseksi tv-spesiaalin ansiosta. Bublén albumeista myös Call Me Irresponsible ja It's Time ovat tällä viikolla Top 40:ssä sijoilla 31 ja 33.
Katie Meluan The House on neidon neljäs Top 5 -studioalbumi yhtä monesta julkaisusta. Hänen esikoisensa Call Off the Search kasvoi yhdeksi vuoden 2004 suurimmista menestyksistä ja vietti kärjessä kaikkiaan kuusi viikkoa.
Nättiä folkpoppia soittavan oxfordilaisyhtye Stornowayn esikoinen Beachcomber's Windowsill debytoi hienosti sijalla 14. Gorillazin Plastic Beach elpyi jälleen ja nousi 15 sijaa 22:nneksi. Siltä ei kuitenkaan ole irronnut yhtään Top 40 -singleä.

1 kommentti:

Markus kirjoitti...

The Official Charts Company päätti kuitenkin, että Rollareiden Exile palasi listalle viime viikolla, vaikka alun perin nettisivuillaan merkitsi sen uutuudeksi. Sen vajaan 38 vuoden tauko ykkössijojen välillä on ennätys.