torstai 24. kesäkuuta 2010

Aavan meren tuolla puolen 4: Bullet for My Valentine

Kesäsarjassa esitellään brittiartisteja ja -yhtyeitä, jotka ovat pärjänneet Yhdysvalloissa paremmin kuin kotimaassaan.

On vaikea sanoa, kuinka pitkään Bullet for My Valentine menestyy Yhdysvalloissa paremmin kuin Britanniassa, mutta tällä hetkellä asia on niin. Kahdennensadannen blogipostaukseni aiheena oleva walesiläisyhtye on julkaissut kolme albumia, joista kaksi viimeisintä ovat nousseet Yhdysvaltojen albumilistalla korkeammalle kuin Britanniassa ja ennen kaikkea viipyneet siellä listalla pidempään.

Bullet for My Valentinen musiikkia on luonnehdittu metalcoreksi. Sheena Eastonia lukuun ottamatta syy sarjassa esiteltyjen artistien sukseeseen Yhdysvalloissa on ollut juuri musiikkityyli. Bullet for My Valentinellakin se lienee osatekijä, mutta ei välttämättä koko totuus. Bändi kiertää ahkerasti Yhdysvalloissa ja on kasvattanut kuulijakuntaansa jokaisella levyllä.

Isoja kaiken kansan radio- ja sinkkuhittejähän metalcorella ei saavuteta Atlantin kummallakaan puolella, joten Hot 100 -listan sijoituksia saamme vielä odotella. Britannian sinkkulistallakaan bändi ei ole nähnyt Top 20:ä. Paras sijoitus on All These Things I Hate (Revolve around Me) -biisin sija 29. Digilatausten aikakaudella listasijoitukset ovat sukeltaneet merkittävästi heikommiksi, mutta sama ongelma on miltei kaikilla rockyhtyeillä.

Vaikka Hot 100 -lista on vielä valloittamatta, rockradiohittejä bändillä on useita. Tuoreimman Fever-albumin ensimmäinen single Your Betrayal (alla) ylsi Mainstream Rock Songs -listan seiskaksi.

Isoin Hot 100 -hitti:
-

Isoin brittihitti:
All These Things I Hate (Revolve around Me) [#29]

Menestyneimmät albumit Yhdysvalloissa:
Fever (#3, 2010)
Scream Aim Fire (#4, 2008)

Menestyneimmät albumit Britanniassa:
Fever (#5, 2010)
Scream Aim Fire (#5, 2008)

Bullet For My Valentine - Your Betrayal from Bullets Daily - Video Vault on Vimeo.

Ei kommentteja: