sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Listakatsaus, vko 25

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Katy Perry featuring Snoop Dogg – California Gurls
2. (2.) Usher featuring will.i.am – OMG
3. (3.) B.o.B featuring Hayley Williams – Airplanes
4. (5.) Travie McCoy featuring Bruno Mars – Billionaire
5. (4.) Ke$ha – Your Love Is My Drug
6. (7.) Lady Gaga – Alejandro
7. (6.) Taio Cruz featuring Ludacris – Break Your Heart
8. (11.) Eminem – Not Afraid
9. (9.) The Black Eyed Peas – Rock That Body
10. (13.) Drake – Find Your Love

Katy Perryn California Gurlsista on tulossa vuoden suurimpia hittejä, sillä sen myyntiluvut ovat omassa sarjassaan. Radiolistallakin kärkipaikka on vain ajan kysymys. Tällä viikolla sitä rankkausta hallitsee Usherin OMG.
Travie McCoyn albumi Lazarus ei herättänyt kummoistakaan kiinnostusta ilmestymisviikollaan, mutta Billionaire petrasi pykälän sijalle neljä. Your Love Is My Drug taipui sille, vaikka kasvatti pistemääräänsä edellisviikkoon nähden.
Eminemin Not Afraid petrasi videon myötä takaisin Top 10:iin ja on jo nyt pitkäikäisempi Top 10 -hitti kuin Relapse-albumin ykkönen Crack a Bottle.
Latinomaailman supertähdillä menee mukavasti: Enrique Iglesias on muutaman vuoden tauon jälkeen taas Top 40:ssä (I Like It, 55–32), ja Shakiran Waka Waka (This Time for Africa) debytoi sijalla 44.
Muita uutuuksia: Justin Bieberin Karate Kid -esitys Never Say Never (33), monta Gleen tulkintaa, korkeimmalla Faithfully (37), Christina Aguileran Bionic (66), Ne-Yon paluusingle Beautiful Monster (67), Lil Jonin Hey (70), Trainin uusi hitti If It's Love (90) sekä OneRepublicin Secrets (98).
Karate Kid -leffassa ja Never Say Neverillä esiintyvän Jaden Smithin isä Will Smith on jostain syystä hyllyttänyt musiikkiuransa, vaikka Switch (2005) oli iso hitti (US: #7, UK: #4). Kolossaalista jättimenestystä Men in Black (1997) ei ikinä julkaistu myyntiin, joten sitä ei nähty Hot 100 -listalla. Smithillä on silti kaksi jenkkiykköstä: Gettin' Jiggy wit It sekä Wild Wild West, ja yksi Top 10 -single (Summertime) myös DJ Jazzy Jeff & The Fresh Princen jäsenenä.
Billboard listasi muuten Michael Jacksonin viisikymmentä suurinta jenkkihittiä. Ykkönen saattaa yllättää.


USA:n albumit Top 10

1. (-) Soundtrack – Glee: The Music: Journey to Regionals (EP)
2. (-) Soundtrack – The Twilight Saga: Eclipse
3. (-) Christina Aguilera – Bionic
4. (1.) Jack Johnson – To the Sea
5. (-) Plies – Goon Affiliated
6. (2.) Justin Bieber – My World 2.0
7. (3.) Soundtrack – Glee: The Music Volume 3: Showstoppers
8. (4.) Lady Antebellum – Need You Now
9. (-) Dierks Bentley – Up on the Ridge
10. (-) Jewel – Sweet and Wild

Alkukesän uutuustulva käänsi albumilistan melko mukavasti sekaisin. Suositut soundtrack-sarjat jättivät Christina Aguileran nuolemaan näppejään. Glee-soundtrack on  jo kolmas sarjasta ponnistanut ykkönen kahdeksan viikon sisään. Twilight-sarjan albumit puolestaan ovat keränneet sijat 1, 1 ja 2.
The Monkeeshan sai irroitettua sarjastaan aikanaan neljä ykkösalbumia, joten Glee saattaa hyvinkin rikkoa tuon ennätyksen vielä tänä vuonna.
Raptähti Plies debytoi sijalla viisi neljännellä albumillaan Goon Affiliated. Kaksi ensimmäistä ylsivät molemmat sijalle kaksi, mutta joulun julkaisuruuhkassa kamppaillut kolmas sijalle 14. Kaikista kolmesta on ollut kultalevyksi asti.
1990-luvulla hittejä takonut laulajatar Jewel on toistamiseen kantrituulella seitsemännellä Top 10 -albumillaan Sweet and Wild (10).
Muitakin uutuuksia piisaa – ja huutomerkkejä: Grace Potter & The Nocturnals (20), Saving Abelin Miss America (24), Travie McCoyn Lazarus (25), Attack Attack! nimettömällä esikoisellaan (27), Hansonin Shout It Out (30), Against Me!:n White Crosses (34) sekä alempana muun muassa Lil Jonin Crunk Rock (49), joka on saatavilla ainoastaan digitaalisesti. Se ei silti selitä noin huonoa sijoitusta. Aika on kai ajanut huutajan ohi.


Britannian singlet Top 10

1. (1.) Shout for England feat. D. Rascal & J. Corden – Shout
2. (3.) K'naan – Wavin' Flag
3. (-) Example – Kickstarts
4. (-) Kylie Minogue – All the Lovers
5. (2.) Tinie Tempah featuring Labrinth – Frisky
6. (5.) Eminem – Not Afraid
7. (4.) Guetta & Willis feat. Fergie & LMFAO – Gettin' Over You
8. (-) Robyn – Dancing on My Own
9. (7.) Jason Derulo – Ridin' Solo
10. (19.) Lady Gaga – Alejandro

Futishittien kamppailussa Shout for England piti pintansa K'naania vastaan tälläkin viikolla. Pronssi meni Examplen Kickstartsille, joka on hänen toinen Top 10 -singlensä. Won't Go Quietly ylsi alkuvuodesta kuudenneksi.
Kylie Minoguella on kaikkiaan seitsemän ykköstä, mutta hän on mieltynyt erityisesti kakkossijoihin, joita on peräti 11. Minoguen 11. studioalbumi Aphrodite julkaistaan heinäkuun alkupäivinä.
Flow-vieras Robyn missasi Top 40:n albumilistalla, mutta sai neljännen Top 10 -sinkkunsa biisistä Dancing on My Own. With Every Heartbeathän ylsi kärkeen asti.
Muita uutuuksia ovat pari Glee Castin esitystä sijoilla 30 ja 32 sekä Bloc Partyn Kelen soolodebyytti Tenderoni (31). Glee-sarja on reilussa puolessa vuodessa sylkenyt enemmän Top 75 -merkintojä kuin Depeche Mode koko urallaan, kaikkiaan 45. Se on eniten niistä artisteista tai yhtyeistä, joilla ei ole yhtään ykköstä. Modella on 43.


Britannian albumit Top 10


1. (-) Oasis – Time Flies...1994-2009
2. (-) Glee Cast – Glee: The Music: Journey to Regionals
3. (3.) Michael Bublé – Crazy Love
4. (8.) Glenn Miller – The Very Best of
5. (7.) Royal Air Force Squadronaires – In the Mood
6. (2.) Alicia Keys – The Element of Freedom
7. (15.) Billy Joel – Piano Man: The Very Best of
8. (5.) Lady Gaga – The Fame
9. (14.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
10. (13.) Mumford & Sons – Sigh No More

Viime vuonna lopettaneen Oasiksen sinkkukokoelma Time Flies...1994-2009 sisältää kaikki yhtyeen 27 sinkkua, joista kahdeksan ylsi brittilistan kärkeen.
Viime viikon ykkönen, Christina Aguileran Bionic, romahti kärkipaikalta ennätyksellisen alas: sijalle 29. Lisää aiheesta täällä.
Muutenkin albumilista myllättiin uuteen uskoon sikäläisen isänpäivän ansiosta. Glenn Miller sivusi parastaan (4), Billy Joelin kokoelma ylsi ylemmäksi kuin kertaakaan aiemmin, ja Mumford & Sonsin esikoinen on jälleen Top 10:ssä.
Crowded Housen uusi albumi Intriguer debytoi 12:ntena. Vuoden 2007 paluualbumi Time on Earth ylsi kolmanneksi. Muita uutuuksia ovat The Gaslight Anthemin American Slang (18), Kasabianin albumipaketti The Albums (22) ja Tom Petty & The Heartbreakersin Mojo, kokoonpanon ensimmäinen studioalbumi kahdeksaan vuoteen (38).
The Chemical Brothersin tuore albumi Further listattiin jostain musiikki-dvd -rankkaukseen. Se olisi todennäköisesti jäänyt reippaasti Top 10:n ulkopuolelle. Duo sai kärkeen häikäisevät viisi studioalbumia putkeen vuosina 1997-2007, mutta suhdanteet ehtivät muuttua kolmessa vuodessa huimasti.

2 kommenttia:

Markus kirjoitti...

Päivitetty lista ykkössijalta tipahtaneista:

Christina Aguilera - Bionic 1-29
George Harrison - All Things Must Pass 1-18
Ellie Goulding - Lights 1-16
Wu-Tang Clan - Wu-Tang Forever 1-14
Doves - Some Cities 1-14
Radiohead - Kid A 1-13
Little Angels - Jam 1-12
Editors - In This Light and on This Evening 1-12
The Feeling - Join With Us 1-11
Suede - Coming Up 1-10

Bionicin tilanne oli hieman vastaavanlainen kuin Ellie Gouldingilla maaliskuussa: kokonaisumyynti nousi huomattavasti edellisviikosta, joten listasijoituksissa mitaten muutos oli dramaattinen, vaikka Bionicin myyntiluvut eivät erityisesti romahtaneet - toki alle puoleen edellisviikkoon verrattuna.

Ellie Gouldingin Lights on sittemmin sinnitellyt Top 40:ssä ihan mukavasti.

Markus kirjoitti...

Lady Gagan Alejandro nostettiin Hot 100 -listan tarkistuslaskennassa sijalle viisi, joten Your Love Is My Drug putosi sijalta neljä kuudenneksi.

http://www.billboard.com/charts/hot-100?tag=chscr1#/charts/hot-100?tag=chscr1