sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Listakatsaus, vko 26

Hot 100, Top 10

1. (1.) Katy Perry featuring Snoop Dogg – California Gurls
2. (2.) Usher featuring will.i.am – OMG
3. (3.) B.o.B featuring Hayley Williams – Airplanes
4. (4.) Travie McCoy featuring Bruno Mars – Billionaire
5. (10.) Drake – Find Your Love
6. (6.) Ke$ha – Your Love Is My Drug
7. (5.) Lady Gaga – Alejandro
8. (14.) Mike Posner – Cooler Than Me
9. (8.) Eminem – Not Afraid
10. (7.) Taio Cruz featuring Ludacris – Break Your Heart

Katy Perryn California Gurls on Hot 100 -listan kärjessä kolmatta viikkoa. Ensi viikolla Eminemin ja Rihannan duetto Love the Way You Lie heittää vakavan haasteen, mutta tie ykkösdebyytiksi on kivinen.
Impossiblesta (25­-17) on tullut Shontellen isoin hitti USA:ssa. Brittilistalla neidon kappale T-Shirt ylsi pari vuotta sitten jopa kuudenneksi.
Billboard korjasi viime viikolla jälkikäteen sekä Hot 100 -listaa että albumirankkausta. Hot 100 -listalla Alejandro merkittiin sijalle viisi alkuperäisen kuudennen asemesta ja albumipuolella esimerkiksi Jewel vaihtoi Lady Gagan kanssa paikkoja sijoilla 10 ja 11.
Gagasta tuli muuten tällä viikolla ensimmäinen artisti, joka on ylittänyt neljän miljoonan ladatun singlen rajapyykin USA:ssa kolmella eri kappaleella. Nuo biisit ovat luonnollisesti Just Dance, Poker Face ja Bad Romance.
Jo Top 40:iin nousseen Pray for Youn (37) esittäjä Jaron and The Long Road to Love on Jaron Lowensteinin kökköniminen sooloprojekti. Lowenstein kävi aikoinaan kaksoisveljensä Evanin kanssa Hot 100 -listan sijalla 15 biisillä Crazy for This Girl (2000). Duo Evan and Jaron levytti kolme albumia.


USA:n albumit Top 10

1. (-) Drake – Thank Me Later
2. (-) Tom Petty & The Heartbreakers – Mojo
3. (-) Sarah McLachlan – Laws of Illusion
4. (-) Various Artists – NOW 34
5. (4.) Jack Johnson – To the Sea
6. (2.) Soundtrack – The Twilight Saga: Eclipse
7. (6.) Justin Bieber – My World 2.0
8. (8.) Lady Antebellum – Need You Now
9. (3.) Christina Aguilera – Bionic
10. (1.) Soundtrack – Glee: The Music: Journey to Regionals (EP)

Näyttelevä hip hop -tähti Drake ja laulajatar Sarah McLachlan nostivat kanadalaiset parrasvaloihin USA:n albumilistalla. Myös Justin Bieber on vaahteralehtivaltion lähettiläitä.
Thank Me Later kelpasi liki 450 000 ostajalle, mikä on vuoden parhaita noteerauksia. Ensi viikolla Eminem yltänee vielä parempaan. Draken EP So Far Gone kävi kuudentena viime vuonna, ja siltä lohkaistiin Hot 100 -listan kakkoseksi kiivennyt Best I Ever Had.
Tom Petty & The Heartbreakersin Mojo on kokoonpanon viides Top 10:iin yltänyt studiolevy ja sivuaa heidän parasta noteeraustaan. Mojon menekin edistämiseksi Pettyn keikkalipun mukana on saanut koodin, jolla on voinut ladata albumin ilmaiseksi.
The Gaslight Anthemin American Slang näyttäytyi Atlantin eri puolilla tasaisesti sijoilla 16 (US) ja 18 (UK).
Comeback oli valttia: Petty ja McLachlan levyttävät harvakseltaan, Devo palasi kahdenkymmenen vuoden levytystauolta sijalle 30 ja The Steve Miller Band loihti itsensä sijalle 37.
Body Talk Pt. 1 -levyllään 97:ntenä debytoinut ruotsalainen poptähti Robyn on uudempi kyky, mutta Yhdysvalloissa hänenkin kultakautensa osui jo 1990-luvulle. Flow-festareitakin sulostuttava neito sai hämmästyttävästi kaksi Hot 100 -listan seitsemänneksi yltänyttä singleä kappaleista Show Me Love ja Do You Know (What It Takes), mutta katosi sitten singlelistoilta tyystin, tanssi- ja klubilistoja lukuun ottamatta. Albumilistan enkka on platinaa saavuttaneen Robyn Is Heren 57. sija.


Britannian singlet Top 10

1. (-) Katy Perry featuring Snoop Dogg – California Gurls
2. (2.) K’naan – Wavin’ Flag
3. (1.) Shout for England feat. D. Rascal & J. Corden – Shout
4. (3.) Example – Kickstarts
5. (6.) Eminem – Not Afraid
6. (4.) Kylie Minogue – All the Lovers
7. (-) Eminem featuring Rihanna – Love the Way You Lie
8. (10.) Lady Gaga – Alejandro
9. (5.) Tinie Tempah featuring Labrinth – Frisky
10. (7.) Guetta & Willis feat. Fergie & LMFAO – Gettin’ Over You

Katy Perryn California Gurls voisi olla kaikin tavoin mallina hitintekijöiden oppaassa. Viimeinen naula arkkuun on kappaleen kerrassaan herkullinen video Snoop Doggin nallekarkkiarmeijoineen. Biisistä ei voi olla pitämättä.
Eminemin Not Afraid on liikehtinyt nätisti 5-6-5-6-5. Hänen toinen Top 10 -sinkkunsa Love the Way You Lie on todellinen 2000-luvun supertähtien yhteistyö. Eminemillä ja Rihannalla on nyt yhteensä 32 Top 10 -singleä ja pari vierailua päälle.
Scissor Sisters palasi odotetulla kappaleellaan Fire with Fire (11). I Don't Feel Like Dancin' (2006) vietti sinkkulistan ykkösenä neljä viikkoa. Bändillä on kaikkiaan kolme Top 10 -singleä.
Diddyn Dirty Money -projektin ensimmäinen single Hello Good Morning on uutuus sijalla 22. OutKastin toinen puolisko Big Boi nappasi ensimmäisen oman Top 40 -menestyksensä biisillä Shutterbugg (31).
Singlelistan Top 40:ssä ei ole ainuttakaan Glee-esitystä ensimmäisen kerran sitten tammikuun.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Eminem – Recovery
2. (1.) Oasis – Time Flies…1994-2009
3. (40.) Black Eyed Peas – The E.N.D.
4. (-) Example – Won’t Go Quietly
5. (8.) Lady Gaga – The Fame
6. (6.) Alicia Keys – The Element of Freedom
7. (9.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
8. (-) Miley Cyrus – Can’t Be Tamed
9. (3.) Michael Bublé – Crazy Love
10. (10.) Mumford & Sons – Sigh No More

Recovery on Eminemin kuudes listaykkönen putkeen ja ne kaikki ovat viettäneet ykkösenä enemmän kuin yhden viikon. Recoveryllä on siis haaste myös ensi viikoksi.
The E.N.D. loikkasi sijalta neljäkymmentä kolmanneksi, joka on sille ennestään tuttu kahdeksan viikon ajalta ja albumin paras. Syynä oli ennen kaikkea HMV-ketjun supertarjous, jossa albumin hinnaksi oli merkitty kolme puntaa.
Examplen toinen albumi Won't Go Quietly ylsi kahden Top 10 -hitin pohjustamana hienosti neljänneksi. Esikoinen What We Made ei koskaan noussut listoille.
Vanha sotaratsu Ozzy Osbourne pihisi huutonsa sijalle 12. Kele Okereken soolodebyytti The Boxer (20) ei saanut Bloc Partyn ystäviä kauppaan kovinkaan sankoin joukoin.
Muita uutuuksia ovat Lissien Catching a Tiger (22) ja rap-artisti Giggsin Let Em Ave It (35). Top 40:iin palasivat muun muassa David Guettan One Love (66-13), Michael Jacksonin Number Ones (71-31) sekä Jay-Z:n The Blueprint 3 (32).
Yhä ajankohtainen The Fame on viettänyt Top 40:ssä kaikkiaan 75 viikkoa.
Christina Aguileran Bionicin listaura ei ole toistaiseksi kovinkaan rohkaiseva: 1-29-45. Se on ainoa ykkösalbumi, joka on viettänyt vain kaksi viikkoa Top 40:ssä. The Seekersin The Four and Only Seekers (1965) kävi ykkösenä, mutta poistettiin koko listalta heti seuraavalla viikolla. The Four and Only Seekers oli brittiversio australialaisyhtyeen albumista Hide and Seekers.
Bionic saattaa toki vielä elpyä takaisin Top 40:iin.

Ei kommentteja: