tiistai 4. toukokuuta 2010

Viikon listanimi: Plan B

Benjamin Drew, taiteilijanimeltään Plan B, on tämän hetken uusista Britannian singlelistalla pärjäävistä sikäläisistä kenties ainoa, jonka voi uskoa menestyvän pidemmälläkin tähtäimellä ja myös kuningaskunnan ulkopuolella. Hänen toinen albuminsa The Defamation of Strickland Banks palasi tällä viikolla Britannian albumilistan ykköseksi lyöden niukasti Usherin uutuuden. Albumi kertoo tarinan nousevasta laulajakyvystä, joka joutuu syyttömänä vankilaan. Se on siis paljon velkaa The Streetsin A Grand Don’t Come for Freelle. Levy-yhtiökin on sama, 679 Recordings.

Plan B aloitti uransa tämän viikon sinkkuykkösen Roll Deepin avustuksella ja esiintyi lukuisilla mixtapeillä. BBC nosti hänet The Sound of 2006 -listalleen, mikä automaattisesti tarkoitti pientä kuhinaa. Kesällä 2006 julkaistu debyyttialbumi Who Needs Actions When You Got Words herätti huomiota rujolla kielenkäytöllä, kävi Top 30:ssä, ja siltä irtosi pikkuhitti Mama (Loves a Crackhead).

Ensimmäisen ja toisen albuminsa välissä Plan B ehti näytellä muutamassa elokuvassa ja hioa ilmaisuaan orgaanisempaan suuntaan. Dialogit ja juonellisuus ovat myös hänen musiikkinsa tunnusmerkkejä. Uudella levyllään tarinankertoja-Drew lähinnä laulaa räppäämisen sijasta. Ääni on kunnossa ja homma toimii: Mojo, Q ja Uncut palkitsivat albumin neljällä tähdellä, ja myös yleisö on pitänyt kuulemastaan. Albumilistan kärkipaikan lisäksi singlet Stay Too Long ja She Said (alla) ovat molemmat nousseet Top 10:iin. Hypeä kasvatti osaltaan vierailu Chase & Statusin klubihitillä End Credits.


Plan B 'She Said' - Director: Daniel Wolfe from Tom Lindsay on Vimeo.

Ei kommentteja: