sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Listakatsaus, vko 19

Billboard Hot 100, Top 10

1. (6.) Usher featuring will.i.am – OMG
2. (1.) B.o.B featuring Bruno Mars – Nothin' on You
3. (2.) Rihanna – Rude Boy
4. (3.) Taio Cruz featuring Ludacris – Break Your Heart
5. (4.) Lady Antebellum – Need You Now
6. (5.) Train – Hey, Soul Sister
7. (9.) B.o.B featuring Eminem & Haley Williams – Airplanes
8. (8.) Ke$ha – Your Love Is My Drug
9. (7.) Jason Derulo – In My Head
10. (12.) Jay-Z + Mr. Hudson – Young Forever

Ei pitäisi ennustaa mitään, mutta toisaalta on joskus yhtä hauskaa myöntää olevansa väärässä kuin olla oikeassa. B.o.B:n albumijulkaisu auttoi lähinnä Airplanesia ja sijalle 83 ilmestynyttä Rivers Cuomo -duettoa Magic. Täten Usher pokkasi uransa yhdeksännen ykkössinglen. Hänellä on nyt ykköshitti viideltä peräkkäiseltä albumilta. OMG:tä ostettiin viikon aikana 217 000 kpl, ja se lisäsi radiosoittoaan eniten.
Jay-Z:n The Blueprint 3:ltä on irtosi kolmaskin Top 10 -hitti, sillä Alphavillea käyttävä Young Forever petrasi kymmenenneksi. Justin Bieber antaa tekohengitystä Sean Kingstonin listauralle: Eenie Meenie eteni 26-15. Alicia Keysin kappaleesta Un-Thinkable (I'm Ready) on kasvamassa The Element of Freedom -projektin suurin menestys: 58-44.
Listan alapuoliskossa on paljon uutuuksia, joista osa merkitään Glee-nimikkeen alle. Muita kiinnostavia tapauksia: Black Eyed Peasin Rock That Body (62), Shakiran Gypsy (65), uusi tulokas Mike Posner (85), kantrilaulaja Jerrod Niemann (89) sekä David Guettan, Chris Willisin, Fergien ja LMFAO:n yhteispeli Gettin' over You (95). Koko listan perää pitää Alpha Revin rockhitti New Morning.


USA:n albumit Top 10

1. (-) B.o.B – B.o.B Presents: The Adventures of Bobby Ray
2. (2.) Lady Antebellum – Need You Now
3. (-) Bullet for My Valentine – Fever
4. (3.) Justin Bieber – My World 2.0
5. (4.) AC/DC – Iron Man 2 (Soundtrack)
6. (5.) Usher – Raymond V Raymond
7. (-) Melissa Etheridge – Fearless Love
8. (-) Miranda Cosgrove – Sparks Fly (EP)
9. (6.) Various Artists – NOW 33
10. (1.) Soundtrack – Glee: The Music, The Power of Madonna (EP)

Bobby Ray Simmons sai lohdutukseksi ykkösalbumin, jota ostettiin viikon aikana 84 000 kpl. Lukema on SoundScan-ajan toiseksi kehnoin kärkeen nousseelle uutuudelle. Kyseenalaista kunniaa pitää Chrisette Michelen viimevuotinen Epiphany noin tuhatta pienemmällä saldolla.
Bullet for My Valentinen Fever teki kauppansa kolmossijan arvoisesti ja on bändin toinen peräkkäinen Top 5 -julkaisu. Bullet for My Valentine on jo nyt menestyneimpiä walesiläisartisteja, sillä enemmän Top 5 -albumeita on vain Tom Jonesilla, kaikkiaan kolme. Fearless Lovesta tuli puolestaan kolmas Top 10 -albumi Melissa Etheridgelle.
Miranda Cosgrove nousi kuuluisuuteen Nickelodeonin sarjasta iCarly sekä leffasta School of Rock. Hänen ensimmäinen soolosinglensä Kissin U nousi tällä viikolla 95-54, ja debyyttialbumi ilmestyi siis suoraan kahdeksanneksi. Ei hassumpi aloitus uralle.
Uuden alussa on myös Hole, jonka keulakuva Courtney Love ylsi soolollaan America's Sweetheart vain sijalle 52. Bändin nimellä tulos on huomattavasti parempi: 15. Celebrity Skin nousi yhdeksänneksi vuonna 1998. Gogol Bordellon Trans-Continental Hustle rekisteröityi listalle jo viime viikolla ja petraa nyt 62:nneksi.


Britannian singlet Top 10

1. (1.) Roll Deep featuring Jodie Connor – Good Times
2. (2.) Usher featuring will.i.am – OMG
3. (3.) Plan B – She Said
4. (-) Pendulum – Watercolour
5. (-) Aggro Santos featuring Kimberly Wyatt – Candy
6. (10.) Taio Cruz featuring Ke$ha – Dirty Picture
7. (5.) Chipmunk feat. Esmee Denters – Until You Were Gone
8. (4.) Diana Vickers – Once
9. (6.) Professor Green featuring Ed Drewett – I Need You Tonight
10. (9.) Kelis – Acapella

Ei kovin merkittäviä tapahtumia brittilistalla tällä kertaa. Konerockyhtye Pendulum on Top 5:ssä ensimmäistä kertaa. Watercolour ennakoi pian julkaistavaa albumia nimeltä Immersion. Edelliseltä In Silicolta irtosi Top 10 -hitti Propane Nightmares. Viidenneksi ilmestynyt Candy naittaa yhteen rap-artisti Aggro Santosin sekä The Pussycat Dollsin rivijäsen Kimberly Wyattin. Tulos on juuri sellainen kuin odottaa sopii.
Jason Derulon Ridin' Solo petrasi 38-12, Alexandra Burken ja melko varmasti ei-loppuunmyydyn Suomen keikan kesällä heittävän Pitbullin All Night Long 34-16, sekä Trainin Hey, Soul Sister 36-22.
Viime viikolla kerroin erheellisesti, että John Lewis käyttää mainoksessaan Billy Joelia, mutta itse asiassa spotin She's Always a Womanin esittää Guillemotsistakin tuttu Fyfe Dangerfield. Se versio on uutuus sijalla 14. Sophie Ellis-Bextorin paluusingle Bittersweet rimpuili 25:nneksi.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Diana Vickers – Songs from the Tainted Cherry Tree
2. (1.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
3. (3.) AC/DC – Iron Man 2 (Soundtrack)
4. (2.) Usher – Raymond V Raymond
5. (7.) Lady Gaga – The Fame
6. (11.) Florence & The Machine – Lungs
7. (14.) Justin Bieber – My World
8. (-) Lady Antebellum – Need You Now
9. (10.) Paolo Nutini – Sunny Side Up
10. (16.) Black Eyed Peas – The E.N.D.

Vanhemmat levyt harppoivat takaisin ylöspäin, mutta kaikkein korkeimmalle pallille ylsi X Factor -tyrkky Diana Vickers, jonka lauluääni on aika omaperäinen – ainakin, jos vertaa moniin muihin popyrittäjiin. Lady Antebellumin Need You Now on korkeammalla kuin väliaikatulokset antoivat ymmärtää. Seuraavia uutuuksia saadaankin hakea kauempaa: klassisen musiikin mestarin Mantovanin The Magic of (23), Deftonesin jumalaisen kauniilla kannella (tornipöllö!) koristettu Diamond Eyes (26) sekä Suomessa ja Yhdysvalloissa toistaiseksi saarivaltakuntaa paremmin menestyvän Adam Lambertin esikoinen For Your Entertainment (36). Uudelleen Top 40:iin nousi The Stone Rosesin nimetön klassikko (38) vuodelta 1989. Parhaan sijoituksensa (viides) se saavutti uudelleenjulkaisun myötä viime elokuussa.

Ei kommentteja: