sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Listakatsaus, vko 5

Billboard Hot 100, Top 10

1. (2.) Bruno Mars – Grenade
2. (3.) Katy Perry – Firework
3. (5.) Wiz Khalifa – Black and Yellow
4. (3.) Enrique Iglesias feat. Ludacris & DJ Frank E – Tonight (I’m Lovin’ You)
5. (4.) Rihanna featuring Drake – What’s My Name?
6. (1.) Britney Spears – Hold It Against Me
7. (7.) Ke$ha – We R Who We R
8. (8.) Pink – Raise Your Glass
9. (9.) Black Eyed Peas – The Time (Dirty Bit)
10. (20.) Pitbull featuring T-Pain – Hey Baby (Drop It to the Floor)

Bruno Marsin Grenade on kärjessä nyt kolmatta kertaa viiden viikon sisään. Viime viikon ykkönen Britney Spearsin Hold It Against Me joutui luonnollisesti antautumaan hieman myynnissä, mutta oli viikon kovin nousija radiosoitossa.
Wiz Khalifan ensimmäinen iso hitti Black and Yellow on osoittautunut mystisen isoksi menestykseksi myös Suomessa – se on täälläkin Top 5:ssä. Biisi soi toki tv-kanavan mainoksessa, mutta silti. Yleensä meillä eivät mustaihoiset amerikkalaiset pötki perushiphopilla kovin pitkälle. Black and Yellow’n on tosin tuottanut Stargate-hittitehdas.
Enrique Iglesiaksen Tonight sivuaa miehen edellisen megahitin I Like It neljättä sijaa. F-sana on kovin suosittu, sillä Tonightin siivoton versiohan kuuluu Tonight (I’m Fuckin’ You), Pink on Fuckin’ Perfect sijalla 11 ja Cee Lo Greenin Fuck Youkin petrasi takaisin Top 20:iin. Sen paras sijoitus on yhdeksäs. Voi nykyajan nuoria. Radiosoittoa varten on olemassa tietenkin omat siivot versionsa.
Pitbull on Top 10:ssä viidettä ja biisillä vieraileva autotunen erikoismies T-Pain jo 14:ttä kertaa. 50 Centkin on nostamassa profiiliaan parilla hitikkäällä vierailulla: Jeremih’n Down on Me nousi 38-30 ja Mann-nimisen tulokkaan Buzzin’ 95-73.
Viikon korkein uutuus on kantribändi Zac Brown Band kappaleellaan Colder Weather (79).
Kauniiden ja rohkeiden Ridgeä esittävä Ronn Moss ei ole, toisin kuin muutamat (ex-)kollegansa, koskaan päässyt Suomen listoille, mutta soitti bassoa Player-nimisen yhtyeen Hot 100 -listan ykkösellä Baby Come Back (1978). Bändi sai myös toisen Top 10 -hitin singlestä This Time I'm in It for Love (#10, 1978).
Mistä tämä tuli mieleen? Siitä, että noihin ex-kollegoihin lukeutuu myös Usher, jonka More on hyvässä nosteessa ja tällä viikolla sijalla 25. Hänellä on paljon enemmän Hot 100 -listan ykkösiä kuin Mossilla, kaikkiaan yhdeksän.


USA:n albumit Top 10

1. (-) The Decemberists – The King Is Dead
2. (-) Kidz Bop Kids – Kidz Bop 19
3. (-) The Script – Science & Faith
4. (-) Social Distortion – Hard Times and Nursery Rhymes
5. (-) Gregg Allman – Low Country Blues
6. (4.) Bruno Mars – Doo Wops & Hooligans
7. (13.) Katy Perry – Teenage Dream
8. (3.) Taylor Swift – Speak Now
9. (5.) Nicki Minaj – Pink Friday
10. (9.) Mumford & Sons – Sigh No More

USA:n albumilistan kärkiviisikon valtasivat kiinnostavat nimet, jotka Kidz Bop Kidsiä lukuun ottamatta ovat myös top kympin ensikertalaisia, ainakin sooloartistina. Toisilla on takanaan hieman pidempi ura kuin toisilla. Kokonaan uusi top viitonen nähtiin nyt viidettä kertaa, kaikki ovat 2000-luvulta.
The Decemberistsin kuudes studioalbumi The King Is Dead myi 94 000 kopiota ja löi reilusti jo 19. osaansa ehtineen Kidz Bop -sarjan uusimman julkaisun. Portlandista ponnistava bändi oli aiemmin yltänyt Top 20:iin edellisellä albumillaan The Hazards of Love (#14, 2009). He myös liittyivät harvalukuiseen joukkoon, jolla on albumiykkönen muttei yhtään Hot 100 -hittiä. Muita jäseniä ovat ainakin Blind Faith, Pantera, N.W.A., Il Divo, Slipknot, Vampire Weekend sekä Arcade Fire.
Irlantilaisbändi The Scriptin toinen albumi Science & Faith paransi huomattavasti nimettömän edeltäjänsä 64. sijaa, mutta se oli itsestään selvää, sillä he saivat Breakeven-singlestä massiivisen hitin viime vuonna.
Yksi hyvä keino netota korkea listasijoitus on pitää taukoa: Epitaphille siirtynyt punkveteraaniyhtye Social Distortion ylsi peräti sijalle neljä. Yhtyeen edellisestä albumista on kulunut jo noin seitsemän vuotta. Heidän aiempi paras listasija on 27 (White Light White Heat White Trash, 1996).
Kantrivanhus Gregg Allman puolestaan ei ole sooloillut 14 vuoteen, mikä osaltaan auttoi T Bone Burnettin tuottaman Low Country Blues -coveralbumin viidenneksi. Tätä ennen Allman oli päässyt soolona parhaimmillaan sijalle 13. The Allman Brothers ponnisti kärkeen asti vuonna 1973.
James Bluntin kolmas studioalbumi Some Kind of Trouble jatkaa tasaista sarjaa: 2, 7 ja nyt 11. Sekä  Bluntin että The Scriptin levyt ilmestyivät Euroopassa jo hyvissä ajoin ennen joulua.
Caken Showroom of Compassion putosi kärjestä siis sijalle 25. Viime viikon kakkonen Cage the Elephant romahti vielä pari pykälää alemmas.


Britannian singlet Top 10


1. (-) Ke$ha – We R Who We R
2. (1.) Bruno Mars – Grenade
3. (2.) Adele – Rolling in the Deep
4. (4.) Diddy Dirty Money featuring Skylar Grey – Coming Home
5. (-) Chase & Status featuring Liam Bailey – Blind Faith
6. (3.) Jessie J – Do It Like a Dude
7. (5.) Wretch 32 featuring L – Traktor
8. (6.) Britney Spears – Hold It Against Me
9. (7.) Rihanna featuring Drake – What’s My Name?
10. (-) Chris Brown – Yeah 3X

Kesha Sebert käyttää varmaan aina ja ikuisesti järkyttävää dollarin merkkiä nimessään, mutta sen ei kannata antaa hämätä – neito on tämän hetken parhaita poptähtiä. We R Who We R:sta tuli kuitenkin vasta hänen ensimmäinen oma brittiykkösensä.
Kesha vieraili Flo Ridan Right Roundilla pari vuotta sitten. Ensimmäinen oma, ja ennen tätä myös ainoa Top 10 -soolohitti Tik Tok (2010) jäi oudosti neljänneksi, vaikka oli alkuvuoden 2010 myydyimpiä sinkkuja. Vierailut mukaan lukien Keshalla on kuitenkin jo viisi Top 10 -visiittiä.
Tanssiduo Chase & Status sai ensimmäisen Top 5- ja toisen Top 10 -singlensä kappaleesta Blind Faith. Sillä vierailee Liam Bailey, joka on Amy Winehousen Lioness Recordsin kiinnitys.
Chris Brownin r&b-jenkkihitti Deuces floppasi totaalisesti viime vuonna, mutta popimpi Yeah 3X palautti hänet Top 10:iin. Siitä tuli Brownin viides Top 10 -single, ykkösiä ei vielä löydy.
Pinkin F**kin’ Perfect on kenties matkalla edeltäjäänsä Raise Your Glassia (13) isommaksi hitiksi. Se on ensimmäistä viikkoa Top 40:ssä, sijalla 21.
Sijoille 31-40 tunki monta indieksi luettavaa biisiä. Liam Gallagherin uuden bändin Beady Eyen taru on alkanut yskähdellen, mutta The Roller (31) sentään petrasi hurjasti viimesyksyisen Bring the Lightin 61. tilaa. BBC:n Sound of 2011 -ryhmään valittu The Vaccines teki listadebyyttinsä sijalle 32. Post Break-Up Sex on ainakin myyvä nimi biisille.
Albumilistan valloittanut Adele sai uudelta albumiltaan heti toisenkin Top 40 -merkinnän, sillä Someone Like You debytoi sijalla 36. Sen edellä näyttäytyy The Wombatsin uusi, jo seitsemäs Top 40 -single Jump Into the Fog.
Indiefolkbändi Noah & The Whale palasi listoille singlellä L.I.F.E.G.O.E.S.O.N. (37). Heidät muistetaan varmasti parhaiten ainoasta Top 10 -hitistään 5 Years Time (#7, 2008).
Invincible tipahti jo Top 20:stä, mutta Tinie Tempahilla on uusi mato koukussa: Top 40:n hännille nousi Wonderman, jolla avustaa Ellie Goulding.
Bruno Marsin Just the Way You Are on laskeutunut hauskan maltillisesti: 17. listaviikollaan se oli sijalla 17, 18. sijalla 18 ja nyt 19. tietenkin 19:ntenä.


Britannian albumit Top 10


1. (-) Adele – 21
2. (1.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
3. (2.) Rihanna – Loud
4. (8.) Adele – 19
5. (6.) Cee Lo Green – The Lady Killer
6. (5.) Ellie Goulding – Lights
7. (15.) Imelda May – Mayhem
8. (9.) Eliza Doolittle – Eliza Doolittle
9. (20.) Alfie Boe – Bring Him Home
10. (4.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks

Adelen toinen albumi 21 debytoi helposti albumilistan huipulla ja nosti samalla 19-esikoisen peräti neljänneksi. Viimeksi mainittu on myynyt triplaplatinaa. Edellinen kaksi Top 5 -albumia samalla viikolla saanut artisti oli Lady Gaga, kun The Remix kävi kolmantena viime keväänä.
Imelda May sekä Alfie Boe ovat hyödyntäneet alkuvuoden uutuusalbumityhjiön pitkäjänteisen promotyön avulla. Molemmat ovat ensikertalaisia top kympissä. Ensiksi mainitulla on myös isohko radiohitti Inside Out, joka on kreditoitu Imelda May vs. Blue Jay Gonzales.
Diddy Dirty Moneyn Last Train to Paris debytoi sijalla 24. Diddyllä on kaikkiaan viisi Top 40 -albumia, mutta kärkikymppiin hän ei ole yltänyt sitten Puff Daddy -aikojen.
Walesiläinen indiebändi The Joy Formidable yllätti The Big Roar -esikoisensa 31. sijalla. Se löi muun muassa Iron & Winen Kiss Each Other Cleanin (32), Funeral Partyn The Golden Age of Knowheren (37), T.I.:n No Mercyn (39) ja Joan as Police Womanin The Deep Fieldin (40). Kenelläkään ei ole aiempaa kokemusta Top 40:stä, ei edes useita hittialbumeita USA:ssa saaneella T.I.:lla. Paper Trail (2008) pääsi tosin lähelle, sijalle 42.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

One of the ways they are going to win the" Dancing" crown after
Emmitt Smith won in 2006. Who's got the best of friends so it's no surprise that California also has some chain of custody issues that can be
done from home. The state of Virginia has stringent seo for
lawyers laws in the country. 08 percent or greater is per
se evidence that you truly cannot afford a seo for lawyers attorney.

There has to be approved. A processing fee not
going beyond the" legalized rules.

My blog post: seo for attorneys