sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Listakatsaus, vko 3

Billboard Hot 100, Top 10

1. (2.) Bruno Mars – Grenade
2. (1.) Katy Perry – Firework
3. (4.) Rihanna featuring Drake – What’s My Name?
4. (3.) Ke$ha – We R Who We R
5. (5.) Pink – Raise Your Glass
6. (6.) Enrique Iglesias feat. Ludacris & DJ Frank E – Tonight (I’m Lovin’ You)
7. (8.) Wiz Khalifa – Black and Yellow
8. (7.) Black Eyed Peas – The Time (Dirty Bit)
9. (9.) Bruno Mars – Just the Way You Are
10. (12.) Rihanna – Only Girl (In the World)

Bruno Marsin Grenade palasi Hot 100 -listan kärkeen ja sai toisen ykkösviikkonsa. Rihannan What’s My Name oli viikon eniten radiosoittoaan lisännyt kappale ja on jo nyt viikottaisissa kuuntelijamäärissä mitattuna esittäjänsä uran suurimpia radiohittejä.
Taio Cruzin Dynamite (11) jatkaa tanssipophitille hämmästyttävän sitkeää roikkumistaan. Viimeksi samanlaista kestävyyttä taisi osoittaa Black Eyed Peasin I Gotta Feeling toissa vuonna.
Christina Perrin kaunis Jar of Hearts (30) ehti debytoida jo viime heinäkuussa ja piti monen kuukauden listatauon ennen kuin alkoi saada rutkasti radiokannatusta. 30. sija on biisin paras.
Albumilistalla näkyvästi esiintyvä Country Strong -soundtrack nosti viime viikolla debytoineen Sara Evansin lisäksi mukaan myös pääosanesittäjä Gwyneth Paltrow'n, jonka laulamasta nimikappaleesta (81) tuli esittäjänsä kolmas Hot 100 -merkintä.
Sijalla sata debytoi Travis Porter kappaleella Make It Rain. Nimi saattaa viitata kantriin, mutta kyseessä on itse asiassa hip hop -porukka.


USA:n albumit Top 10


1. (1.) Taylor Swift – Speak Now
2. (4.) Nicki Minaj – Pink Friday
3. (7.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
4. (6.) Daft Punk – Tron: Legacy (Soundtrack)
5. (2.) Eminem – Recovery
6. (3.) Rihanna – Loud
7. (5.) Kanye West – My Beautiful Dark Twisted Fantasy
8. (8.) Mumford & Sons – Sigh No More
9. (13.) Jason Aldean – My Kinda Party
10. (149.) Soundtrack – Country Strong

Dreamgirls-soundtrackin nimissä ollut ykkössijan matalin viikkomyyntiennätys alittui reilusti, sillä Taylor Swiftin Speak Now keräsi kuudennella ykkösviikollaan noin 52 000 ostajaa. Dreamgirlsin aiempi matalin noteeraus oli noin 60 000 kpl vuodelta 2007. Sen sijaan esimerkiksi Top 10:n kynnys oli ihan normaalilla tasolla, joten kokonaismyynti ei jäänyt aivan ennätysmatalaksi.
Billboard jaksaa sitkeästi ilmoittaa luvut tuhannen tarkkuudella, vaikka näillä myynneillä sadan tarkkuus olisi käyttökelpoisempi.
Nicki Minajin Pink Friday ja Bruno Marsin Doo-Wops & Hooligans sivusivat omia parhaita sijoituksiaan. Daft Punkin Tron-soundtrack nousi jo neljänneksi, mutta viikon varsinainen loikkaaja oli Country Strong -leffan soundtrack, joka jalkoihin jouluruuhkassa, mutta rynni nyt elokuvan ensi-illan siivittämänä sijalle kymmenen. Soundtrackilta löytyy muun muassa Faith Hillin uusi biisi.
12:nneksi noussut Lady Antebellumin A Merry Little Christmas vaikuttaa oudolta petraajalta, mutta se oli huimassa alessa Targetin myymälöissä.
Mumford & Sonsin lisäksi The Black Keys hyödyntää mainiosti tammikuun hiljaisia viikkoja. Sekä Sigh No More että Brothers (14) ovat myyneet kultaa.


Britannian singlet Top 10

1. (-) Bruno Mars – Grenade
2. (5.) Jessie J – Do It Like a Dude
3. (1.) Rihanna featuring Drake – What’s My Name?
4. (4.) Katy B featuring Ms. Dynamite – Lights On
5. (2.) Matt Cardle – When We Collide
6. (10.) David Guetta featuring Rihanna – Who’s That Chick
7. (27.) Adele – Make You Feel My Love
8. (3.) Black Eyed Peas – The Time (Dirty Bit)
9. (8.) Far East Movement featuring Cataracs & Dev – Like a G6
10. (-) JLS featuring Tinie Tempah – Eyes Wide Shut

Havaijilaissyntyisellä Marsilla on nyt kolme ykköstä sekä Hot 100- että brittilistalla, kun Grenade pyyhkäisi muut jaloistaan ja debytoi brittilistan kärjessä. Aiemmat kaksi ovat B.o.B:n Nothin’ on You sekä soolohitti Just the Way You Are, joka oli viime vuoden kolmanneksi ostetuin single Britanniassa.
David Guettan Who’s That Chick on lämmennyt hitaasti ja seitsemännen viikon sijoitus on sen paras. Sen sijaan Adelen rauta on todella kuumaa: Make You Feel My Love nousi Top 10:iin jo neljättä kertaa soituaan Dancing on Ice -ohjelmassa ja albumilistallakin tapahtui kummia. Make You Feel My Loven paras sijoitus on neljäs. Ensi viikolla kärkikahinoihin ilmaantuu myös neidon upouusi Rolling in the Deep.
JLS jatkoi Top 10 -putkeaan Tinie Tempah -avusteisella Eyes Wide Shutilla. Poikabändillä on koossa jo kuusi Top 10 -sinkkua, joista neljä on yltänyt kärkeen asti.
Hellon 18. tila on ennätys sen kummallekin esittäjälle Martin Solveigille ja Dragonettelle. Videolla esiintyvä Bob Sinclar sen sijaan on käynyt kolmantena asti.
Glee aloitti uuden kauden myös saarivaltakunnassa, mikä nosti mukaan versiot Lady Gagan Telephonesta (25) sekä Alicia Keysin ja Jay-Z:n Empire State of Mindista (35). Viimeksi mainittu on listalla myös itse Kanye West -duetolla H-A-M (30).
Tinchy Stryderin ja r&b-laulaja Melanie Fionan Let It Rain pidensi Stryderin laskevaa, mutta jo melko mittavaa Top 40 -uraa sijalla 38.
Lievätkö ilmojen haltijat Etelä-Amerikassa ja Australiassa kuulleet jenkkilistalle ilmaantuneen Travis Porterin ja Tinchy Stryderin laulujen lisäksi kaksi brittilistan Top 40:ssä majailevaa The Flood -nimistä kappaletta? Pitäisikö artistien hieman pohtia, mitä suustaan suoltavat?


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Rihanna – Loud
2. (2.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
3. (4.) Cee Lo Green – The Lady Killer
4. (6.) Rumer – Seasons of My Soul
5. (5.) Mumford & Sons – Sigh No More
6. (20.) Adele – 19
7. (8.) Ellie Goulding – Lights
8. (7.) Tinie Tempah – Disc-overy
9. (11.) Eliza Doolittle – Eliza Doolittle
10. (3.) Take That – Progress

Rihannan Loud nettosi jo kolmannen ykkösviikkonsa albumilistalla. Kärkikympissä The Lady Killer noteerasi oman parhaansa ja mainittu Adelen 19 pomppasi sijalle kuusi.
Sky1-kanavan kykykisan voittanut Emma Gillespie käyttää taiteilijanimeä Emma’s Imagination ja vastasi tämän vuoden ensimmäisestä Top 20 -debyytistä (14).
Irlantilainen Imelda May ehti jo viime syksynä sijalle 19 albumillaan Mayhem. Tuoreen loikan (50-20) taustalla lienee lähinnä visiitti Graham Nortonin tv-ohjelmassa.
British Sea Powerin viides studioalbumi Valhalla Dancehall nousi huomattavasti korkeammalle (22) kuin edeltäjänsä Man of Aran (#68, 2009). Bändillä on myös yksi Top 10 -albumi: Do You Like Rock Music? (#10, 2008).
Toisen havaijilaisen Israel Kamakawiwo’olen Over the Rainbow debytoi sijalla 28. Vaikeaniminen raskaan sarjan mies menehtyi jo vuonna 1997, mutta hänen versiotaan albumin nimikappaleesta on myyty tällä vuosituhannella miljoonia kopioita.

Ei kommentteja: