Billboard Hot 100, Top 10
1. (2.) Katy Perry – Firework
2. (1.) Bruno Mars – Grenade
3. (3.) Ke$ha – We R Who We R
4. (4.) Rihanna featuring Drake – What’s My Name?
5. (5.) Pink – Raise Your Glass
6. (7.) Enrique Iglesias feat. Ludacris & DJ Frank E – Tonight (I’m Lovin’ You)
7. (9.) Black Eyed Peas – The Time (Dirty Bit)
8. (6.) Wiz Khalifa – Black and Yellow
9. (10.) Bruno Mars – Just the Way You Are
10. (12.) Nelly – Just a Dream
Firework hävisi Grenadelle yhä myynnissä, mutta paremmat radiosoittopisteet nostivat sen takaisin ykköseksi. Ykkösviikkoja on koossa nyt neljä.
Muuten Hot 100 -listan kärkikahinoissa oli hiljaista, joten kiinnitetään huomiota kestäviin roikkujiin. Taio Cruzin Dynamite (13) oli viime vuoden ostetuimpia singlejä ja on viettänyt listalla nyt 31 viikkoa. OneRepublicin Secrets (26) on pyörinyt ikuisuuksia sijoilla 21-30. Listaviikkosarake näyttää lukua 28. Neon Treesin yllätyshitti Animal (24) on viikoissa mitaten tasoissa Dynamiten kanssa. Koko listan nestori on Enrique Iglesiasin I Like It (32), 34 viikkoa.
Uutuudet ovat vähissä: TV-porukka Big Time Rushin Big Night (79) sekä kantrikaunotar Sara Evans kappaleellaan A Little Bit Stronger (98). Kappale kuullaan juuri ensi-iltaan tulleessa Country Strong -elokuvassa, jonka musiikista on kantrilistoille noussut pari muutakin esitystä, muun muassa pääosanesittäjä Gwyneth Paltrow'n laulama nimibiisi.
Evans on monen muun kantrilaulajan tavoin tehnyt tasaista työtä: hänellä on kymmenen Hot 100 -hittiä, joista kuusi on yltänyt aina Top 40:iin asti, muttei yksikään 33. sijaa korkeammalle (Suds in the Bucket, 2004).
USA:n albumit Top 10
1. (1.) Taylor Swift – Speak Now
2. (7.) Eminem – Recovery
3. (10.) Rihanna – Loud
4. (8.) Nicki Minaj – Pink Friday
5. (19.) Kanye West – My Beautiful Dark Twisted Fantasy
6. (27.) Daft Punk – Tron: Legacy (Soundtrack)
7. (20.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
8. (34.) Mumford & Sons – Sigh No More
9. (12.) Katy Perry – Teenage Dream
10. (9.) Keyshia Cole – Calling All Hearts
Speak Now’n viides ykkösviikko tuli luonnollisesti heikommalla myynnillä kuin aiemmat, mutta on hyvä saavutus siihen nähden, että muut joulun suosikit romahtivat kauas jopa Top 20:n ulkopuolelle. Ne tosin olivatkin joululevyjä Michaelia (18) lukuun ottamatta. Keskimäärin myynti putosi alle puoleen edellisviikosta.
Nousijoille oli siis tilaa. Eminemin Recovery loikkasi 28. listaviikollaan kakkoseksi, Loud sivusi parastaan ja uusia huippujaan mittauttivat Tron-soundtrack sekä Mumford & Sonsin menestyslevy Sigh No More. Jälkimmäinen ylsi nyt ensimmäistä kertaa Top 10:iin.
Alempanakin noustiin suurella joukolla. Mainitaan ainakin Kid Cudin kakkosalbumi (73->32), Draken Thank Me Later (76->43) sekä Journeyn ikivanha kokoelma (122->44).
Palaajiakin on pari, joista ehdottomasti kiinnostavin on laulava naispastori Kari Jobe. Hänen nimetön toinen albuminsa debytoi toissa vuonna 67:ntenä ja palasi nyt listalle sijalle 81.
Albumilistan häntäpäähän nousi muutamia perin tuttuja julkaisuja. Muun muassa Nirvanan Nevermind-klassikko sai 253. listaviikkonsa ja Pink Floydin Dark Side of the Moon 773:nnen.
Albumikauppa laski USA:ssa viime vuonna 12,8 prosenttia verrattuna edellisvuoteen. Digitaalisten kappaleiden myynnin kasvukin hidastui, parannusta vain noin prosentin verran.
Britannian singlet Top 10
1. (2.) Rihanna featuring Drake – What’s My Name?
2. (1.) Matt Cardle – When We Collide
3. (3.) Black Eyed Peas – The Time (Dirty Bit)
4. (11.) Katy B featuring Ms. Dynamite – Lights On
5. (18.) Jessie J – Do It Like a Dude
6. (4.) Ellie Goulding – Your Song
7. (5.) Katy Perry – Firework
8. (8.) Far East Movement featuring Cataracs & Dev – Like a G6
9. (6.) Rihanna – Only Girl (In the World)
10. (13.) David Guetta featuring Rihanna – Who’s That Chick
Rihanna sai viidennen ykkösensä What’s My Namen noustua kärkeen kahdeksannella listaviikollaan. Drakelle ykkössija on ensimmäinen.
BBC:n The Sound of 2011 -hankkeen ykköseksi selvinnyt Jessie J loikkasi näyttävästi viidenneksi ja hienosti nousi myös Katy B:n ja Ms. Dynamiten Lights On, joka debytoi pari viikkoa sitten samalla sijalla eli neljäntenä. Sen listaura on siis jännittävä 4-11-4.
Povasin taannoin Neron Me & Yousta jopa ykköshittiä, mutta se debytoi nyt sijalla 15 ja joutunee tyytymään Top 20 -sijoitukseen. Cee Lo Greenin ykköshitti Fuck You sai mukavasti pärjäävän seuraajan It’s OK:sta, joka nousi tällä viikolla 44->24.
Usherin More noteerasi parhaan sijansa (26). Ranskalainen Martin Solveig on tehtaillut tanssihittejä jo vuosia ja Hello (29) on hänelle jo kolmas Top 40 -single, vaikka Top 20 -menestyksiä ei vielä löydy. Biisillä vierailevalle kanadalaiselle Dragonettelle listavisiitti on ensimmäinen.
Professor Green puolestaan sai Junglesta (33) neljännen Top 40 -hittinsä. James Blake nousi Feist-coverillaan Limit to Your Love The Sound of 2011:n ansiosta ensimmäistä kertaa Top 40:iin sijalle 39.
Suomalaisten suosikiksi kohonnut White Lies missasi juuri Top 40:n Ritual-albumia ennakoivalla singlellään Bigger Than Us (42).
Britannian albumit Top 10
1. (1.) Rihanna – Loud
2. (3.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
3. (2.) Take That – Progress
4. (13.) Cee Lo Green – The Lady Killer
5. (6.) Mumford & Sons – Sigh No More
6. (21.) Rumer – Seasons of My Soul
7. (4.) Tinie Tempah – Disc-overy
8. (9.) Ellie Goulding – Lights
9. (8.) Katy Perry – Teenage Dream
10. (7.) Kings of Leon – Come Around Sundown
Rihanna saalisti siis tuplan tämän viikon kamppailuista. Muutamien nousujen taustalla kummallakin listalla oli Jools Hollandin tv-show, jonka merkitys korostuu usein, kun viikon keskimääräiset myyntiluvut jäävät mataliksi. Muun muassa Cee Lo Green ja Rumer saavat kiittää hyvästä menestyksestään tällä viikolla alennusmyynnin lisäksi pitkälti Hollandia. Neljäs sija on The Lady Killerin paras, Seasons of My Soul debytoi syksyllä kolmantena. Myös Eliza Doolittle taisi käydä Hollandissa.
Alfie Boen viime viikolla debytoinut Bring Him Home petrasi sijalle 15 ja Adelen ikivanha esikoinen 19 Top 20:iin (20) ensimmäistä kertaa kahteen ja puoleen vuoteen. Vanhus alkaa olla myös sijalle 32 noussut Paolo Nutinin Sunny Side Up (2009). Molemmat ovat käyneet kärjessäkin. Professor Greenin Alive Till I'm Dead -esikoinen paransi myös Top 40:iin sijalle 37.
Britanniassa albumikauppa putosi seitsemän prosenttia, mutta digitaalisten biisien nousi vajaa kuusi. Albumeistakin 17,3 prosenttia ostettiin digitaalisessa muodossa. Koko paketin voi lukea täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti