sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Listakatsaus vko 1/2011

Billboard Hot 100, Top 10

1. (2.) Bruno Mars – Grenade
2. (1.) Katy Perry – Firework
3. (5.) Ke$ha – We R Who We R
4. (3.) Rihanna featuring Drake – What’s My Name?
5. (4.) Pink – Raise Your Glass
6. (12.) Wiz Khalifa – Black and Yellow
7. (13.) Enrique Iglesias feat. Ludacris – Tonight
8. (11.) Trey Songz featuring Nicki Minaj – Bottoms Up
9. (8.) Black Eyed Peas – The Time (Dirty Bit)
10. (6.) Bruno Mars – Just the Way You Are

Bruno Marsilla oli huima vuosi ja uusi alkaa kolmannella ykköshitillä. Grenadea ostettiin viikon aikana 559 000 kpl, mikä ei ole digiajan ennätys, mutta erittäin hyvä saldo joka tapauksessa.
Joulun jälkeen kilteillä kansalaisilla on käytössään lahjakortteja ja sun muita koodeja, mikä nosti käytännössä kaikkien kappaleiden menekkiä edellisviikosta. Siten myynnin painoarvo suhteessa radiosoittoon oli normaalia korkeampi ja hyvin myyneet biisit loikkasivat paikoin rajustikin ylöspäin.
Täten Wiz Khalifa sai ensimmäisen Top 10 -hittinsä ja hienosti huipulle palannut Enrique Iglesias viidennen. Willow’n Whip My Hair hyppäsi sijalta 35 23:nneksi ja Taio Cruzin Higher nimensä mukaisesti ponkaisi toisella listaviikollaan sijalle 41. Yhä 16:ntena roikkuva Dynamite oli menneen vuoden suurimpia hittejä. Paukkuvat asiat (Grenade, Dynamite, Firework) sopivatkin näin vuodenvaihteeseen.
Viikon korkeimmasta uutuudesta vastasi jo pari pikkuhittiä saanut The Lonely Island, jonka I Just Had Sex -biisin (30) kertosäkeen laulaa Akon.
Tämän viikon lukuisista re-entryistä kiinnostavin on Kid Cudin Pursuit of Happiness (95). Se on nimittäin single Cudin ensimmäiseltä lista-albumilta Man on the Moon: The End of Day. Mies julkaisi toisenkin jo pari kuukautta sitten. Pursuit of Happinessin paras sijoitus on 59:s.
Aina yhtä fantastinen MSN Viihde julkaisi hiljattain jotain aivan mystistä lievästi sanoen pyytämättä ja yllättäen. Uutiseen viitaten: Tällä viikolla Tim McGraw'n Felt Good on My Lips pudotti Reban kantrilistan kärjestä. McGraw'llakin on nyt 24 kantriykköstä.


USA:n albumit Top 10

1. (1.) Taylor Swift – Speak Now
2. (2.) Susan Boyle – The Gift
3. (5.) Soundtrack – Glee: The Music, The Christmas Album
4. (4.) Jackie Evancho – O Holy Night
5. (3.) Michael Jackson – Michael
6. (-) Jamie Foxx – Best Night of My Life
7. (22.) Eminem – Recovery
8. (8.) Nicki Minaj – Pink Friday
9. (-) Keyshia Cole – Calling All Hearts
10. (11.) Rihanna – Loud

Taylor Swiftin Speak Now ei osoita hyytymisen merkkejä, varsinkaan, kun sen kappaleesta Back to December on tullut kohtalainen hitti. Speak Now johtaa listaa nyt neljättä viikkoa.
Eminem panosti jouluviikkoon esiintymällä Saturday Night Livessa ja levy-yhtiö laittoi Recoveryn digialennukseen. Tuloksena oli hieno loikka seitsemänneksi ja samalla varmistui vuoden 2010 myydyimmän albumin titteli.
Viikon uutuudet tulivat r&b-puolelta. Laulavan näyttelijän Jamie Foxxin neljäs lista-albumi Best Night of My Life jatkaa kahden edeltäjänsä aloittamaa Top 10 -putkea sijalla kuusi. Keyshia Colella on nyt puhdas neljän Top 10 -albumin sarja, muttei vielä ykköstä. Keri Hilson joutuu katselemaan kärkikymppiä harmittavan läheltä, mutta No Boys Allowedin 11. tila on ihan hyvää jatkoa nelosena käyneelle In a Perfect Worldille (2009).
Duran Duranin uusi albumi All You Need Is Now julkaistiin vain iTunesissa noin kuukausi ennen kuin se on saatavilla kaikkialta. Albumia ostettiin 14 000 kpl ja se debytoi sijalla 119.


Britannian singlet Top 10

1. (1.) Matt Cardle – When We Collide
2. (2.) Rihanna featuring Drake – What's My Name?
3. (4.) Black Eyed Peas – The Time (Dirty Bit)
4. (5.) Ellie Goulding – Your Song
5. (8.) Katy Perry – Firework
6. (6.) Rihanna – Only Girl (In the World)
7. (7.) Take That – The Flood
8. (10.) Far East Movement feat. Cataracs & Dev – Like a G6
9. (9.) Willow – Whip My Hair
10. (12.) Olly Murs – Thinking of Me

Viimeviikkoisten sekoilujen jälkeen alkoi näyttää siltä, että Eminemin ja Rihannan Love the Way You Lie olisi sittenkin vuoden ostetuin single. Näin kävi, sillä kovasta kiristään huolimatta Matt Cardlen When We Collide joutui antautumaan 39 000 kpl:een erolla. Vuosilistat ilmaantuvat tänne jossain vaiheessa.
Jenkkilistojen tapaan joululahjoina saatuja koodeja sun muita käytettiin tuttuihin hitteihin. Omia parhaitaan saavuttivat Jessie J:n Do It Like a Dude (18) ja The Wantedin Lose My Mind (19). Hieman alle odotusten esiintynyt Pinkin Raise Your Glass petrasi 29->21, ja moni vanhempi suosikki palasi Top 40:iin. Rehvakkaimman loikan esitti Tinie Tempahin Pass Out (56->36).


Britannian albumit Top 10


1. (2.) Rihanna – Loud
2. (1.) Take That – Progress
3. (21) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
4. (26.) Tinie Tempah – Disc-overy
5. (22.) The Wanted – The Wanted
6. (36.) Mumford & Sons – Sigh No More
7. (10.) Kings of Leon – Come Around Sundown
8. (15.) Katy Perry – Teenage Dream
9. (23.) Ellie Goulding – Lights
10. (3.) Michael Bublé – Crazy Love

Vahvaa hittipotentiaalia osoittanut Rihannan Loud nousi Britannian albumilistan ykköseksi peesattuaan Take Thatia joulukuun ajan. Neito on käynyt kärjessä aiemmin Good Girl Gone Badillä (2007).
Muutenkin pakka meni tutusti sekaisin joululahjojen väistyessä syrjään: Michael Jacksonin edustus kärkipäässä vaihtui Michaelista (30) ikivanhaan Number Onesiin (66->16), Susan Boylen The Gift romahti sijalle 34 ja alennusmyyntien tuoksinassa monet vuosiäänestyksissä pärjänneet tai tämän hetken hittejä sisältävät albumit ponkaisivat listalla ylöspäin. Loudia lukuun ottamatta Top 20:ssa ei kuitenkaan noteerattu omia parhaita ja liki kaikkien listalevyjen myynti toki putosi edellisviikosta.
Joukkoon mahtuu yksi uutuuskin: Alfie Boe -nimisen tenorin toinen lista-albumi Bring Him Home (24).

Ei kommentteja: