tiistai 14. kesäkuuta 2011

Transsissa ryhmäterapiasta

Kuten katsauksesta käy ilmi, Britannian albumilistalla on iso kasa uutuuksia, kaikkiaan 18 tai 19 laskentatavasta riippuen. Yksi niistä on taannoin Kristallipallo-sarjassa esitelty trancetrio Above & Beyond, jonka kolmas albumi Group Therapy debytoi 49:ntenä lyöden muun muassa My Morning Jacketin Circuitalin (60), jonka voi sanoa jopa flopanneen.

Group Therapyn 49. tila on kiinnostava saavutus kahdesta syystä: heillä ei ole ollut tukenaan merkittäviä hittejä, joita yleensä tarvitaan tanssialbumin saamiseen kaupaksi, sekä yksi bändin kolmesta jäsenestä on suomalainen Paavo Siljamäki. Siljamäellä on tilillään listasijoituksia myös Dirt Devilsin ja Oceanlabin riveissä, joten hän on jopa brittilistojen menestyneimpiä suomalaisia. Dirt Devilsin Drill (2002) ylsi singlelistalla 15:nneksi ja Oceanlabin Satellite (2004) 19:nneksi. Molemmat projektit saivat myös toisen listamerkinnän.

Maineikkaan Anjunabeatsin julkaisema Group Therapy myi viime viikon mittaan 3700 kpl, eli ei mitenkään rekkalasteittain, mutta silti enemmän kuin monet suomalaiset rocklistamenestyjät, jotka nostetaan framille.

Above & Beyond tanssittaa kesällä Suomessakin: se on yksi 30.7. järjestettävän Summer Sounds -tapahtuman pääesiintyjistä muun muassa Chicanen, Roger Sanchezin ja Kaskaden kanssa.

Ei kommentteja: