perjantai 3. kesäkuuta 2011

Listanimi: Brad Paisley

Blogissa on kummasti keskitytty viime aikoina kantriin ja jatketaan samoissa vesissä. Brad Paisley on siitä kiinnostava kantrin supertähti, että hän on onnistunut saavuttamaan melko pysyvän aseman sekä kantriradioiden ja kriitikoiden palvottavana.

Pian nelikymppinen Paisley aloitti bisneksessä laulunkirjoittajana. Hänen David Kershille kirjoittamansa Another You ylsi USA:n kantrilistan kolmanneksi ennen kuin hänellä oli edes omaa levytyssopimusta. Arista nappasi 26-vuotiaan lahjakkuuden ja debyyttisingle Who Needs Pictures ilmestyi keväällä 1999. Samanniminen albumi oli välitön menestys myyden platinaa, sisältäen muun muassa Hot 100 -hitit He Didn’t Have to Be (#30, 1999) sekä We Danced (#29, 2000) ja poikien Grammy-ehdokkuuden tulokaskategoriassa.

Siitä lähtien Paisley on netonnut kymmeniä kantrihittejä ja muutamia isoja Hot 100 -menestyksiäkin. Kakkosalbumi Part II (2001) ylsi top 40:iin ja myi sekin platinaa. Todellinen supertähteys alkoi hahmottua Mud on the Tiresin (2003) myötä. Se debytoi albumilistan kahdeksantena ja sisälsi kolme Hot 100 -listan top 50 -hittiä, joista Alison Kraussin kanssa duetoitu Whiskey Lullaby (#41, 2004) lienee kuuluisin.

Myös neljänneltä soololta Time Well Wasted (2005) lohkaistiin nimekäs duetto: When I Get Where I’m Goingilla vieraili Dolly Parton. Biisistä tuli niin ikään top 40 -hitti ja Partonin suurin menestys pariin vuosikymmeneen. Siitä alkoi myös Paisleyn hurja kymmenen kantrilistan ykkösen putki, joka päättyi vasta Welcome to the Futuren (2009) kakkossijaan.

Time Well Wasted oli Paisleyn ensimmäinen top 5 -albumi, joita on sittemmin tullut kolme lisää. Vaikka Billboard 200 -rankingissa American Saturday Nightille merkittiin kakkossija, se oli kesällä 2009 kyseisen viikon neljänneksi myydyin albumi edellään katalogiosastoon jätetyt Michael Jacksonin Thriller ja Number Ones. Paisleyllä on joka tapauksessa kaksi hopeaa, sillä tuorein This Is Country Music debytoi juuri kakkossijalla. Korkein Hot 100 -sijoitus on Thenin (2009) 28. tila.

Brittilistalla Paisleyllä ei ole vielä ainuttakaan merkintää, mikä ei tietenkään yllätä ketään, mutta This Is Country Music räväytti menemällä Norjan albumilistan ysiksi. Euroopan valloitusta ei varmaan haittaa tuleva Cars 2 -leffaan levytetty Robbie Williams -duetto.

Ei kommentteja: