keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kristallipallo: Kaiser Chiefs – Little Shocks

Jatketaan 2000-luvun alun merkeissä. Siitä on siis tullut jo retroa siinä määrin, että suuri yleisö kykenee erottamaan parhaan annin siitä vähemmän parhaasta.

Mihin asemoituu vuonna 2005 supertähteyteen singahtanut Kaiser Chiefs? Heidän Employment-esikoisensa (2004) sai Britanniassa moninkertaisen platinakuorrutteen ja I Predict a Riotista, Oh My Godista ja Everyday I Love You Less and Lessistä tuli isoja hittejä samoihin aikoihin, kun maailma intoili muun muassa Franz Ferdinandin ja Kasabianin esikoisista.

Uusi, järjestyksessään neljäs Kaiser Chiefs -albumi The Future Is Medieval ilmestyy myöhemmin tässä kuussa. Sen single Little Shocks on pyörinyt verkossa ja kenties joillain radioasemillakin parisen viikkoa. Mutta onko vanhasta hurmasta mitään jäljellä? Trendikiertoon kuuluu, että musiikki ei välttämättä huonone, mutta se vanhentuu suuren yleisön korvissa.

Siispä Little Shockskin kuulostaa bändiin oikeasti ihastuneen mielestä vallan mainiolta kappaleelta, mutta listahitiksi siitä ei ole. Onkin aivan sama, mitä bändi tekee, singlelistan top 40 -kynnys lienee heille ylittämätön seinä vuonna 2011. Olen toki mielelläni väärässä.

Kaiser Chiefsin lista-cv:ssä seisoo kolme kärkikaksikkoon yltänyttä albumia kolmesta yrittämästä, sekä viisi top 10 -singleä, joukossa ykköseksi asti pinnistänyt Ruby (2007).

Ei kommentteja: