Billboard Hot 100, Top 10
1. (2.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
2. (6.) Adele – Rolling in the Deep
3. (3.) Black Eyed Peas – Just Can’t Get Enough
4. (1.) Rihanna – S&M
5. (4.) Jeremih featuring 50 Cent – Down on Me
6. (11.) Bruno Mars – The Lazy Song
7. (8.) Jennifer Lopez featuring Pitbull – On the Floor
8. (7.) Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes – Look at Me Now
9. (12.) Ke$ha – Blow
10. (5.) Cee Lo Green – F**k You (Forget You)
Britney Spearsin taika S&M:n ympärillä hälveni, nimi katosi krediiteistä ja E.T. palasi kärkipaikalle. Ykkösviikko on biisin neljäs.
Adelen Rolling in the Deep nousee radiolistoilla ja sai lisäpuhtia Idol-kokelaan tulkinnasta. Tuloksena kakkossija, kuitenkin melko selvästi E.T.:n takana. Rolling in the Deepin radiosoittopisteet ovat tällä hetkellä noin puolet Perryn ja Westin biisin pisteistä, mikä sekin toki riittää radiolistalla kärkikympin tuntumaan. Kamppailu tiukkenee viikko viikolta.
Hyvin letkeä The Lazy Song on Bruno Marsin viides Top 10 -hitti. Aiemmista Nothin’ on You, Just the Way You Are sekä Grenade olivat ykkösiä ja pitkäikäisiä listamenestyksiä.
Keshan Blow palasi kärkikymppiin, sen paras sijoitus on seitsemäs. Roll Upista (21-17) tuli puolestaan Wiz Khalifan kolmas Top 20 -hitti.
Edellisessä tekstissä käsitelty Luke Bryanin odotettu uusi single Country Girl (Shake It for Me) saattaa olla kesän yllätysmenestyjä myös muualla kuin kantripiireissä. Se debytoi 22:ntena ja on siis heti kättelyssä Bryanin korkeimmalle yltänyt kappale. Bryanin diskografiasta löytyykin jo Country Man -niminen hitti (#74, 2008).
Hieman kehnommin starttasi Beyoncén neljättä albumia ennakoiva Run the World (Girls), joka jäi 33:nneksi. Biisi nojaa melko vahvasti Major Lazerin Pon de Flooriin. Rouvalla on viisi ykköstä sooloartistina.
USA:n albumit Top 10
1. (2.) Adele – 21
2. (-) Soundtrack – Glee Presents The Warblers
3. (1.) Foo Fighters – Wasting Light
4. (18.) Soundtrack – Lemonade Mouth
5. (6.) Britney Spears – Femme Fatale
6. (3.) Alison Krauss & Union Station – Paper Airplane
7. (10.) Mumford & Sons – Sigh No More
8. (4.) Paul Simon – So Beautiful or So What
9. (9.) Chris Brown – F.A.M.E.
10. (22.) Justin Bieber – Never Say Never: The Remixes (EP)
Adelen kappaleita esitettiin Gleessä ja Idolissa, joten 21:n kolmas paluu albumilistan kärkipaikalle kävi helpohkosti – etenkin, kun vastustajat jäivät alle sadan tuhannen kappaleen. Ykkösviikko on albumin viides.
Huhtikuun viimeiset viikot ovat uutuuksien osalta melko hiljaisia, joten kärkipäässä oli taas tilaa Gleelle. The Warblers -kooste on jo kymmenes sarjasta lohjennut Top 10 -julkaisu ja kolme niistä on raivannut tiensä kärkeen asti, kaikki viime vuonna.
Disneyn tv-leffa Lemonade Mouth kertoo samannimisestä yhtyeestä eli on loogista jatkoa High School Musical- ja Camp Rock -tavaralle. Elokuva perustuu Mark Peter Hughesin kirjaan.
Gorillazin välityö The Fall debytoi 24:ntenä. Bändin paras sijoitus on edellisen Plastic Beachin (2010) kakkossija.
Monet albumit nousivat komeasti pääsiäisen kunniaksi: esimerkiksi Justin Bieberin Never Say Never sekä Taylor Swiftin Speak Now (30-17). Jälkimmäistä vauhdittaa myös Mean-single.
Britannian singlet Top 10
1. (1.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
2. (15.) Bruno Mars – The Lazy Song
3. (3.) Jennifer Lopez featuring Pitbull – On the Floor
4. (5.) Chris Brown featuring Benny Benassi – Beautiful People
5. (6.) Snoop Dogg & David Guetta – Sweat
6. (7.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
7. (2.) Wretch 32 featuring Example – Unorthodox
8. (-) Nero – Guilt
9. (4.) Tracy Chapman – Fast Car
10. (10.) Mann featuring 50 Cent – Buzzin’
Party Rock Anthem jatkaa sitkeästi brittilistan kärjessä, ykkösviikko on sen kolmas. The Lazy Song ehti jo lähimmäksi uhkaajaksi, joten Marsilla on tiukasti hakusessa peräti neljäs ykkössingle noin vuoden sisään.
Dubstep-kaksikko Nero nettosi ensimmäisen Top 10 -sinkkunsa, kun Guilt pinnisti suoraan kahdeksanneksi.
Aloe Blaccin I Need a Dollar on matkalla isoksi brittihitiksi ja hyppäsi reippaasti sijalle 15. Birdyn versio Bon Iverin Skinny Lovesta on saanut rutkasti radiokannatusta ja nousi nyt ensimmäistä kertaa Top 20:iin. Jessie J:n Nobody’s Perfect ponkaisi toistakymmentä pykälää 18:nneksi ja Pitbullin sekä hänen seurueensa Give Me Everything petrasi sekin kymmenen sijaa paikalle numero 25. Jonkun oli tehtävä tilaa: Lady Gagan Judas romahti sijalta yhdeksän 23:nneksi.
Glee Castin alkuperäiset uudet kappaleet Loser Like Me ja Get It Right näyttäytyvät sijoilla 27 ja 31. Ryhmän noin miljoonasta listamerkinnästä kolme on löytänyt tiensä aina kärkikymmenikköön asti.
Jenkkilaulajatar Wynter Gordon on rakentanut uraansa jo kolmisen vuotta, mutta ennen tätä ainoa brittilistamerkintä oli vierailu Flo Ridan Sugarilla (#18, 2009). Australian ykköseksi alkuvuodesta yltänyt Dirty Talk debytoi nyt 34:ntenä.
Chase & Statusin albumilistan kakkosena käyneeltä No More Idolsilta on irronnut jo neljä Top 40 -merkintää. Delilah-nimisen neidon laulama Time nousi 51-38. Top 10 -noteerauksia duolta löytyy kaksi.
Britannian albumit Top 10
1. (1.) Adele – 21
2. (3.) Adele – 19
3. (-) The Wombats – This Modern Glitch
4. (2.) Foo Fighters – Wasting Light
5. (4.) Jessie J – Who You Are
6. (7.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
7. (32.) Radiohead – The King of Limbs
8. (5.) Rihanna – Loud
9. (6.) Cee Lo Green – The Lady Killer
10. (16.) Chase & Status – No More Idols
Mihin asti Adelen jo 13 viikkoa albumilistaa hallinneella 21:lla oikeasti on saumoja myydyimpien albumien maratontaulukossa? Teoriassa toki kärkeen, mutta Queenin Greatest Hitsin (1981) 5,5 miljoonan saldoa on käytännössä mahdoton lyödä. Neljä miljoonaa lienee sopiva tavoite, mikä veisi 21:n tukevasti kaikkien aikojen myydyimpien albumien top kymppiin – siis Britannian sisäisessä laskennassa.
21 voisi välillä päästää 19:n edelleenkin – se olisi historiallista – mutta ero myynnissä on yhä melko suuri.
The Wombatsin toinen albumi This Modern Glitch aloitti kolmossijalta ja on bändin ensimmäinen Top 10 -julkaisu. 11:ntenä debytoineesta A Guide to Love, Loss and Desperation -esikoisesta on jo neljä vuotta.
Radioheadin The King of Limbs palasi julkaisustrategisista syistä takaisin parhaalle sijalleen seitsemänneksi. American Idolista tähteyteen ponnistanut Jennifer Hudson (20) paransi pykälän esikoisalbuminsa noteerausta.
Steve Earlen I’ll Never Get Out of This World Alive debytoi 28:ntenä, joka on legendan uran toiseksi paras sijoitus. The Hard Way (1990) kävi 22:ntena. Earlen kanssa yhteistyötä tehneen Emmylou Harrisin 13. lista-albumi Hard Bargain näyttäytyy sijalla 30. Harris on yltänyt kärkikymmenikköön Mark Knopflerin kanssa ja soolona kahdesti sijalle 17.
Bee Geesin The Ultimate -kokoelma palasi 35:nneksi. Sen paras sijoitus on 19:s. Nicki Minajin Pink Friday hyppäsi takaisin Top 40:iin 37:nneksi. Levy on myynyt kultaa käymättä 32. sijaa korkeammalla.
Midsomerin murhat -sarjassakin esiintynyt Wallingford Parish Church Choir hymisee hymnejä uutuutena sijalla 39. Morrisseyn aika mones kokoelma ei kiehtonut edes Top 75 -paikan veroisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti