sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Listakatsaus, vko 19

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
2. (2.) Adele – Rolling in the Deep
3. (11.) Britney Spears feat. Nicki Minaj & Ke$ha – Till the World Ends
4. (3.) Black Eyed Peas – Just Can’t Get Enough
5. (6.) Bruno Mars – The Lazy Song
6. (4.) Rihanna – S&M
7. (7.) Jennifer Lopez featuring Pitbull – On the Floor
8. (9.) Ke$ha – Blow
9. (5.) Jeremih featuring 50 Cent – Down on Me
10. (8.) Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes – Look at Me Now

E.T. jatkoi tasaisen vahvaa menoaan ja nettosi viidennen ykkösviikkonsa. Sen takana Rolling in the Deep kuitenkin kavensi eroa ja pääsee esille suositussa Glee-sarjassa, mikä pistää pelin ensi viikolla yhä jännemmäksi.
Britney Spearsin Till the World Endsin remix nosti kappaleen ensimmäistä kertaa top viiteen. Versiolla pääsevät ääneen myös Kesha ja Nicki Minaj, jolle kolmas sija on uran paras kreditoitu noteeraus. Hän esiintyi Bedrock-hitillä (#2, 2010) osana Young Money -kollektiivia.
Viikon korkein uutuus tuli jälleen Gleestä: West Side Storyssa kuultavan I Feel Prettyn ja TLC:n takavuosien ykkösen Unprettyn yhteensulautuma debytoi sijalla 22. Se on Glee Castin 137. listamerkintä. Niitä on hyvä aina välillä laskea.
Uusi kykykisa The Voice tuuppasi listalle Javier Colonin version Cyndi Lauperin Time After Time -klassikosta (65). Lauperin alkuperäisesitys ylsi ykköseksi asti vuonna 1984, r&b-artisti Inoj pääsi kuudenneksi 14 vuotta myöhemmin.
Vanhalla mantereella yli puoli vuotta sitten huomattu Duck Saucen Barbra Streisand debytoi 89:ntena ja taitaa olla, kummallista kyllä, Armand van Heldenin ensimmäinen Hot 100 -merkintä esittäjänä. Laulun kohde ei ole yltänyt esittäjänä mukaan sitten Bryan Adams -leffadueton I Finally Found Someone (#8, 1996).
Foster the Peoplen esikoishitti Pumped Up Kicks ja Maroon 5:n Never Gonna Leave This Bed debytoivat pitkän kärkkymisen jälkeen Hot 100 -listan hännillä sijoilla 96 ja 100.


USA:n albumit Top 10

1. (1.) Adele – 21
2. (3.) Foo Fighters – Wasting Light
3. (7.) Mumford & Sons – Sigh No More
4. (5.) Britney Spears – Femme Fatale
5. (4.) Soundtrack – Lemonade Mouth
6. (9.) Chris Brown – F.A.M.E.
7. (2.) Soundtrack – Glee Presents The Warblers
8. (11.) Katy Perry – Teenage Dream
9. (12.) Wiz Khalifa – Rolling Papers
10. (8.) Paul Simon – So Beautiful or So What

Adelen 21 myi yli lähes satatuhatta kappaletta enemmän kuin lähimmäksi päässyt Wasting Light, joka sai kyseenalaisen kunnian netota Soundscan-ajan matalimman kakkossijan viikkosaldon: 34 000 kpl. 21:n ykkösviikkosarake näyttää nyt kuutta.
Pääsiäisviikon jälkeen yksikään Top 40:n albumeista ei kasvattanut myyntiään, joten parhaiten pärjäsivät ne, jotka menettivät vähiten. Esimerkiksi Katy Perryn Teenage Dream nousi takaisin kärkikymmenikköön kolmen kuukauden tauon jälkeen.
Viikon korkein uutuus on indiebändi Explosions in the Skyn kolminkertainen Take Care (16). Se on heidän ensimmäinen Top 40 -julkaisunsa. Samanlaisia latuja sivakoi myös The Airborne Toxic Event (17).
Kuten ennakoin, Emmylou Harris sai nelikymmenvuotisen uransa ensimmäisen Top 20 -soolon, kun Hard Bargain punnersi 18:nneksi. Kimppatuotoksista yksi, Trio (1987), ylsi siis kuudenneksi.
Toinen lauluntekijäveteraani Steve Earle debytoi 24:ntena I’ll Never Get Out of This World Alivella. Hänen pitkän uransa paras noteeraus tuli aika lailla tasan kaksi vuotta sitten Townes Van Zandt -tribuuttialbumilla (19).
Augustanan nimetön albumi debytoi 29:ntenä. R&b-tulokas Miguelin All I Want Is Youlta on lohkaistu jo parikin hittiä ja albumi ylsi nyt ensimmäistä kertaa Top 40:iin (37).


Britannian singlet Top 10

1. (1.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
2. (2.) Bruno Mars – The Lazy Song
3. (-) David Guetta feat. Flo Rida & Nicki Minaj – Where Them Girls at
4. (4.) Chris Brown featuring Benny Benassi – Beautiful People
5. (3.) Jennifer Lopez featuring Pitbull – On the Floor
6. (5.) Snoop Dogg & David Guetta – Sweat
7. (6.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
8. (7.) Wretch 32 featuring Example – Unorthodox
9. (18.) Jessie J – Nobody’s Perfect
10. (15.) Aloe Blacc – I Need a Dollar

Party Rock Anthem sai vielä neljännen ykkösviikkonsa, vaikka Bruno Marsin The Lazy Song ja David Guettan uusin Where Them Girls at antoivat tiukan vastuksen – jälkimmäinen toistaiseksi ilman videon tukea.
Guetta on ollut jo hetken Britannian singlelistahistorian menestynein ranskalainen ja tällä viikolla hänen ansioluettelonsa kasvoi siis kymmenennellä top ten -hitillä. Samalla Nicki Minaj sai uransa ensimmäisen Top 5 -sinkun. Pian Helsingissä esiintyvällä Flo Ridalla niitä on jo viisi.
Guetta ei juuri ääntele levyillään, mutta on silti huomioitava, että hän on singlemenestyjäksi verrattain iäkäs, 43-vuotias.
Nobody’s Perfect nousi Jessie J:n kolmanneksi Top 10 -hitiksi, tähtäin lienee asetettu jälleen kärkikolmikkoon. Aloe Blaccin I Need a Dollar puolestaan on osunut hyvään saumaan, sillä Cee Lo Greenin ja Marsin myydessä miljoonia muutkin mustan musiikin esittäjät pääsevät kivasti esille. Top ten -paikka on luonnollisesti Blaccin ensimmäinen.
Yhdistyneellä kuningaskunnalla on vaihteeksi kunnon euroviisukandidaatti, sillä miljoonia levyjä myynyt Blue palaa Düsseldorfissa lavalle esittämään hyvin tämänpäiväisen hittimuotin mukaisen I Canin (16). Blue ehti 2000-luvun alkuvuosina saada kolme ykkössingleä ja kolme peräkkäistä ykkösalbumia. Jos I Can nousee vielä kärkikymmenikköön, bändillä on vain yksi sen alapuolelle jäänyt single: Signed Sealed Delivered (I’m Yours) [#11, 2003]. Jotkut bändin jäsenet ovat niittäneet myös ihan ok-tason menestystä soolona. Ja euroviisuista lisää ensi viikolla.
Alexandra Stan -nimisen tanssitulokkaan ilmiselvä hitti Mr. Saxobeat debytoi 31:ntenä, Like a G6:llä esiintyneiden Devin ja The Cataracsin Bass Down Low nousi 66-33 ja Jennifer Lopezin I’m Into You debytoi Top 40:n hännillä. Sillä vierailee Lil Wayne.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Adele – 21
2. (-) Fleet Foxes – Helplessness Blues
3. (2.) Adele – 19
4. (5.) Jessie J – Who You Are
5. (6.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
6. (-) Jennifer Lopez – Love
7. (4.) Foo Fighters – Wasting Light
8. (8.) Rihanna – Loud
9. (-) Beastie Boys – Hot Sauce Committee Part 2
10. (23.) Ellie Goulding – Lights

Adelen 19 ehti jo ennen 21:n (14 viikkoa ykkösenä) julkaisua palata kuudenneksi, mutta 21:n jälkeen rivi on ollut suorastaan hurja: 4-4-6-4-2-4-4-2-2-2-3-3-3-2-3. Ilmestyttyään vuonna 2008 19 vietti top tenissä vain seitsemän viikkoa. Se on luonnollisesti vuoden toiseksi myydyin albumi toistaiseksi.
Fleet Foxesin nimetön esikoinen kävi kolmantena ja myi platinaa, joten Helplessness Bluesin sijoitus kärkipäähän oli itsestään selvää – semminkin, kun Mumford and Sonsin menestys ei ainakaan ole huonontanut folkrockin suhdanteita.
On the Floorin menestys palautti Jennifer Lopezin myös albumilistan kärkikymmenikköön, jonne hän on päässyt keskimäärin joka toisella lätyllään: Love on rouvan neljäs top ten -albumi, ykkösiä ei vielä ole siunaantunut.
Beastie Boysin Hot Sauce Committee -albumi on jostain syystä Part 2, vaikka ensimmäistä osaa ei ikinä ilmestynyt. Kriitikoiden kehuista huolimatta se jäi jonkin verran edeltäjiensä Hello Nastyn (#1, 1998) ja To the 5 Boroughsin (#2, 2004) sijoituksista eikä Intergalacticin (#5, 1998) tai Ch-check It Outin (#8, 2004) kaltaisia hittejäkään liene näköpiirissä. Pitkän linjan puurtajilla on nyt viisi top ten -albumia.
Ellie Gouldingin kärjessäkin piipahtanut Lights nousi mallikkaasti, kun neito esiintyi kuninkaallisissa vihkiäisissä. Levy romahti aikoinaan kärjestä suoraan 16:nneksi, mutta on sittemmin palannut kärkikymppiin kahteen eri otteeseen.
Two Door Cinema Clubin Tourist History on syttynyt hitaasti ja myynyt reilusti kultaa käymättä aiemmin 33. sijaa korkeammalla. Nyt se noteerasi uuden parhaan numeronsa 25. Apuna on ollut Top 75 -single Something Good Can Work.
Twenty Twentyn Small Talk -esikoinen valloitti 26. tilan ja Twin Atlantic teki toisella albumillaan Free listadebyyttinsä 37:nneksi.

Ei kommentteja: