sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Listakatsaus, vko 22

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Adele – Rolling in the Deep
2. (2.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
3. (4.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
4. (5.) Black Eyed Peas – Just Can’t Get Enough
5. (6.) Jennifer Lopez featuring Pitbull – On the Floor
6. (7.) Bruno Mars – The Lazy Song
7. (8.) Britney Spears – Till the World Ends
8. (20.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
9. (12.) Lupe Fiasco – The Show Goes on
10. (9.) Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes – Look at Me Now

20 viikkoa Hot 100 -listalla viettänyt Rolling in the Deep on ykkösenä nyt kolmatta. Melko staattiseen kärkikymppiin tuovat eloa ensimmäisen top 10 -hittinsä saaneet LMFAO ja kumppanit sekä uransa korkeimman sijoituksen noteerannut Lupe Fiasco.
Lady Gagalla ei ole tällä hetkellä yhtään biisiä kärkikymmenikössä, mutta kaksi top 20:ssa. Hair debytoi 12:ntena. Nicki Minaj havittelee yhä ensimmäistä ihan ikiomaa top 10 -hittiään. Super Bass nousi neljännellä listaviikollaan 15:nneksi.
Beyoncé palkittiin Millennium-pystillä Billboard Music Awards -pippaloissa. Hänen huikea esityksensä on itsessään hehkuttamisen arvoinen, mutta mainitaan että Run the World (Girls) petrasi listallakin 76-50.
Juuri kun epäilin Nicole Scherzingerin mahdollisuuksia saada jenkkimenestystä, hän nettosi ensimmäisen Hot 100 -merkintänsä pääroolissa. Right There debytoi 77:ntenä.
Billboardin sivuilla keskustellaan hieman väkisin väännetysti siitä, voiko balladi enää yltää Hot 100 -listan kärkeen. Sinänsä kiinnostava aihe, mutta mielestäni monet viime aikojen ykköshitit ovat sävellyksellisesti perinteisen balladin oloisia (Firework, Just the Way You Are, Grenade, Rolling in the Deep), mutta tuotantotrendit suosivat ns. tymäkämpää tyyliä. Varsinaiset elämää suuremmat nojailubiisithän jäivät 90-luvulle.
Ja mainitaan tässä yhteydessä, että blogissani ei tänä kesänä pyöri erityistä sarjaa, mutta luvassa lienee tavallista enemmän historian hämäriin tuijottavia postauksia.


USA:n albumit Top 10

1. (1.) Adele – 21
2. (-) Seether – Holding onto Strings Better Left to Fray
3. (2.) Various Artists – NOW 38
4. (10.) Jason Aldean – My Kinda Party
5. (12.) Mumford & Sons – Sigh No More
6. (6.) Beastie Boys – Hot Sauce Committee Part 2
7. (3.) The Lonely Island – Turtleneck and Chain
8. (11.) Justin Bieber – Never Say Never: The Remixes (EP)
9. (8.) Fleet Foxes – Helplessness Blues
10. (-) Il Volo – Il Volo

21 jatkoi USA:n albumilistan kärjessä, mutta viikon suurimmat otsikot on revitty Lady Gagan Born This Wayn myynnin alkutaipaleesta. Amazon myi albumia parina päivänä sisäänheittohintaan 99 senttiä. Levy rikkoi latausennätyksiä jo ilmestymispäivänään. Siitä enemmän ensi viikolla.
Eteläafrikkalainen Seether viljeli kantrivaikutteita Country Song -singlellään ja sen hyvä vastaanotto jalostui albumilistan kakkossijaksi. Bändillä on nyt kaksi top 10 -albumia.
Jason Aldeanin My Kinda Party on osoittautumassa alkuvuoden kestävimmäksi kantrialbumiksi. Nyt saavutettu neljäs tila on lätyn paras sitten viimesyksyisen debyyttiviikon, jolloin se kävi kakkosena. Hittisingle Dirt Road Anthem nousi Hot 100 -listan 29:nneksi.
Il Volo -niminen trio on koottu teini-ikäisistä italialaispojista, jotka osaavat laulaa. Italia tunkee esiin myös pykälää alempana, jolla debytoi Danger Mousen ja Daniele Luppin spagettiwesterneihin paneutuva teema-albumi Rome. Sen esittäjäksi on merkitty nimihirviö Danger Mouse & Daniel Luppi Starring Norah Jones & Jack White. Jones ja White laulavat kumpikin kolme biisiä.
America’s Got Talent -voittaja Michael Grimm joutui tyytymään 13. tilaan. Saman kilpailun kakkonen Jackie Evancho ylsi listallakin kakkoseksi loppuvuodesta.
Give Till It’s Gone on Ranskassa ja Australiassa suositun Ben Harperin viides top 20 -albumi, mutta 15. sija on hieman alakanttiin siihen nähden, että kolme edellistä ylsivät sijoille 7, 9 ja 9.
Parachute on ensimmäistä kertaa top 20:ssa (19) ja Britanniassa jo sekä single- että albumilistan kärkeen yltänyt Tinie Tempah debytoi 21:ntena albumillaan Disc-overy.


Britannian singlet Top 10

1. (1.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
2. (2.) Bruno Mars – The Lazy Song
3. (4.) Aloe Blacc – I Need a Dollar
4. (3.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
5. (14.) Alexandra Stan – Mr. Saxobeat
6. (5.) Chris Brown featuring Benny Benassi – Beautiful People
7. (9.) Snoop Dogg & David Guetta – Sweat
8. (-) The Saturdays – Notorious
9. (8.) Lady Gaga – Judas
10. (11.) Swedish House Mafia – Save the World

Brittien singlelistan huipulla ei tapahtunut suurempia mullistuksia. Give Me Everything jatkoi ykkösenä ja I Need a Dollar otti pienen askeleen kohti kärkeä.
Hieman isomman harppauksen suoritti Alexandra Stanin Mr. Saxobeat. Se on luonnollisesti esittäjänsä ensimmäinen top 10 -single ja seuraa musiikillisesti samoja latuja kuin edellinen romanialaisperäinen top 5 -hitti Stereo Love.
Viime viikolla singlelistan top kympissä ei ollut kuin yksi brittiartisti ja hänkin vierailija eli Lauren Bennett. Nyt siellä nähdään sentään The Saturdays, jonka uudesta Notorious-kappaleesta taisi tosin unohtua kertosäe, minkä vuoksi se ei yltänyt kovin lähelle kärkeä. Tyttöbändillä ei ole vielä yhtään ykköstä, mutta jo yhdeksän top 10 -singleä.
Save the Worldista tuli Swedish House Mafian kolmas top 10 -sinkku. Myös Jennifer Lopez aikoo saada niitä Love-albumiltaan useamman. I’m Into You (21-13) ylittänee kynnyksen ensi viikolla, mutta USA:ssa siihen ei yllättäen ole tartuttu kovinkaan innokkaasti.
Templecloud debytoi 24:ntenä. Bathilaistrio on aito tulokas ja biisi One Big Family Embrace-cover. Alkuperäinen ei koskaan yltänyt top 20:iin, vaan joutui tyytymään 21. tilaan vuonna 1997.
Beyoncén Run the World (Girls) loikkasi takaisin top 30:iin (45-22) ja Nicki Minajin Super Bass petrasi 50-31.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Lady Gaga – Born This Way
2. (1.) Adele – 21
3. (3.) Adele – 19
4. (5.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
5. (-) The Prodigy – The World’s on Fire
6. (8.) Jessie J – Who You Are
7. (11.) Lady Gaga – The Fame
8. (4.) Hugh Laurie – Let Them Talk
9. (7.) Chase & Status – No More Idols
10. (10.) Caro Emerald – Deleted Scences from the Cutting Room Floor

Lady Gagan toinen – tai kolmas, ihan miten vain – studioalbumi Born This Way myi 215 000 kpl ja on tietenkin tämän viikon ylivoimainen ykkönen. The Famen ja The Fame Monsterin kaikki versiot niputettiin brittilistalla yhteen. Julkaisu vietti kärjessä seitsemän viikkoa ja nousi nyt seitsemänneksi. Viimevuotinen The Remix käväisi kolmantena.
The Prodigyn viiden ykkösen ketju katkesi, mutta tuskin kukaan olettikaan The World’s on Fire -dokkariliven yltävän kärkeen. Ruisrockiin saapuvan ryhmän viimeisin studioalbumi Invaders Must Die (2009) on myynyt yllättävänkin hyvin, yli tuplaplatinarajan.
Matemaattisesti laskien uusin Frankie Valli and the Four Seasons -kokoelma (12) tuli listoille etuajassa, sillä viimeisimmät näyttäytyivät vuosina 1992, 2001 ja 2008. Ryhmän paras noteeraus on vuoden 1976 yrittäjän Greatest Hitsin neljäs sija.
Aloe Blaccin Good Things jatkoi kipuamistaan nyt jo top 10 -lähettyville (26-14). Kings of Leonin Come Around Sundown (44-32) ei vieläkään pääse papereissani lievän alisuoriutujan leimastaan, vaikka sen myynti lähentelee triplaplatinaa ja listaviikkosarake näyttää 32:a.
Aerosmithin balladikokoelma jäi harmittavasti nuolemaan näppejään (42). Bändillä ei ole yhtään brittiykkösalbumia.

Ei kommentteja: