torstai 15. huhtikuuta 2010

Luolan kummajaiset

Aiemmin niin nopealiikkeinen Britannian singlelista on tällä hetkellä kovin eriluontoinen. Joidenkin mielestä siitä on tullut tylsempi, toisten mielestä kappaleiden erilaiset listaurat tekevät siitä aiempaa kiinnostavamman. Yhtä kaikki, listalle yltävien nimikkeiden määrä on laskenut hurjasti esimerkiksi 2000-luvun alkupuoleen verrattuna, ja jotkut viettävät siellä ikuisuuksia. Esimerkiksi Sex on Firella on meneillään kahdeksaskymmenes ja Poker Facella 64. listaviikko.

Yahoon Chart Watch UK:n kommentaattori James Masterton nosti esiin muutaman erittäin kiinnostavasti liikehtivän ja hitaasti syttyneen listahitin ja -artistin: Pixie Lottin Gravityn, Florence & The Machinen Dog Days Are Overin ja tässäkin blogissa huomiota saaneen Mumford & Sonsin The Caven. Kaksi ensin mainittua ovat isojen hittien seuraajia (tosin Gravityn edeltäjä Cry Me Out jäi sijalle 12, mutta on myynyt hyvin), jotka ovat jojoilleet Top 30:n sisällä yltämättä lähellekään top kymppiä. The Caven listaura on vallan mielenkiintoinen: 70-63-51-37-37-37-32-32-31. Melkein toivon, ettei se koskaan nouse Top 30:iin.

Florence & The Machine on todellinen tähtiesimerkki listaurien muutoksesta. Hänen (heidän) uusi versionsa The Sourcen ja Candi Statonin You’ve Got the Lovesta on saanut vielä uuden version BRIT-bileissä Dizzee Rascalin kanssa esitetystä You’ve Got the Dirtee Lovesta. You’ve Got the Love julkaistiin alun perin jo vuonna 2008 Dog Days Are Overin b-puolena, joten Florencella on tällä hetkellä listalla jännittävästi kolme hittiä: yhden singlen a- ja b-puoli sekä liveversio tuosta b-puolesta. Dog Days Are Over on pyörinyt listalla ilman sen kummempaa singlestatusta edeltäjänsä – joka on siis tuo vuoden 2008 b-puoli – menestyksen siivittämänä, mutta julkaistu nyt uudelleen kunnollisena singlenä ja saa radiosoittoa. Tähän mennessä Dog Days Are Overin paras sijoitus on 23., You’ve Got the Loven viides ja Dirtee Loven toinen.

Eräänlainen kummajainen on myös Deliriousin pääsiäisen kampanjahitti History Makers, joka romahti sijalta neljä sijalle 61. Yksikään yhtyeen sinkuista ei toistaiseksi ole viihtynyt listalla kolmea viikkoa kauempaa. Brittilista tarjoaa siis yhä lukuisia kiinnostavia tarinoita.

Ei kommentteja: