Billboard Hot 100, Top 10
1. (1.) Rihanna – Rude Boy
2. (2.) B.o.B featuring Bruno Mars – Nothin' on You
3. (3.) Train – Hey, Soul Sister
4. (6.) Taio Cruz featuring Ludacris – Break Your Heart
5. (9.) Jason Derulo – In My Head
6. (4.) Lady Antebellum – Need You Now
7. (5.) Lady Gaga featuring Beyoncé – Telephone
8. (7.) The Black Eyed Peas – Imma Be
9. (8.) Justin Bieber featuring Ludacris – Baby
10. (14.) Usher featuring will.i.am – OMG
Rude Boylle tuli täyteen viisi viikkoa huipulla. Suomessa Rihannalla ei ole vielä ainuttakaan singleykköstä – Umbrellakin jäi kakkoseksi. Yhdysvalloissa ihka omia ykkösiä on viisi ja Britanniassa kaksi. Trainin Hey, Soul Sister oli ostetuin single kolmatta viikkoa putkeen, ja on 2,25 miljoonan saldollaan myös kalenterivuoden ykkönen sillä saralla.
Usher sai kuin saikin Top 10 -sinkun myös uudelta albumiltaan. Ihmettelen suuresti OMG:n menestystä, mutta onhan noita keskinkertaisia vetoja listat väärällään. Samaan kategoriaan voi lykätä myös havaijilaissurffari Jack Johnsonin paluusinglen You and Your Heart (20) sekä pomminvarman jättihitin, Jamie Foxxin Winnerin (28), jolla vierailevat alan todelliset ovelta ovelle kiertävät rattopojat Justin Timberlake ja T.I.
Gagan Alejandro nousee 72-50, Miranda Lambertin kantriballadi The House That Built Me 89-66, ja Travie McCoyn Billionaire 92-71. Muita uutuuksia: B.o.B:n toinen hitti Don't Let Me Fall (67), Nickelbackin ties kuinka mones lohkaisu Dark Horselta This Afternoon (84), Miranda Cosgroven Kissin U (87), Alicia Keysin Un-Thinkable (88), Euroopassa mystisesti toistaiseksi täysin sivuutetun Breaking Benjaminin tuore single Give Me a Sign (97) ja Kelly Clarksonin All I Ever Wanted -albumin neljäs hitti, sen nimibiisi (99).
USA:n albumit Top 10
1. (2.) Justin Bieber – My World 2.0
2. (1.) Usher – Raymond V Raymond
3. (-) Slash – Slash
4. (5.) Lady Antebellum – Need You Now
5. (3.) Various Artists – NOW 33
6. (6.) Monica – Still Standing
7. (9.) Lady Gaga – The Fame
8. (8.) Justin Bieber – My World (EP)
9. (4.) Erykah Badu – New Amerykah: Part 2: Return of the Ankh
10. (-) Madonna – Sticky & Sweet
Pääsiäisen jälkeisessä ostoskrapulassa vain My World 2.0 ylitti sadan tuhannen rajan. Bieber on täten nuorin miespuolinen sooloartisti, joka on kyennyt kahteen tai useampaan ykkösviikkoon albumilistalla.
Slashin soololevyn kolmas sija on sijoituksena yllättävänkin hyvä. Albumin kappaleista By the Sword on kehittynyt pienoiseksi mainstream rock -hitiksi.
Sticky & Sweet on Madonnan joutsenlaulu Warnerille. Yhteistyö poiki kaikkiaan 19 Top 10 -albumia. Pari pykälää alempana debytoi Jakob Dylanin Women + Country, ja sijalla 15 todellinen yllättäjä, jo isoäiti-ikäinen Sharon Jones ja yhtyeensä The Dap Kings levyllä I Learned the Hard Way. Jones on saanut eittämättä nostetta duetostaan Michael Bublén kanssa jälkimmäisen supermenestyksellä Crazy Love.
Talking Heads -keulahahmo David Byrne on soolona ensimmäistä kertaa Top 100 -albumilistalla sitten Ray Momon (1989), kun Fatboy Slimin kanssa levytetty Here Lies Love debytoi sijalla 96. Talking Heads ylsi viime vuonna 73:nneksi kokoelmalla Same as It Ever Was.
Britannian singlet Top 10
1. (2.) Usher featuring will.i.am – OMG
2. (1.) Scouting for Girls – This Ain't a Love Song
3. (-) Professor Green featuring Ed Drewett – I Need You Tonight
4. (3.) Plan B – She Said
5. (-) Kelis – Acapella
6. (4.) Lady Gaga featuring Beyoncé – Telephone
7. (-) Selena Gomez & The Scene – Naturally
8. (6.) Timbaland featuring Justin Timberlake – Carry Out
9. (5.) Tinie Tempah – Pass Out
10. (7.) Inna – Hot
OMG on Usherin uran neljäs brittiykkönen. Professor Green on samaa sarjaa Plan B:n ja Tinie Tempahin kanssa. Näille brittiläisille tanssittavaa hip hopia tekeville artisteille ei ole kysyntää juuri muualla, joten hyvä että edes kotimaassa. Ja biisihän on INXS:n.
David Guettan vetämiin vankkureihin hypännyt Kelis sai jo kuudennen Top 5 -brittihittinsä. Kukapa olisi uskonut Caught Out Thereä (4) seuranneiden kahden singlen jäätyä aikanaan sijalle 19. Disney-tähti Selena Gomezin Naturally on ollut kestävähkö hitti Yhdysvalloissa, mutta jäänyt Top 20:n Hot 100 -listalla alapuolelle. Britanniassa se meni siis heittämällä korkeammalle.
Muita uutuuksia: Kate Nashin paluu Do Wah Doo (15), Eliza Doolittlen debyytti Skinny Genes (22), Paul Wellerin No Tears to Cry/Wake Up the Nation (26) ja The Futureheadsin uusi single Heartbeat Song (34). Sijalle 36 noussutta Snow Patrolin ja Martha Wainwrightin noin neljän vuoden takaista hittiä Set the Fire to the Third Bar käytetään Dear John -leffan markkinoinnissa. Tuoreeltaan se pääsi 18:nneksi.
Britannian albumit Top 10
1. (-) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
2. (-) Scouting for Girls – Everybody Wants to Be on TV
3. (1.) Lady Gaga – The Fame
4. (-) MGMT – Congratulations
5. (3.) Justin Bieber – My World
6. (4.) Paolo Nutini – Sunny Side Up
7. (2.) Boyzone – Brother
8. (5.) Florence & The Machine – Lungs
9. (-) Joshua Radin – Simple Times
10. (10.) Free & Bad Company – The Very Best of
Kahden odotetun kakkosalbumin taistelu päättyi trendikkäämpää genreä edustavan Plan B:n voittoon. Lähtöasetelmat olivat kovin erilaiset: Plan B:n esikoinen Who Needs Actions When You Got Words kävi ainoastaan sijalla 30 Scouting for Girlsin nimettömän ykkössijaa ja triplaplatinaa vastaan. Molemmilla on tosin iso singlehitti. Hitti olisi saattanut auttaa myös MGMT:n kärkikolmikkoon, mutta yhtye itse päätti toisin.
Ihmeellisesti Britanniassa menestyvä Joshua Radin tunnetaan kotimaassaan lähinnä siitä, että hänen esittämiään kappaleita voi kuulla miltei kaikissa tv:n hittisarjoissa. Simple Times ylsi pari vuotta sitten Yhdysvaltojen albumilistalla sijalle 34.
Freen ja Bad Companyn tuotantoa esittelevä The Very Best of on harvinaisesti kolmatta viikkoa putkeen sijalla kymmenen. Yleensä noin tiukasti Top 10:n perää pidetään lähinnä loppuvuoden staattisilla listoilla. Muita uutuuksia: Jeff Beckin Emotion & Commotion (21, nähtävästi uran paras) ja Coheed and Cambrian Year of the Black Rainbow (35).
The xx:n esikoinen kohosi Crystalised-singlen saaman huomion ja ahkeran esilläolon avulla tähän asti parhaalle sijalleen 31.
1 kommentti:
Eikös tuo Miranda Cosgrove näytellyt School of Rock -leffassa hikipinkomanageria? Aika hassua että elokuva oli täynnä lahjakkaita muusikko/laulajakakaroita ja sitten se nousee listoille, joka näytteli laulutaidotonta.
Lähetä kommentti