sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Listakatsaus, vko 15

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Rihanna – Rude Boy
2. (2.) B.o.B featuring Bruno Mars – Nothin' on You
3. (3.) Train – Hey, Soul Sister
4. (4.) Lady Antebellum – Need You Now
5. (5.) Lady Gaga featuring Beyoncé – Telephone
6. (6.) Taio Cruz featuring Ludacris – Break Your Heart
7. (7.) The Black Eyed Peas – Imma Be
8. (8.) Justin Bieber featuring Ludacris – Baby
9. (11.) Jason Derulo – In My Head
10. (9.) Young Money featuring Lloyd – BedRock

Täysin muuttumaton kärkikahdeksikko on poikkeuksellinen, muttei mikään ennätys. Arkistoissa on ainakin staattinen Top 12 tammikuulta 2004, jolloin OutKastilla oli kaksoisjohto (Hey Ya! ja The Way You Move). Brittilistalla ennätys on Top 6 maaliskuussa 2008.
Usherin OMG debytoi 14:ntenä. Pari sijaa alempana nousee myyntiään eniten lisännyt hitti Miley Cyrusin When I Look at You. Sean ”Diddy” Combs puolestaan on lisännyt nimeensä omituisen Dirty Moneyn. Koko rimpsu kuuluu täten Diddy – Dirty Money, ja single on nimeltään Hello Good Morning (34). Toinen nimioutoilu löytyy sijalta 92, jossa debytoi Gym Class Heroesin riveissä pari hittiä saanut Travis McCoy. Hänen etunimensä s on vaihtunut e:ksi, eikä se ole virhe, vaikka niin luulin.
Nimimerkki BillboardGoddess lataa Youtubeen säännöllisesti listakatsauksia videomuodossa. Kannattaa tutkailla!


USA:n albumit Top 10

1. (-) Usher – Raymond V Raymond
2. (1.) Justin Bieber – My World 2.0
3. (3.) Various Artists – NOW 33
4. (-) Erykah Badu – New Amerykah: Part Two: Return of the Ankh
5. (4.) Lady Antebellum – Need You Now
6. (2.) Monica – Still Standing
7. (-) Alan Jackson – Freight Train
8. (5.) Justin Bieber – My World (EP)
9. (8.) Lady Gaga – The Fame
10. (10.) The Black Eyed Peas – The E.N.D.

Bieber sai luovuttaa kruunun ainakin väliaikaisesti mentorilleen, mutta My World 2.0 keräsi enemmän ostajia kuin viime viikolla – Usher: 329 000, Bieber 291 000. My World 2.0 on ensimmäinen albumi sitten maaliskuun 2002 ja NOW 9:n, joka kasvatti myyntiään, mutta joutui antautumaan ykköspaikalta. Usheriin palaan piakkoin.
Erykah Badun mukava listakarriääri sai jatkoa New Amerykahin toisen osan nelossijan myötä. Badulla on ennestään kaksi ykköstä. Ensimmäinen New Amerykah kävi kakkosena Janet Jacksonin takana hieman yli kaksi vuotta sitten. Yllättäen Badua alempana näyttäytyy toinen Jackson, Alan, jonka edellinen levy Good Time oli listaykkönen. Kantritähden uran suurin kaupallinen menestys osui 1990-luvun alkuun, mutta listaykköseksi hän pääsi vasta albumilla Drive (2002) sen jälkeen, kun kappaleesta Where Were You (When the World Stopped Turning) tuli iso hitti arvaatte-kyllä-minkä tapahtuman jälkimainingeissa. Jackson on varsinainen kantrin kestotähti, mutta uudella I Got Your Country Right Here -levyllään sijalle 34 nousseen Gretchen Wilsonin suuri menestys kesti vain muutaman hetken. Viisinkertaisen platinalevyn Here for the Party jälkeen All Jacked Up kävi vielä ykkösenä, mutta One for the Boysin oli tyytyminen vitossijaan ja nyt siis ollaan vielä rutkasti alempana.
Sijalle 12 palasi osa Wu-Tang Clanista, eli Method Man, Ghostface Killah ja Raekwon albumilla Wu-Massacre. Herrat ovat saaneet maistaa parempaa menestystä rutkasti myös soolona, sillä Method Manilla on omissa nimissään kuusi, Ghostfacella neljä ja Raekwonilla kolme Top 10 -albumia.


Britannian singlet Top 10

1. (1.) Scouting for Girls – This Ain't a Love Song
2. (8.) Usher featuring will.i.am – OMG
3. (3.) Plan B – She Said
4. (2.) Lady Gaga featuring Beyoncé – Telephone
5. (5.) Tinie Tempah – Pass Out
6. (16.) Timbaland featuring Justin Timberlake – Carry Out
7. (9.) Inna – Hot
8. (6.) Rihanna – Rude Boy
9. (7.) Justin Bieber featuring Ludacris – Baby
10. (10.) Cheryl Cole – Parachute

Britit pitävät yhä Usherista ja Timbalandista (tai Justin Timberlakesta), jonka Top 10 -putki jatkui kevyesti. Popkyky Joshua Radinin listaura alkaa sijalta 11 kappaleella I'd Rather Be with You. David Guetta sai One Love -flopin jälkeen samannimiseltä albumilta vielä ainakin yhden hitin, sillä Kid Cudin liidaama Memories nousi sijalle 15. The Cave ei vieläkään yltänyt Top 30:iin (31). Viikon yllätyksestä vastasi Paramore, jonka single The Only Exception menestyi yli kaikkien odotusten (33). Sokerina pohjalla on Taio Cruzin Dirty Picture (40), jota tähdittää Ke$ha.


Britannian albumit Top 10

1. (2.) Lady Gaga – The Fame
2. (1.) Boyzone – Brother
3. (3.) Justin Bieber – My World
4. (6.) Paolo Nutini – Sunny Side Up
5. (5.) Florence & The Machine – Lungs
6. (4.) Glee Cast – Glee: The Music Season 1: Vol. 2
7. (9.) Mumford & Sons – Sigh No More
8. (7.) Glee Cast – Glee: The Music Season 1: Vol. 1
9. (8.) Alicia Keys – The Element of Freedom
10. (10.) Free & Bad Company – The Very Best of

Varsin jähmeä on myös Britannian albumilista tällä viikolla. The Fame palasi kärkeen ties kuinka monetta, tarkemmin sanoen neljättä kertaa. Edellisen kerran neljästi kärjen tuulia kävi haistelemassa Scissor Sistersin esikoinen vuosina 2004-2005. Listaviikkoja The Famella on kasassa 65. Neljä on sopiva luku myös Mumford & Sonsille, sillä Sigh No More nousi seitsemänneksi neljättä kertaa, muttei ole vielä päässyt ylemmäksi. Dovesin kokoelma ylsi sijalle 12, Sigur Rósista tutun Jónsin soolo Go 20:nneksi ja maailman lahjakkaimman muusikkoperheen vesan Rufus Wainwrightin All Days Are Nights: Songs for Lulu pykälää alemmaksi. Ensi viikolla Yhdysvaltojen Top 10:iin tyrkyllä oleva Slashin soolo ei innostanut brittejä (30).

2 kommenttia:

Timo kirjoitti...

Harvinaisen oivallinen linkkivinkki tuo Goddess, kiitos!

Markus kirjoitti...

Pieni korjaus:

Luotettavahkon Everyhit.comin mukaan kaikkein staattisimmat brittilistat ovat luonnollisesti joululistat, mutta sivusto ei kerro mikä on ennätys. Sen sijaan vuoden 1955 heinäkuussa Britannian singlelistan Top 7 pysyi muuttumattomana edellisviikosta. Sama Top 6 kaksi viikkoa putkeen on sattunut useammankin kerran, viimeksi tosiaan maaliskuussa 2008.