sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Listakatsaus, vko 17

Billboard Hot 100, Top 10

1. (2.) B.o.B featuring Bruno Mars – Nothin' on You
2. (1.) Rihanna – Rude Boy
3. (3.) Train – Hey, Soul Sister
4. (4.) Taio Cruz featuring Ludacris – Break Your Heart
5. (6.) Lady Antebellum – Need You Now
6. (5.) Jason Derulo – In My Head
7. (7.) Lady Gaga featuring Beyoncé – Telephone
8. (10.) Usher featuring will.i.am – OMG
9. (19.) Ke$ha – Your Love Is My Drug
10. (23.) Adam Lambert – Whataya Want from Me

Parempi myöhään... Ennustin Nothin' on Youta kärkeen jo muutama viikko sitten, mutta aliarvioin Rude Boyn radiosoiton, joka on ollut ahkerinta pitkään aikaan. No nyt 184 000 ostetun digisinkun ja kasvavan radiosoiton ansiosta Bobby Ray on viimein kärjessä. Lisäksi sijalla 12 debytoi Airplanes, jolla B.o.B:ta avustaa Paramoren Hayley Williams.
Lambertit (eivät sukua) pärjäävät tällä hetkellä mainiosti: Pinkin kirjoittama Whataya Want from Me koki myyntipiikin ja hyppäsi Top 10:iin, ja nätti The House That Built Me etenee nopeasti 66-55.
Sijalle 23 saapui Christina Aguilera, jonka hieman SexyBackiltä kuulostava Not Myself Tonight on ehditty jo tuomita flopiksi. Katsotaan miten Bionic-projekti etenee, mutta muistutan tähän väliin, ettei esimerkiksi Alicia Keysin The Element of Freedomilta yksikään single ole päässyt edes noin ylös. Aguileralla on toistaiseksi kahdeksan Top 10 -hittiä, joista kolme ykköstä – kaikki esikoiselta.
Glee valloitti sijat 32, 35, 49 ja 66. Ensi viikolla heidän Madonna-esityksensä näkyvät sekä single- että albumipuolella.


USA:n albumit Top 10

1. (1.) Justin Bieber – My World 2.0
2. (-) MGMT – Congratulations
3. (4.) Lady Antebellum – Need You Now
4. (2.) Usher – Raymond V Raymond
5. (-) Coheed and Cambria – Year of the Black Rainbow
6. (5.) Various Artists – NOW 33
7. (7.) Lady Gaga – The Fame
8. (16.) Ke$ha – Animal
9. (6.) Monica – Still Standing
10. (8.) Justin Bieber – My World (EP)

My World 2.0 tipahti jo alle sadan tuhannen, mutta Congratulations jäi suhteellisen kauas, 66 tuhanteen. Kaikkien aikojen matalin ykkössijaan oikeuttanut viikkosaldo on Dreamgirls-soundtrackin 60 000 kpl tammikuulta 2007.
Need You Now on viettänyt ensimmäiset 12 viikkoaan Top 5:ssä. Coheed and Cambrian Year of the Black Rainbow'lle tämä viikko jää ainoaksi, mutta viides on yhtyeen korkein sijoitus toistaiseksi. Still Standing on, uskomatonta kyllä, Monican ensimmäinen neljä viikkoa Top 10:ssä viipynyt albumi. Muun muassa Trevor Hornin avustama Jeff Beck ylsi korkealle (11), kuten myös Natalie Merchant albumillaan Leave Your Sleep (17). 10 000 Maniacsista tuttu Merchant kävi viimeksi Top 20:ssä vuonna 1998, eikä hänen yhtyeensäkään päässyt sinne aikanaan kuin kahdesti. Idolista ponkaissut Jason Castro debytoi 18:ntena, ja uutuustrion täydentää rap-artisti Gucci Mane, joka on kolmatta kertaa Top 30:ssa vuoden sisään. Tällä kertaa apuna on DJ Holiday ja mixtapen nimi Burrrprint(2) HD.


Britannian singlet Top 10

1. (-) Diana Vickers – Once
2. (1.) Usher featuring will.i.am – OMG
3. (-) Chipmunk feat. Esmee Denters – Until You Were Gone
4. (4.) Plan B – She Said
5. (2.) Scouting for Girls – This Ain't a Love Song
6. (3.) Professor Green featuring Ed Drewett – I Need You Tonight
7. (5.) Kelis – Acapella
8. (8.) Timbaland featuring Justin Timberlake – Carry Out
9. (re) Tina Turner – The Best
10. (7.) Selena Gomez & The Scene – Naturally

X Factorissa kilpaillut Diana Vickers ylsi kärkeen jollain ihmeellisellä tempulla, biisihän on aivan kauhea. Tuskin muistelemme tätä siis kovinkaan pitkään. Chipmunk jatkoi hittiputkeaan ja yrittää vetää takaisin pinnalle Justin Timberlaken suojatin Hollannista, Esmee Dentersin, jonka oma ura lopahti viime vuonna alkuunsa yhden Top 10 -sinkun jälkeen.
Tina Turner ei ole koskaan käynyt brittilistan kärjessä, mutta tällä viikolla The Bestillä oli hetken melko hurjakin meno, kiitos tv:n ja sosiaalisen median. Klassikoksi äitynyt biisi ylsi tuoreeltaan viidenneksi vuonna 1989.
3OH!3 iski kultasuoneen kolmoseksi yltäneellä Starstrukkilla, ja nyt Don't Trust Mellä on menossa uusi kierros. Edellisen yrityksen sijasta 21 jäätiin tällä viikolla pykälän päähän. Gleetä löytyy tältäkin listalta sijoilta 14 ja 35. Gerry and the Pacemakers levytti musikaalistandardista You'll Never Walk Alone sen menestyneimmän version vuonna 1963. Tällä viikolla Celticin kannattajat yrittivät saada futisympyröistä tutun biisin kärkeen, mutta se ylsi vain 33:nneksi.


Britannian albumit Top 10

1. (-) AC/DC – Iron Man 2 (Soundtrack)
2. (-) Paul Weller – Wake Up the Nation
3. (1.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
4. (-) Meat Loaf – Hang Cool, Teddy Bear
5. (2.) Scouting for Girls – Everybody Wants to Be on TV
6. (3.) Lady Gaga – The Fame
7. (6.) Paolo Nutini – Sunny Side Up
8. (-) Kate Nash – My Best Friend Is You
9. (5.) Justin Bieber – My World
10. (8.) Florence & The Machine – Lungs

Ah, vanhuksia pitkästä aikaa. Paul Weller oli kymmenennellä studiolevyllään australialaisten edellä koko alkuviikon, muttei enää sunnuntaina. Jo reilusti yli kuusikymppisen Meat Loafin uusi albumi on Britanniassa aina tapaus, vaikka esimerkiksi Suomessa ei miehestä olla kiinnostuttu listamielessä sitten 1990-luvun. Edellinen Bat Out of Hell 3: The Monster Is Loose nousi kolmoseksi ja myi platinaa. Kate Nash rimpuilee vielä Top 10 -kannassa, mutta ennusmerkit uran jatkolle ovat viikko viikolta huonommat. Muita uutuuksia: Selena Gomez & The Scenen Kiss and Tell (12, yllättävän hyvä), vanhalla fanipohjalla elävän Jamesin The Night Before (20) ja Tony Bennett Sings The Ultimate American Songbook (35).

1 kommentti:

Markus kirjoitti...

Aguilerasta vielä: Lady Marmalade -versiointi oli toki myös Hot 100 -listan ykkönen vuonna 2001.