maanantai 30. elokuuta 2010

Viimeinkin

En koskaan olettanutkaan Etta Jamesin olleen listahirmu, mutta silti yllätyin huomatessani, että hänellä oli ainoastaan yksi Top 75 -single Britanniassa – ennen tätä viikkoa. At Last nimittäin merkittiin uutuudeksi sijalle 69, noin 49 vuotta ilmestymisensä jälkeen.

Tätä ennen Jamesin ainoa hitti oli viidenneksi vuonna 1996 yltänyt I Just Wanna Make Love to You, jonka innoitti listalle Coca-Colan mainos. At Lastin nosti mukaan tietenkin tosi-tv. Kiinnostavasti molemmat julkaistiin alun perin albumilla At Last! (1961), mutta listasijoitukset irtosivat vasta siis 35 ja 49 vuoden päästä.

James ei ole saanut ainuttakaan lista-albumia Britanniassa, joten olisi aika korjata sekin erhe. Saataisiinko At Last! ujutettua mukaan jotenkin?

Sen sijaan Yhdysvalloissa Jamesillä on yhdeksän Top 40 -hittiä, muttei ainuttakaan Top 20 -menestystä. Listasijoituksilla mitaten isoin hitti siellä on Tell Mama (#23, 1968). Albumilistalla paras sijoitus on 68 (At Last!).

Olisiko tässä meillä listamielessä aliarvostetuin artisti?

2 kommenttia:

Antti Soukka kirjoitti...

Kyllähän Etta James on saanut listasijoituksia paljon heikommin kuin olisi ansainnut, mutta eiköhän aliarvostetuin artisti ole joku niistä, joka ei ole päässyt millekään listalle ikinä. On makuasia, kenen niistä olisi eniten pitänyt päästä. Ehdotukseni on Momus.

Markus kirjoitti...

Onhan noita...Tosin tutkin omaa levyhyllyäni, siellä ei montaa listojen ulkopuolelle jäänyttä ole. Ehdottaisin tähän sarjaan ehkä Bill Callahania (eli Smogia).