Billboard Hot 100, Top 10
1. (1.) Eminem featuring Rihanna – Love the Way You Lie
2. (2.) Taio Cruz – Dynamite
3. (5.) Katy Perry – Teenage Dream
4. (4.) Enrique Iglesias featuring Pitbull – I Like It
5. (7.) Usher featuring Pitbull – DJ Got Us Fallin’ in Love
6. (-) Lil Wayne featuring Drake – Right Above It
7. (6.) Mike Posner – Cooler Than Me
8. (3.) Katy Perry featuring Snoop Dogg – California Gurls
9. (16.) Bruno Mars – Just the Way You Are
10. (11.) B.o.B featuring Rivers Cuomo – Magic
Party like it’s 2002! Ei riitä, että Eminemin ja Rihannan Love the Way You Lie heiluttelee tahtipuikkoa kuudetta viikkoa, myös Nelly palasi Hot 100 -listan Top 20:iin uudella singlellään Just a Dream (12). Vuonna 2002 herrat viihtyivät listojen kärjessä nimikkeillä The Eminem Show sekä Nellyville ja toisaalta biiseillä Lose Yourself, Hot in Herre ja Dilemma.
Myös Lil Wayne yrittää uutta tulemista hieman pieleen menneen Rebirth-projektin jälkeen. Right Above It oli viikon myydyin single ja debytoi sijalla kuusi, korkeammalla kuin yksikään lohkaisu Rebirthiltä.
Lil Waynestä tuli myös kymmenes kuusikymmentä tai enemmän Hot 100 -listakäyntejä netonnut artisti. Lukuun lasketaan siis myös kaikki mahdolliset featuring-viritykset, joita herralla on enemmän kuin kenelläkään, kaikkiaan 35. Kärjessä on Elvis Presley 108 listakäynnillä. Puolitoista vuotta listoilla mellastanut Glee-porukka on ehtinyt jo 64:ään.
Hyvin ashantimaisesti uransa aloittanut Bruno Mars on jo Top 10:ssä hitillään Just the Way You Are. Toista kertaa siellä on Weezeristä tuttu Rivers Cuomo – ja toista kertaa nimenomaan kymmenentenä. Magic saattaa kuitenkin vielä kivuta. B.o.B:llä on nyt kolmen Top 10 -singlen suora.
Ja sitten listan kummallisuus: Uskokaa tai älkää, mutta Soundgarden teki listadebyyttinsä tällä viikolla uudella singlellään Black Rain (96). Lukuisista radiohiteistä huolimatta bändillä ei ollut tätä ennen ainuttakaan Hot 100 -listamerkintää, syynä luonnollisesti myyntisinkkujen puute 1990-luvulla.
USA:n albumit Top 10
1. (1.) Eminem – Recovery
2. (-) Kem – Intimacy: Album III
3. (-) Ray LaMontagne – God Willin’ & The-Creek-Don’t-Rise
4. (-) Iron Maiden – The Final Frontier
5. (-) Trace Adkins – Cowboy’s Back in Town
6. (12.) Lady Antebellum – Need You Now
7. (2.) Arcade Fire – The Suburbs
8. (5.) Justin Bieber – My World 2.0
9. (-) David Gray – Foundling
10. (-) John Mellencamp – No Better Than This
Seitsemäs viikko saattaa jäädä Recoveryn viimeiseksi, mutta koskaan ei tiedä. Ainakin ensi viikolla kilpailu albumilistallakin kovenee selvästi.
Soulartisti Kem noteerasi uransa parhaan sijan kolmannella albumillaan Intimacy: Album III. Top 5 tuli tutuksi edellisellä Album II -levyllä. Parhaan sijansa sai myös Ray LaMontagne, hänellekin Top 10 oli tuttu jo ennestään. LaMontagnen albumia vauhditti jo tutuksi tullut Amazonin tarjous.
The Final Frontier on Iron Maidenin toinen Top 10 -albumi ja nelossija pitkän uran paras. A Matter of Life and Death (2006) kävi yhdeksäntenä.
Ja vielä uutuuksia: kantrilaulaja Trace Adkins debytoi viidentenä levyllään Cowboy’s Back in Town, mutta herra on ollut korkeammallakin, kolmantena neljä vuotta sitten. David Grayn Foundling jäi kotimaassaan Britanniassa sijalle 18, mutta Top 10 -portti avautui yllättäen Yhdysvalloissa. Gray kiertää Yhdysvaltoja kolmanneksi nousseen LaMontagnen kanssa.
John Mellencamp sen sijaan on tottunut sijoituksiin kärkikympissä: T-Bone Burnettin tuottama No Better Than This on miehen kymmenes Top 10 -albumi. Mellencampin menestynein julkaisu on yhdeksän viikkoa kärjessä viettänyt American Fool (1982), jolta lohkaistiin Hot 100 -listan ykkönen Jack and Diane.
Lady Antebellumin iTunes-live debytoi sijalla 17. Samalla jättimenestys Need You Now kipusi takaisin Top 10:iin kuudenneksi.
Brian Wilsonin uusi albumi Brian Wilson Reimagines Gershwin ilmaantui sijalle 26 ja innoitti Paul Greinin kirjoittamaan alle nelikymppisinä kuolleista muusikoista.
Cat Stevensin uusi kokoelma Opus Collection: A Journey (38) on ostettavissa vain Starbuckseista, mutta siitä tuli silti miehen korkeimmalle noussut lista-albumi sitten Back to Earthin (#33, 1979).
Britannian singlet Top 10
1. (-) Taio Cruz – Dynamite
2. (2.) Eminem featuring Rihanna – Love the Way You Lie
3. (3.) Flo Rida featuring David Guetta – Club Can’t Handle Me
4. (1.) Roll Deep – Green Light
5. (-) Katy B – Katy on a Mission
6. (4.) Yolanda Be Cool & Dcup – We No Speak Americano
7. (6.) Travie McCoy featuring Bruno Mars – Billionaire
8. (-) Brandon Flowers – Crossfire
9. (5.) Ne-Yo – Beautiful Monster
10. (8.) B.o.B featuring Hayley Williams – Airplanes
Dynamite debytoi odotetusti Britannian singlelistan ykkösenä. Se on toinen ykkönen aurinkolaseihin mieltyneelle esittäjälleen Taio Cruzille, jonka Break Your Heart kävi myös Hot 100 -listan paalupaikalla.
Vaikka Cruz menestyy singlelistoilla, hänen albuminsa Rokstarr ei ole käynyt kaupaksi odotetulla tavalla. Sen paras sijoitus USA:ssa on kahdeksas. Brittein saarilla levy julkaistiin alun perin jo viime syksynä, jolloin se ylsi sijalle 14. Dynamitella kuorrutettu versio ilmestyy Britanniassa parin viikon päästä.
Love the Way You Lie ei siis taida päästä koskaan ykköseksi, mutta jännitämme nyt tuleeko siitä vuosilistan ykkönen vai ehtiikö joku muu edelle.
Gabriella Cilmi käväisi keväällä Top 10:ssä singlellä On a Mission ja nyt dubstep-laulajatar Katy B pisti paremmaksi melkein samannimisellä kappaleella. Dubstephän on tyylinä hurjassa nousussa.
The Killers -laulaja Brandon Flowersin soolouran starttia eivät hidastaneet edes Crossfiren hienoiset kantrielementit. Biisi debytoi mainiosti kahdeksantena. The Killers on yltänyt parhaimmillaan kakkoseksi sinkulla When You Were Young (2006) ja kolmanneksi kahdesti.
Uutuuksia on runsaasti myös alempana. Pakistanissa syntynyt Rumer on saanut huomiota BBC:n kanavilla ja hänen esikoissinglensä Slow aloitti listauransa sijalta 16. Carole Kingiä kuunnelleen kolmikymppisen naislaulajan löysi kuulemma Burt Bacharach.
Brasilialaissyntyisen Aggro Santosin Saint or Sinner on seuraaja viidenneksi yltäneelle Candylle. Hurts-duo sai isoimman menestyksensä monissa maissa hitiksi kohonneesta Wonderful Lifesta (21). Heidän ensimmäinen singlensä Better Than Love käväisi kesäkuussa sijalla 50.
Biffy Clyron God & Satan debytoi sijalla 36 ja The Pretty Recklessin toinen Top 40 -sinkku Miss Nothing 39:ntenä.
Britannian albumit Top 10
1. (2.) Eminem – Recovery
2. (4.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
3. (1.) Iron Maiden – The Final Frontier
4. (5.) Arcade Fire – The Suburbs
5. (8.) Eliza Doolittle – Eliza Doolittle
6. (9.) Lady Gaga – The Fame
7. (12.) Mumford & Sons – Sigh No More
8. (3.) The Saturdays – Headlines
9. (6.) Michael Bublé – Crazy Love
10. (-) Klaxons – Surfing the Void
Recoveryn listasijoitusrivi on varsin mahtava: 1-1-2-1-1-1-2-1-2-1. Se ei kuitenkaan ole läheskään vuoden ostetuin albumi. Sitä titteliä pitää hallussaan The Fame arviolta 840 000 kappaleella.
Ei ole moittimista Plan B:n toisen albumin touhuissakaan. The Defamation of Strickland Banks on viettänyt yhtä viikkoa lukuun ottamatta koko 20-viikkoisen listauransa Top 10:ssä ja peräti 15 viikkoa Top 5:ssä.
Klaxonsin kakkosalbumi Surfing the Voidin olisi olettanut yltävän kärkeen, mutta sen menekki oli mystisen huono. Toki Echoes-singlen viimeviikkoisesta limboamisesta (56) pystyi päättelemään jotain, mutta silti.
Bay City Rollers aiheutti hysteriaa 1970-luvulla, jolloin bändi sai kaksi ykkösalbumia. Edellinen kokoelma The Very Best of (2004) ylsi sijalle 11 ja nyt The Greatest Hits jäi siitä pykälän.
Kokeneisiin indienimiin luettava Eelskin on ollut korkeammalla kuin sijalla 18, jolla debytoi Tomorrow Morning. Beautiful Freak nousi jopa viidenneksi maaliskuussa 1997, kiitos Top 10 -hitin Novocaine for the Soul. Eelsin edellinen studiolevy End Times ylsi tammikuussa sijalle 21.
Tanssinimi Darren Styles debytoi sijalla 23 ja Top 10:ssäkin käynyt One Night Only 36:ntena. Madonnan Celebration palasi listan sijalle 38.
1 kommentti:
Britannian albumilistan kakkossija irtosi tällä viikolla noin 15 000 kappaleen myynnillä, mikä on heikoimpia lukemia pitkiin aikoihin.
Siinä valossa Klaxonsin jääminen kymmenenneksi ja todennäköisesti reilusti alle kymmenen tuhannen on suorastaan käsittämätöntä. Mercury-palkittua esikoista Myths of the Near Future ostettiin sentään platinaan oikeuttaneet 300 000 kpl.
Lähetä kommentti