tiistai 17. elokuuta 2010

Vakava musiikki ei myy

MSN:n viihdeuutisten materiaalin käyttäminen blogiaiheena ei ole oikeastaan edes hauskaa. Mutta jostain syystä tartuin näppikseen.

Hiljan meitä on hemmoteltu muun muassa kertomalla, että pop myy edelleen parhaiten. Toiseksi myyvin musiikkityyli viime vuonna oli rock ja kolmanneksi eniten ostettiin r&b:tä. Sitten joku voisi kertoa minulle mihin noista sujahtaa esimerkiksi Jason Derülo. Tai The Killers.

Uutinenhan katoaa puurojen ja vellien puuhamaahan viimeistään kuudennessa virkkeessä, mutta antoi tosiaan ajattelemisen aihetta. Jos pystytään prosentin kymmenesosan tarkkuudella kertomaan mikä musiikkityyli on suosituinta, niin pystytäänkö esimerkiksi kertomaan mitä genreä edustaa tämän viikon brittiykkönen Club Can't Handle Me?

Yleensä ottaen genretilastoinnissa ei ole mitään järkeä. On eri asia asettaa yhtyeitä ja artisteja tiettyyn lokeroon oman musiikkimaun suhteen kuin alkaa tilastoida eri tyylien myynti- ja prosenttiosuuksia.

Kaikkein hupaisinta MSN:n uutisessa on kuitenkin se, miten alkuperäisestä, melko asiallisesta ja tavallaan ansiokkaasta materiaalista saatiin edes väännettyä moinen tekele.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi 'vakavan' musiikin pitäisi myydä yhtään sen enempää kuin ansaitsee?
Myyvän musiikin pitää olla hyvää.
Tai vähintään hauskaa.Ja myyvää.
Kuka jaksaa kuunnella gangstarap
-miljonääreja änkyttämässä ainaista ongelmaista elämäänsä, tai em. Killers vinkumista...
Missä ovat tämän päivän Dr.Bombay
tai Joe Dolce? Tai Peter Sellers!?