maanantai 23. elokuuta 2010

Kaikuja menneisyydestä

Brittilistoilla tapahtui pinnan alla tällä viikolla paljon kiinnostavia asioita. Klaxonsin paluusingle Echoes jämähti katastrofaaliselle sijalle 56 eikä viime viikolla 41:ntenä debytoinut Stromaen eurohitti Alors on dansekaan kyennyt kipuamaan, vaan notkahti viisi sijaa alaspäin.

Monet uutuudet eivät siis käy kaupaksi, mutta jonkun on käytävä. Dinosaurusosastoa edustavat muun muassa Journeyn tasan vuoden Top 75:ssä viettänyt Don’t Stop Believin’ (paras sija viides) sekä Black Eyed Peasin I Gotta Feeling, joka ei ole vielä pudonnut kertaakaan Top 60:n alapuolelle. Listan kovin nousija on kymmenen pykälää petrannut Lady Gagan Bad Romance sijalla 59.

Mikään uusi julkaisu ei ole myöskään They Might Be Giantsin Birdhouse in Your Soul, joka ylsi listan kuudenneksi jo vuonna 1990. Se on bändin isoin hitti myös Yhdysvalloissa, missä irtosi Modern Rock -listan kolmas sija. Nyt Birdhouse in Your Soul soi kenkämainoksessa ja on viettänyt kolme lisäviikkoa brittilistan Top 75:ssä.

Albumipuolella voisi tarttua herraan nimeltä Elvis. Uskoin alkuvuodesta, että ikonin 75-vuotissyntymäpäivä olisi kaupallisesti merkittävä tapaus. Näin ei ole käymässä, sillä Elvis 75 -kokoelma kävi tammikuussa kahdeksantena ja nettosi nyt vasta kuudennen viikkonsa Top 75:ssä. Kings of Leonin Only by the Nightilla niitä on koossa tasan sata ja Abban Goldilla laskujeni mukaan 433.

Ei kommentteja: