sunnuntai 1. elokuuta 2010

Listakatsaus, vko 31

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Eminem featuring Rihanna – Love the Way You Lie
2. (2.) Katy Perry featuring Snoop Dogg – California Gurls
3. (4.) Taio Cruz – Dynamite
4. (3.) B.o.B featuring Hayley Williams – Airplanes
5. (7.) Travie McCoy featuring Bruno Mars – Billionaire
6. (8.) Enrique Iglesias featuring Pitbull – I Like It
7. (6.) Mike Posner – Cooler Than Me
8. (5.) Usher featuring will.i.am – OMG
9. (9.) Drake – Find Your Love
10. (10.) Jason Derülo – Ridin’ Solo

California Gurls
luopui kärkipaikastaan viime viikolla, mutta Katy Perryllä on jo uusi arpa vetämässä: Teenage Dream debytoi sijalla 20. Samaan aikaan California Gurls jatkaa radiolistan kärjessä.
B.o.B:n kolmannella hitillä Magic (27) kuullaan tunnetusti myös Weezerin Rivers Cuomoa. Weezerillä ei pitkästä urasta huolimatta ole kovin montaa Hot 100 -hittiä, kaikkiaan viisi. Ainoa Top 10 -single on Beverly Hills (#10, 2005).
Vierailuistaan tuttu Bruno Mars sai ensimmäisen oman hittinsä sijalla 43 näyttäytyvästä kappaleesta Just the Way You Are. Vierailuthan ovat tuoneet sijat yksi ja neljä.
Uncle Krackerin Smile on jälleen listakelpoinen, ja oli jo viime viikolla, mutta Billboard ei tajunnut ottaa sitä vielä silloin mukaan. Lehti ehti merkitä biisin vanhaksi, vain Recurrent-listoille kelpaavaksi hitiksi jo aikoja sitten, mutta siitä on tänä kesänä tullut yllättävä radiohitti. Smilen pisteet oikeuttivat alkuperäistä parasta (43) korkeammalle (33). Listaviikkosarake näyttää numeroa 25.
Uncle Krackerillä oli jo ennen Smilea kolme Top 40 -hittiä: Follow Me (#5, 2001), versio Dobie Grayn hitistä Drift Away (#9, 2003) ja Kenny Chesneyn kanssa duetoitu When the Sun Goes Down (#26, 2004). Follow Me oli myös brittilistan kolmonen vuonna 2001.
Black Eyed Peasin I Gotta Feelingistä tuli ensimmäinen USA:ssa laillisesti kuusi miljoonaa kertaa ladattu kappale. Biisi putosi ulos Hot 100 -listalta pari viikkoa sitten.


USA:n albumit Top 10

1. (1) Eminem – Recovery
2. (-) Rick Ross – Teflon Don
3. (-) Sheryl Crow – 100 Miles from Memphis
4. (3.) Drake – Thank Me Later
5. (-) Kidz Bop Kids – Kidz Bop 18
6. (5.) Justin Bieber – My World 2.0
7. (-) Jonas Brothers – Jonas L.A. (Soundtrack)
8. (12.) Various Artists – NOW 34
9. (11.) Lady Antebellum – Need You Now
10. (13.) Lady Gaga – The Fame

Kolme ensimmäistä albumiaan kärkeen saanut floridalainen Rick Ross kohtasi neljännellä kerralla niukasti parempansa: Teflon Don kelpasi 176 000 ostajalle, mutta Recovery löi pöytään noin kymmenen tuhatta paremman saldon. Ykkösviikko on Recoveryn viides.
Sheryl Crow’lla ei ole vielä ainuttakaan ykkösalbumia, mutta kakkossijoja on neljä ja Top 10 -sijoituksia kahdeksan eli kaikki studiolevyt sekä vuoden 2003 menestyksekäs hittikokoelma.
Memphisistä puheen ollen: sijalta 28 löytyy yhden hitin ihmeet -luetteloiden vakiovieras Marc Cohn. Hän ylsi korkeammalle kuin kukaan uskalsi odottaa uudella cover-albumillaan Listening Booth: 1970.
Cohn ei oikeastaan edes ole yhden hitin ihme, sillä hän on saanut kolme Hot 100 -listasijoitusta USA:ssa sekä kaksi Top 40 -singleä Britanniassa. Ja Grammy-palkinnon.
Viime viikolla sijoilla neljä ja kuusi debytoineet Newsboys ja Sting romahtivat sijoille 35 ja 23, mutta vielä jyrkempää mäkeä lasketteli Hellyeahin Stampede: 8-42. Toiseen suuntaan eteni Usherin Raymond V Raymond, joka kasvatti myyntiään 18 prosenttia.


Britannian singlet Top 10

1. (-) The Wanted – All Time Low
2. (1.) Yolanda Be Cool & Dcup – We No Speak Americano
3. (-) Travie McCoy featuring Bruno Mars – Billionaire
4. (2.) Eminem featuring Rihanna – Love the Way You Lie
5. (-) Flo Rida featuring David Guetta – Club Can’t Handle Me
6. (3.) B.o.B featuring Hayley Williams – Airplanes
7. (-) Swedish House Mafia featuring Pharrell – One (Your Name)
8. (5.) Eliza Doolittle – Pack Up
9. (4.) Katy Perry featuring Snoop Dogg – California Gurls
10. (-) Magnetic Man featuring Angela Hunte – I Need Air

The Wantedin uran lähtölaukausta ei ammuttu X-Factorissa, tai muussakaan kykykisassa, vaan perinteisesti koe-esiintymisten kautta. All Time Low on porukan ensimmäinen single.
USA:ssa hitaasti lämpenevä (tällä viikolla sijalla 52) Flo Ridan Club Can’t Handle Me ilmaantui David Guettaa jumaloivassa Britanniassa heti viidenneksi ja on tällä hetkellä iTunesin rankingin kärjessä. Vahva kandidaatti ensi viikon ykköseksi siis.
Flo Ridallahan on ollut omat jättihittinsä Low (#2, 2008) ja Right Round (#1, 2009) sekä vierailuslotti Alexandra Burken viimevuotisella ykkösellä Bad Boys.
Steve Angellon, Axwellin ja Sebastian Ingrosson muodostama superkokoonpano Swedish House Mafia remiksasi biisinsä One (Your Name) lisäten siihen Pharrellin vokaalit. Tuloksena sija seitsemän. Kolmikon kotimaassa Ruotsissa single on ollut vasta Top 30 -menestys.
Dubstep-kolmikko Magnetic Man debytoi hieman yllättäen peräti kymmenentenä ensimmäisellä listasinglellään I Need Air.
Uutuustulvan ansiosta listalla on tällä viikolla ainoastaan kaksi nousijaa ja kaksi asemansa säilyttänyttä singleä. Nousijoista Jason Derülon What If (19-15) on etenemässä esittäjänsä neljänneksi peräkkäiseksi Top 10 -menestykseksi.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Eminem – Recovery
2. (-) Tom Jones – Praise and Blame
3. (3.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
4. (5.) Eliza Doolittle – Eliza Doolittle
5. (-) Avenged Sevenfold – Nightmare
6. (6.) Lady Gaga – The Fame
7. (2.) Professor Green – Alive Till I’m Dead
8. (4.) Kylie Minogue – Aphrodite
9. (7.) Mumford & Sons – Sigh No More
10. (21.) Michael Bublé – Crazy Love

Suomessakin jostain syystä noteerattu Tom Jonesin kamppailu Eminemiä vastaan toi seitsemänkymppiselle Walesin tiikerille kakkossijan. Saavutus on hyvä, sillä hänen kaksi edellistä studioalbumiaan ylsivät vain sijoille 36 ja 32. Mr. Jonesilla on kolme albumiykköstä, viimeisin on Reload vuosituhannen vaihteesta.
Jenkkibändi Avenged Sevenfold on nousussa kaikkialla ja debytoi viidentenä, mutta USA:sta kuuluu ensi viikolla vieläkin parempaa.
Jedward-duo julkaisi juuri sinkkulistalta kokonaan ulos jääneen floppisinglen All the Small Things (Blink-182 -cover), joten Planet Jedwardin 17. tila on yllättävänkin hyvä.
Ennen kaikkea esikoisellaan ihastuttaneen The Magic Numbersin menestykset ovat toistaiseksi historiaa. Kolmas albumi Runaway ylsi vain sijalle 46.

1 kommentti:

Markus kirjoitti...

Hauska sattuma: brittilistan kärjessä on The Wantedin single All Time Low ja samalla viikolla sijalla 100 on All Time Low -nimisen yhtyeen single Weightless.

Molemmat uutuuksia!