maanantai 16. elokuuta 2010

Listakatsaus, vko 33

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Eminem featuring Rihanna – Love the Way You Lie
2. (3.) Taio Cruz – Dynamite
3. (-) Taylor Swift – Mine
4. (2.) Katy Perry featuring Snoop Dogg – California Gurls
5. (5.) Enrique Iglesias featuring Pitbull – I Like It
6. (4.) B.o.B featuring Hayley Williams – Airplanes
7. (6.) Mike Posner – Cooler Than Me
8. (9.) Usher featuring Pitbull – DJ Got Us Fallin’ in Love
9. (7.) Katy Perry – Teenage Dream
10. (11.) Jason Derülo – Ridin’ Solo

Viime vuosien ostetuimmasta albumista vastanneen Taylor Swiftin uusi single Mine tuli hieman puskista keskellä viikkoa, mutta ehti mittauttaa 297 000 ostotapahtumaa. Se riitti viikon ostetuimman singlen titteliin, muttei Hot 100 -listan kärkeen. Swiftillä on muutama Top 3 -hitti jo ennestään, muttei ainuttakaan ykköstä – vielä.
Kantrikuningas Kenny Chesneyn uusi biisi The Boys of Fall pomppasi listan pohjilta sijalle 18. Miehen meriittilistaan lukeutuvat muun muassa seitsemäntoista kantrilistan ykköstä, viisi USA:n albumiykköstä, lyhyt avioliitto Renee Zellwegerin kanssa sekä hitti nimeltä She Thinks My Tractor’s Sexy. The Boys of Fallin 18. tila on hänen toiseksi parhaansa Hot 100 -listalla. Listakäyntejä on soolona 33 ja erityisen monta hittiä on asettunut sijojen 20 ja 40 väliin.
Sir Elton Johnin ensimmäisestä Hot 100 -hitistä Border Song tuli kuluneeksi neljäkymmentä vuotta. Miehen legendaarisen uran suurin listameriitti lienee Top 40 -hitti joka vuosi vuodesta 1970 vuoteen 1999. Billboard valitsi hänet 1970-luvun menestyneimmäksi lista-artistiksi. Ensimmäinen Hot 100 -listan ykkönen oli Crocodile Rock helmikuussa 1973, viimeisin luonnollisesti Something about the Way You Look Tonight/Candle in the Wind '97.


USA:n albumit Top 10

1. (-) Arcade Fire – The Suburbs
2. (2.) Eminem – Recovery
3. (1.) Avenged Sevenfold – Nightmare
4. (-) Bun-B – Trill O.G.
5. (3.) Rick Ross – Teflon Don
6. (-) Lady Gaga – The Remix
7. (4.) Justin Bieber – My World 2.0
8. (5.) Drake – Thank Me Later
9. (7.) Lady Antebellum – Need You Now
10. (-) Buckcherry – All Night Long

Recovery on edelleen erittäin vahvassa iskussa, sillä The Suburbs löi sen ainoastaan neljällä tuhannella kopiolla (156 000 ja 152 000 kpl). Recoveryn saldo ylitti täten kaksi miljoonaa eli se on vuoden toiseksi ostetuin albumi Lady Antebellumin Need You Now’n jälkeen.
Bun-B:n albumilista-cv on melko kadehdittava ottaen huomioon, ettei räppärillä ole ainuttakaan isoa singlehittiä. Ei niitä saanut myöskään Bun-B:n ja edesmenneen Pimp C:n duo nimeltä UGK. Bun-B:n kolme sooloa ovat saavuttaneet sijat 6, 2 ja nyt 4. UGK:n paluualbumi Underground Kingz ylsi albumilistan kärkeen kesällä 2007.
Trainin Save Me, San Francisco tarvitsi toisenkin hittisinglen ennen kuin alkoi käydä kunnolla kaupaksi. Nyt If It’s Love on nousussa listoilla ja albumi lähestyy viimesyksyistä debyyttisijaansa 17.
Alempana debytoivat muun muassa Secondhand Serenaden Hear Me Now (42), kasarimenestyjä Los Lobos (47) ja House of Heroesin albumi Suburba (48). Mahtoiko joku sekoittaa Arcade Firen levyyn? Tuskinpa, mutta hauska sattuma.


Britannian singlet Top 10

1. (2.) Flo Rida featuring David Guetta – Club Can’t Handle Me
2. (4.) Eminem featuring Rihanna – Love the Way You Lie
3. (-) The Saturdays – Missing You
4. (3.) Yolanda Be Cool & Dcup – We No Speak Americano
5. (1.) Ne-Yo – Beautiful Monster
6. (6.) Travie McCoy featuring Bruno Mars – Billionaire
7. (7.) B.o.B featuring Hayley Williams – Airplanes
8. (5.) The Wanted – All Time Low
9. (8.) Eliza Doolittle – Pack Up
10. (-) Tinchy Stryder – In My System

Step Up 3D -elokuvassakin kuultava Club Can’t Handle Me hivuttautui ykköseksi kolmessa viikossa. Se on Flo Ridan kolmas (toinen oma) ja David Guettan neljäs (ensimmäinen vierailu-) ykkönen. Noiden lukuisten featuring-hommien laskeminen käy aina vain työläämmäksi. Ja mitä järkeä yleensäkin on kreditoida biisin tuottaja?
Taannoin tuomitsin Love the Way You Lien parhaaksi sijaksi kakkostilan, mutta näyttää siltä, että se kamppailee vakavasti ykköspaikasta ainakin ensi viikolla. Saa nähdä.
The Saturdaysin ykkössijan metsästys näyttää jatkuvan hamaan tulevaisuuteen. Nyt koossa on seitsemän Top 10 -singleä. Kärkeen ei yltänyt edes Depeche Mode -hyväntekeväisyyscover Just Can’t Get Enough.
Tinchy Stryderin In My System debytoi yllättävänkin heikosti sijalla 10. Miehellä on taskussaan kaksi ykköstä viime vuodelta: Number 1 ja Never Leave You.
Usherin DJ Got Us Fallin’ in Love pitää yhä kiinni paikasta numero 20. Hip hop- ja grime-artisti Devlin aloitti listauransa sijalta 31 singlellä Brainwashed.


Britannian albumit Top 10

1. (2.) Eminem – Recovery
2. (1.) Arcade Fire – The Suburbs
3. (3.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
4. (4.) Eliza Doolittle – Eliza Doolittle
5. (6.) Lady Gaga – The Fame
6. (7.) Michael Bublé – Crazy Love
7. (5.) Tom Jones – Praise & Blame
8. (8.) Paolo Nutini – Sunny Side Up
9. (10.) Jason Derülo – Jason Derülo
10. (13.) The xx – xx

Recovery pääsi jälleen tuikkaamaan paalupaikalle. Ykkösviikko on sille jo kuudes.
Kokonaisuudessaan Top 10 on kovin staattinen. Hetki sitten Flow’ssa esiintynyt The xx nettosi ensimmäisen viikkonsa kymppikärjessä.
30 Seconds to Marsin This Is War paransi taas enkkaansa ja Closer to the Edgestä on tullut vallan oikea hitti. Lady Antebellumin menestysalbumi Need You Now loikkaa peräti 74-22. Sen paras sijoitus on kahdeksas.
Uutuuksia Top 40:ssä ei ole ainuttakaan. Kaikkein iäkkäin Top 40 -albumi on tällä viikolla Guns N’ Rosesin Greatest Hits. Kenties jo klassikkokokoelmaksi luettava kooste nousi 47-32 ja on viettänyt Top 75:ssä laskujeni mukaan 72 viikkoa. Kings of Leonin Only by the Night (30) on viettänyt Top 40:ssä jo huimat 88 viikkoa.

1 kommentti:

Markus kirjoitti...

Pari hauskaa huomiota Britannian albumilistasta:
Sijalla 12 on Rihannan Rated R ja Queens of the Stone Agen samannimisen albumin uusi versio on re-entry sijalla 72. Pykälän QOTSAa ylempänä puolestaan Queenin kokoelma Absolute Greatest.