sunnuntai 8. elokuuta 2010

Listakatsaus, vko 32

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Eminem featuring Rihanna – Love the Way You Lie
2. (2.) Katy Perry featuring Snoop Dogg – California Gurls
3. (3.) Taio Cruz – Dynamite
4. (4.) B.o.B featuring Hayley Williams – Airplanes
5. (6.) Enrique Iglesias featuring Pitbull – I Like It
6. (7.) Mike Posner – Cooler Than Me
7. (20.) Katy Perry – Teenage Dream
8. (5.) Travie McCoy featuring Bruno Mars – Billionaire
9. (12.) Usher featuring Pitbull – DJ Got Us Fallin’ in Love
10. (8.) Usher featuring will.i.am – OMG

Hot 100 -listalla Love the Way You Lien voittokulku jatkuu kolmatta viikkoa. Tutut menestyjät Usher ja Katy Perry saivat kumpikin toisen kappaleen kymppikärkeen.
Max Martinin jo yli vuosikymmenen jauhaneesta popkoneistosta on lähtöisin neljä tämän viikon Top 10-hittiä: California Gurls, Dynamite, Teenage Dream ja DJ Got Us Fallin' in Love. Kolmea ensin mainittua on ollut sorvaamassa myös Lukasz "Dr. Luke" Gottwald.
Kantriduo Sugarland debytoi sijalla 20 uudella singlellään Stuck Like Glue. Neljättä studioalbumia The Incredible Machine pohjustava tarttuva biisi on kaksikon toiseksi korkeimmalle noussut hitti. Todellinen kone Sugarland onkin: kolme studioalbumia vuodesta 2004 lähtien ja kaikki ovat saaneet vähintään tuplaplatinamerkinnän.
Soulja Boy Tell'emin Pretty Boy Swag nousi neljä pykälää 35:nneksi. Aluksi ilmiselvältä yhden hitin ihmeeltä vaikuttanut räppäri on saanut jo kaksi Top 10- ja viisi Top 40 -hittiä. Debyyttisingle Crank That (Soulja Boy) kävi jopa ykkösenä kesällä 2007.
Tuskin kovin moni veikkasi riemukkaan I Love College -singlen ja hämmästyttävästi Top 5:een yltäneen esikoisalbumin julkaisseen Asher Rothinkaan nettoavan muitakin hittejä, mutta niin on käymässä: G.R.I.N.D. (Get Ready It's a New Day) i.l.m.a.a.n.t.u.i. sijalle 79.


USA:n albumit Top 10

1. (-) Avenged Sevenfold – Nightmare
2. (1.) Eminem – Recovery
3. (2.) Rick Ross – Teflon Don
4. (6.) Justin Bieber – My World 2.0
5. (4.) Drake – Thank Me Later
6. (5.) Kidz Bop Kids – Kidz Bop 18
7. (9.) Lady Antebellum – Need You Now
8. (3.) Sheryl Crow – 100 Miles from Memphis
9. (10.) Lady Gaga – The Fame
10. (9.) Various Artists – NOW 34

Avenged Sevenfoldin viidettä albumia Nightmare ostettiin neljä tuhatta kappaletta enemmän kuin yhä tasaisen hyvin myyvää Recoveryä. Kaksikko ylsi 160 000 kopion molemmin puolin.
Avenged Sevenfoldin edellinen albumi debytoi aikoinaan neljäntenä ja läpimurtolevy City of Evil (2005) myi platinaa käymättä sijaa 30 korkeammalla.
Muita merkittäviä uutuuksia ei juuri olekaan, joten Top 10:n rima laski taas huolestuttavankin alas. NOW-sarjan 34. osa mittautti 22 000 kappaleen viikkomyynnin.
Mumford & Sonsin Sigh No More on saanut tuulta siipiensä alle myös Yhdysvalloissa. Tällä viikolla se ylsi ensimmäisen kerran Top 40:iin (58-35). Vielä mittavamman loikan suoritti Francesca Battistellin jo pari vuotta vanha My Paper Heart: 84-38. Battistelli on nuori kristillinen poptähti.
Lady Gagan The Famen deluxe-versio on kaikkiaan kuuden Top 5- ja seitsemän Top 10 -hitin koti. Vielä parempaan ylsi aikoinaan ilman uusintapainosta Janet Jacksonin Rhythm Nation 1814 (1989): seitsemän Top 5 -hittiä ja vielä yksi Top 5 -radiohitti (State of the World). Tuohon aikaan pelkillä radiosingleillä ei ollut asiaa Hot 100 -listalle.


Britannian singlet Top 10

1. (-) Ne-Yo – Beautiful Monster
2. (5.) Flo Rida featuring David Guetta – Club Can’t Handle Me
3. (2.) Yolanda Be Cool & Dcup – We No Speak Americano
4. (4.) Eminem featuring Rihanna – Love the Way You Lie
5. (1.) The Wanted – All Time Low
6. (3.) Travie McCoy featuring Bruno Mars – Billionaire
7. (6.) B.o.B featuring Hayley Williams – Airplanes
8. (8.) Eliza Doolittle – Pack Up
9. (7.) Swedish House Mafia featuring Pharrell – One (Your Name)
10. (9.) Katy Perry featuring Snoop Dogg – California Gurls

Flo Ridan Club Can’t Handle Me nousi odotetusti toisella listaviikollaan viitossijalta kohti kärkeä, mutta sekään ei kyennyt kampittamaan viikon kovinta uutuutta. Ne-Yon Beautiful Monster ei ole liikkunut USA:ssa vielä käytännössä mihinkään. Britanniassa herra sai singlestä kuitenkin kolmannen ykkösensä. Aiemmat ovat So Sick ja Closer.
Brittiläis-ruotsalainen The Hoosiers ylsi albumilistan kärkeen esikoisellaan The Trick to Life (2007). Paluusinglestä Choices ei kuitenkaan tullut heidän kolmatta Top 10 -singleään, vaan se jäi sijalle 11.
Usherin DJ Got Us Fallin’ in Love on ihastunut sijaan 20 niin paljon, että pitää sitä hallussaan jo kolmatta viikkoa.
DJ Fresh onnistui listautumaan eri nimillä ja eri yhteyksissä Top 75 -listalle kahdeksan kertaa yltämättä Top 40:iin ennen kuin Gold Dust (24) rikkoi kuparisen tällä viikolla.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Arcade Fire – The Suburbs
2. (1.) Eminem – Recovery
3. (3.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
4. (4.) Eliza Doolittle – Eliza Doolittle
5. (2.) Tom Jones – Praise & Blame
6. (6.) Lady Gaga – The Fame
7. (10.) Michael Bublé – Crazy Love
8. (11.) Paolo Nutini – Sunny Side Up
9. (9.) Mumford & Sons – Sigh No More
10. (15.) Jason Derülo – Jason Derülo

Arcade Firen edellinen albumi Neon Bible (2007) joutui tarkkailemaan Kaiser Chiefsin Yours Truly, Angry Mobin kantapäitä kakkossijalta. Vuonna 2010 kukaan ei taida muistaa suurin piirtein samoihin aikoihin breikannutta Kaiser Chiefsiä, mutta Arcade Fire on yhtä ylistetty kuin ennenkin. Kanadalaisbändin läpimurtoalbumi Funeral (2004) ylsi vain sijalle 33, mutta vietti Top 75:ssä melkein puoli vuotta.
Muita uutuuksia saakin hakea kauempaa, joten keskitytään nousijoihin. Michael Bublén supersuksé jatkuu yhä. Crazy Love on hankittu jo yli 1,5 miljoonaan talouteen pelkästään Britanniassa ja käytännössä yhden singlehitin (Haven’t Met You Yet) vauhdittamana. Muuta myynninedistämistä kanadalaishurmuri on harjoittanut sitäkin ahkerammin.
Paolo Nutini taas on julkaissut vinon pinon sinkkuja radiosoittoon, Candyn jopa kahdesti. Nutinin kakkosalbumi Sunny Side Up on onnistunut kohtalaisen harvinaisessa tempussa: jo esikoista ostettiin yli miljoona kappaletta, seuraaja on pistänyt vielä paremmaksi.
Jason Derülon esikoinen on toista viikkoa Top 10:ssä. Debyyttiviikko toi aikoinaan sijan kahdeksan. Kokonaan uuden parhaansa saavutti B.o.B:n The Adventures of Bobby Ray (18). Aiempi ennätys oli 22. tila.
Silloin tällöin tanssihittejä listoille puristava Chicane debytoi sijalla 35 albumillaan Giants.

Ei kommentteja: