sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Listakatsaus, vko 5

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Ke$ha – TiK ToK
2. (-) Taylor Swift – Today Was a Fairytale
3. (2.) Lady Gaga – Bad Romance
4. (4.) Young Money featuring Lloyd – BedRock
5. (-) Justin Bieber featuring Ludacris – Baby
6. (5.) Iyaz – Replay
7. (6.) David Guetta featuring Akon – Sexy Chick
8. (3.) Jay-Z + Alicia Keys – Empire State of Mind
9. (8.) Rihanna featuring Jeezy – Hard
10. (7.) Train – Hey, Soul Sister

Taylor Swiftin Today Was a Fairytale oli ylivoimaisesti viikon myydyin kappale, mutta myös radiosoitto lasketaan ja se Swiftillä on lähes nollassa. TiK ToK taas oli viikon soitetuin. Today Was a Fairytale on lohkaistu Valentine's Day -elokuvan soundtrackiltä. Babystä tuli Justin Bieberin sijoitusten valossa suurin hitti toistaiseksi. Haiti-vetoisia esityksiä ovat sijan 16 Stranded (Haiti Mon Amour) esittäjinään Jay-Z, Bono, The Edge ja Rihanna sekä Justin Timberlaken ja Matt Morrisin versio Leonard Cohenin Hallelujahista (48). Jälkimmäinen on sikäli kiinnostava, että sen ansiosta Hallelujah rekisteröityi viimein myös Hot 100 -listalle. Jeff Buckleyn versio on toki ollut iso digimenestys ja ylittänyt jo miljoonan ostokerran rajan. Matt Morris on Timberlaken Tennman-yhtiön ensimmäinen kunnon yrittäjä Yhdysvalloissa. Britanniassahan Tennmanilla on jo Top 10 -hittikin, Esmee Dentersin Outta Here. Snow Patrolin ja Martha Wainwrightin Set the Fire to the Third Barin (54) menestyksen mysteeri muuten ratkesi. Kappale soi Dear John -elokuvan trailerissa.


USA:n albumit Top 10

1. (-) Various Artists – Hope for Haiti Now
2. (2.) Susan Boyle – I Dreamed a Dream
3. (4.) Lady Gaga – The Fame
4. (-) Spoon – Transference
5. (-) Various Artists – 2010 Grammy Nominees
6. (1.) Vampire Weekend – Contra
7. (5.) Alicia Keys – The Element of Freedom
8. (3.) Ke$ha – Animal
9. (10.) The Black Eyed Peas – The E.N.D.
10. (8.) Taylor Swift – Fearless

Tähtien Haiti-avunannoista koottiin digialbumi pikavahtia, ja tuloksena oli ykkössija 171 000 kappaleen myynnillä. Se on siis ensimmäinen pelkästään digitaalisesti julkaistu ykkösalbumi ja kolmas kärkeen yltänyt hyväntekeväisyyslevy. Aiemmat olivat We Are the World (1985) ja vuoden 2001 God Bless America. Vaihtoehtorockin veteraaniyhtye Spoon on ensimmäistä kertaa Top 5:ssä uudella levyllään Transference, ja sitä peesaa vuosittainen Grammy-kokoelma. Grammy-juhlahan pidetään ensi yönä, joten sen vaikutuksia listoihin saadaan odotella vielä hetki. Sijalla 15 debytoi Motion City Soundtrackin uusi levy My Dinosaur Life, ja Top 40:iin tunkeutui myös Crazy Heart -elokuvan soundtrack (38). Vaikka Avatar-leffa on ohittanut ohjaajansa edellisen jättimenestyksen Titanicin lipputuloissa, soundtrackillä ei pyyhi ihan yhtä hyvin (48). Siltä tosin puuttuu iso hitti.


Britannian singlet Top 10

1. (1.) Owl City – Fireflies
2. (3.) Glee Cast – Don't Stop Believin'
3. (2.) Iyaz – Replay
4. (4.) 3OH!3 featuring Katy Perry – Starstrukk
5. (5.) Sidney Samson feat. Wizard Sleeve – Riverside (Let's Go)
6. (10.) JLS – One Shot
7. (15.) Alicia Keys – Empire State of Mind Part II
8. (7.) Journey – Don't Stop Believin'
9. (6.) Example – Won't Go Quietly
10. (13.) Jay-Z + Mr Hudson – Young Forever

On jäänyt mainitsematta, että Firefliesin vokaalit hoitaa Relient K:n laulaja Matt Thiessen. Glee-versio Don't Stop Believin'istä ylsi Hot 100 -listalla parhaimmillaan neljänneksi. Starstrukk on brittilistalla sijalla neljä jo kolmatta viikkoa eikä se ole vielä seitsemän listaviikkonsa aikana käynyt kuudetta tilaa alempana. Sekä Alicia Keys että Jay-Z saivat ensimmäistä kertaa kolmannen peräkkäisen Top 10 -hitin. Timbalandilla on aivan eri kappaleet listoilla Atlantin eri puolilla. Brittilistan 17:ntenä debytoi Katy Perryn kanssa tehty If We Ever Meet Again. Myös Rihanna yrittää eri biiseillä: Hardin asemesta Britanniassa nousee Rude Boy (28).


Britannian albumit Top 10

1. (2.) Paolo Nutini – Sunny Side Up
2. (8.) Alicia Keys – The Element of Freedom
3. (1.) Florence & The Machine – Lungs
4. (6.) André Rieu – Forever Vienna
5. (5.) Lady Gaga – The Fame
6. (22.) Soundtrack – Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel
7. (10.) Mumford & Sons – Sigh No More
8. (4.) Justin Bieber – My World
9. (13.) Biffy Clyro – Only Revolutions
10. (7.) Pixie Lott – Turn It up

Alicia Keys käytti hiljaisen viikon hyväkseen ja on korkeammalla kuin koskaan aiemmin, kakkosena. Pikkuoravien soundtrack nousi yhtä korkealle kuin Yhdysvalloissa parhaimmillaan, ja Suomen-vieras Biffy Clyron Only Revolutions on jo portaan päässä parhaastaan. Korkein uutuus on Hadouken!in For the Masses (19), ja elektronista löytyy myös sijalta 35, jolla näyttäytyy Four Tetin There Is Love in You. Vanhempaan makuun tenhoavat Del Shannonin kokoelma (25) ja Dolly Partonin livelevy (33).

Ei kommentteja: