maanantai 25. tammikuuta 2010

Viikon listanimi: Vampire Weekend

Hörähdin ääneen, kun luin Helsingin Sanomien verkkosivuilta uutisen, jossa kerrottiin Vampire Weekendin Contran yllätysnoususta Yhdysvaltojen albumilistan paalupaikalle.

On suhteellisen normaalia, että lähes kultalevyyn oikeuttavan määrän myyneen esikoisen jälkeen toinen albumi nousee listoilla huomattavasti esikoista korkeammalle, vaikka ei menestyisikään myyntilukujen valossa yhtä hyvin. Vampire Weekendin nimetön esikoinen on kelvannut toistaiseksi liki puolelle miljoonalle yhdysvaltalaiselle, joten miten ihmeessä Contran nousu listakärkeen oli yllätys? Voisivatko tietyt tahot viimein päästää irti typerästä ”se on vaihtoehtoista, joten se ei voi/saa menestyä listoilla” -asenteestaan?

Contra keräsi ykkössijat Yhdysvalloista ja Kanadasta, kakkossijan Australiasta, kolmossijan Britanniasta, nelossijan Irlannista sekä sijan 14 sekä Suomesta että Ruotsista. Ja ehkä ansiosta, sillä oheinen Cousins on erittäin hyvä kappale.

Brooklyniläisbändi on Hesarin mukaan älykköyhtyeen maineessa, mikä on ihan kiva luonnehdinta yhtyeestä, jonka musiikki on melko tyypillistä ADHD-sukupolven indietä – toki kiinnostavaa mukavine etnovaikutteineen. Jäin vain miettimään, mikä yhtye voitaisiin luokitella tyhmäksi bändiksi. Musiikillisesti ehkä kesällä Tampereelle saapuva AC/DC?


Ei kommentteja: