sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Listakatsaus, vko 4

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Ke$ha – TiK ToK
2. (2.) Lady Gaga – Bad Romance
3. (3.) Jay-Z + Alicia Keys – Empire State of Mind
4. (8.) Young Money featuring Lloyd – BedRock
5. (4.) Iyaz – Replay
6. (6.) David Guetta featuring Akon – Sexy Chick
7. (23.) Train – Hey, Soul Sister
8. (9.) Rihanna featuring Jeezy – Hard
9. (5.) Owl City – Fireflies
10. (14.) Ludacris – How Low

Hot 100 -listan kiinnostavimmat tapahtumat ovat riveillä seitsemän, 58 ja 86. Lähinnä vuoden 2001 hitistään Drops of Jupiter (Tell Me) tunnettu pehmorockyhtye Train palaa yllättäen kärkikymmenikköön uudella singlellään Hey, Soul Sister, joka menestyy erityisen hyvin myyntilistalla. Sijalla 58 debytoi Saden hartaasti liki kymmenen vuotta odotettu paluusingle Soldier of Love. Se on nigerialaissyntyisen Sade Adun ja hänen yhtyeensä ensimmäinen Hot 100 -menestys sitten Lovers Rock -levyn upean singlen By Your Side, joka ylsi 75:nneksi. Siitä, onko Sade laulaja vai yhtye, jaksetaan taittaa peistä. Esimerkiksi RIAA mieltää Saden sooloartistiksi. Listan kummallisin uutuus on Snow Patrolin ja Martha Wainwrightin ikivanha Set the Fire to the Third Bar, joka rekisteröityi nyt ensimmäistä kertaa USA:n hittilistalle ja sijalle 86. Pistää taas miettimään, ovatko Billboardin listakriteerit ihan kohdallaan.


USA:n albumit Top 10

1. (-) Vampire Weekend – Contra
2. (2.) Susan Boyle – I Dreamed a Dream
3. (1.) Ke$ha – Animal
4. (3.) Lady Gaga – The Fame
5. (4.) Alicia Keys – The Element of Freedom
6. (10.) Lady Gaga – The Fame Monster (EP)
7. (5.) Mary J. Blige – Stronger withEach Tear
8. (7.) Taylor Swift – Fearless
9. (6.) Soundtrack – Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel
10. (8.) The Black Eyed Peas – The E.N.D.

Contran ykkössija oli odotettu, mutta viikkolukema yllättävänkin hyvä: 124 000 kpl. Muuten kärkikympissä ei ole kummempaa liikehdintää. R&b-yrittäjä Omarion on erikoistunut julkaisemaan albumeitaan alkuvuodesta. Sijalle 19 ilmestynyt Ollusion jää kauaksi edeltäjiensä O ja 21 menestyksestä. Molemmat näet kävivät listakärjessä asti. Tosin jälkimmäinen on listahistorian heikoimmin kaupaksi käyneitä ykkösalbumeita. Muita uutuuksia: Eri esittäjien Total Club Hits 4 (25), OK Gon Of the Blue Colour of the Sky (40), O.A.R.:in Rain or Shine (49) ja Ringo Starrin Y Not (56). This Is It -dvd julkaistaan pian, ja sen markkinoinnin seurauksena kaikki Top 100:n Michael Jackson -levyt petrasivat myyntiään ja listasijoituksiaan. Ylimpänä niistä keikkuu luonnollisesti leffan soundtrack (17).


Britannian singlet Top 10

1. (2.) Owl City – Fireflies
2. (1.) Iyaz – Replay
3. (5.) Glee Cast – Don't Stop Believin'
4. (4.) 3OH!3 featuring Katy Perry – Starstrukk
5. (3.) Sidney Samson feat. Wizard Sleeve – Riverside (Let's Go)
6. (-) Example – Won't Go Quietly
7. (6.) Journey – Don't Stop Believin'
8. (10.) Alexandra Burke – Broken Heels
9. (7.) Lady Gaga – Bad Romance
10. (32.) JLS – One Shot

Adam Young alias Owl City menestyy myös Britanniassa aivan erinomaisesti. Suodaan hänelle sukseensa, etenkin kun Fireflies on nopeasti kuunneltuna Ocean Eyes -albumin ainoa potentiaalinen hitti. Example on taas uusi brittiläinen hiphop-kyky, joka sekoittaa tanssibiitin puhelauluun. Tulos on ihan kiva. Sijalla 19 debytoi tyttöbändi Girls Can't Catchin Echo ja 40:ntenä Pitbullin Shut It Down, jota tähdittää Akon.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Florence & The Machine – Lungs
2. (2.) Paolo Nutini – Sunny Side Up
3. (-) Lostprophets – The Betrayed
4. (-) Justin Bieber – My World
5. (4.) Lady Gaga – The Fame
6. (6.) André Rieu – Forever Vienna
7. (10.) Pixie Lott – Turn It up
8. (7.) Alicia Keys – The Element of Freedom
9. (3.) Vampire Weekend – Contra
10. (9.) Mumford & Sons – Sigh No More

Viimeviikkoinen kuvio uusiutui: Lungs porhalsi loppuviikosta uutuuden edelle vetäen perässään Sunny Side Upin. Tällä kertaa jalkoihin jäi Lostprophetsin The Betrayed, josta tuli kuitenkin walesiläisyhtyeen kolmas peräkkäinen Top 5 -albumi. Teinisensaatio Justin Bieberin musiikki (pop-r&b) ei taida olla juuri suomalaisten makuun. Pixie Lott lähestyy parasta sijaansa (6) ja on ylittänyt esikoisellaan jo platinarajan. Alempana debytoivat Eelsin End Times (21), Alvin and the Chipmunks (22), OneRepublic (29) sekä Royal Scots Dragoon Guards (33).

Ei kommentteja: