sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Listakatsaus vko 1/2010

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Ke$ha – TiK ToK
2. (4.) Iyaz – Replay
3. (3.) Lady Gaga – Bad Romance
4. (5.) Owl City – Fireflies
5. (2.) Jay-Z + Alicia Keys – Empire State of Mind
6. (7.) Jason DeRulo – Whatcha Say
7. (8.) Jay Sean featuring Lil Wayne – Down
8. (19.) Miley Cyrus – Party in the U.S.A
9. (6.) David Guetta featuring Akon – Sexy Chick
10. (14.) Jay Sean featuring Sean Paul & Lil Jon – Do You Remember

Pukki kantoi koteihin musiikin lataamiseen liittyviä lahjoja ja kauppa kävi. TiK ToKia ostettiin yli 600 000 kpl ja muitakin jopa moninkertainen määrä edellisviikkoon verrattuna. Täten myynnin merkitys pisteytyksessä suhteessa radiosoittoon oli tällä viikolla erityisen suuri. Niinpä radiosoiton ykkönen Empire State of Mind peruutti muutaman sijan, ja Miley Cyruksen myynnissä erityisen hyvin pärjännyt Party in the U.S.A. nousi takaisin kärkikymmenikköön. Jay Sean tuntuu vetävän puoleensa pienissä annoksissa, mutta kontrasti albumimenestykseen on suuri. Brittilaulaja veti myös jo hiipuneet Sean Paulin ja Lil Jonin Top 10:iin. Iäkkäämpiä nousijoita olivat muun muassa I Gotta Feeling (14), Justin Bieberin One Time (17) sekä Jesse McCartneyn Body Language (45).


USA:n albumit Top 10

1. (1.) Susan Boyle – I Dreamed a Dream
2. (-) Mary J. Blige – Stronger with Each Tear
3. (3.) Andrea Bocelli – My Christmas
4. (2.) Alicia Keys – The Element of Freedom
5. (4.) Taylor Swift – Fearless
6. (6.) Lady Gaga – The Fame
7. (8.) Justin Bieber – My World (EP)
8. (5.) Carrie Underwood – Play On
9. (-) Young Money – We Are Young Money
10. (7.) Michael Bublé – Crazy Love

Tämä myyntiviikko osui vielä joulun tietämiin, joten Bocelli oli yhä kehissä. Ensi viikon listalla myyntiluvut romahtavat, mutta Boyle lienee vielä kärjessä. Stronger with Each Tear on Mary J. Bligen pitkän uran seitsemäs peräkkäinen ykköseksi tai toiseksi yltänyt albumi. Ykkösiä on neljä, ja kaikki hänen albuminsa ovat nousseet Top 10:iin. Young Money on Lil Waynen Cash Money -yhtiölle perustama hip hop -kollektiivi, jonka suurimmat tähdet ovat Wayne itse sekä Drake. Sijalle 11 nousi Eminemin Relapse-levyn uusi versio, mikä varmisti sen, että Relapse oli vuoden 2009 myydyin rap-levy lyöden Jay-Z:n The Blueprint 3:n.


Britannian singlet Top 10

1. (3.) Lady Gaga – Bad Romance
2. (1.) Joe McElderry – The Climb
3. (6.) The Black Eyed Peas – Meet Me Halfway
4. (10.) Ke$ha – TiK ToK
5. (4.) Cheryl Cole featuring will.i.am – 3 Words
6. (5.) 3OH!3 featuring Katy Perry – Starstrukk
7. (7.) Journey – Don't Stop Believin'
8. (8.) Rihanna – Russian Roulette
9. (9.) Robbie Williams – You Know Me
10. (13.) Chipmunk featuring Talay Riley – Look for Me

Rage Against the Machinen Killing in the Name sai nimiinsä ennätyksen. Se putosi sijalta kaksi sijalle neljäkymmentä, mikä on kovin kakkossijalta tapahtunut romahdus listahistoriassa. Jos jätetään huomiotta julkaisujen rajatut painokset, entinen ennätys oli Manic Street Preachersin Empty Soulsilla, 2->26. Gaga palasi listakärkeen, ja TiK ToK nousi tähän asti parhaalle sijalleen neljänneksi. Jouluostokset näkyvät myös täällä: esimerkiksi Bad Boys (12), Florence & The Machinen You've Got the Love (uusi paras 13), I Gotta Feeling (14) sekä tervaskannot Sex on Fire (30) ja Poker Face (32) kipusivat komeasti. Poker Face oli Britannian myydyin single viime vuonna. Palaan vuosilistoihin pikapuoliin. 2000-luvun klassikoksi nostettu Snow Patrolin Chasing Cars on myös taas Top 40:ssä, sijalla 39.


Britannian albumit Top 10

1. (15.) Paolo Nutini – Sunny Side Up
2. (4.) Lady Gaga – The Fame
3. (2.) Susan Boyle – I Dreamed a Dream
4. (1.) Michael Bublé – Crazy Love
5. (3.) The Black Eyed Peas – The E.N.D
6. (26.) Florence & The Machine – Lungs
7. (9.) Will Young – The Hits
8. (35.) Muse – The Resistance
9. (8.) Snow Patrol – Up to Now
10. (5.) JLS – JLS

Vuoden ensimmäinen albumilista on aina oma suosikkini, koska se on niin arvaamaton. Sunny Side Up palasi listakärkeen yli puolen vuoden tauon jälkeen, Muse kymppikärkeen niin ikään pitkältä tauolta, kuten myös Florence & The Machinen Lungs, joka vietti kesällä monta viikkoa listakakkosena Michael Jacksonin takana. Alempana hyppäsivät muun muassa Lily Allen (14), Kings of Leon (16), Paramore (18), Kasabian (19) ja Chipmunk (29). Korkein uutuus on viulisti André Rieun Forever Vienna (22). Wikipedia ei tunne kyseistä levyä, joten luulen, että se on tehty brittimarkkinoille. Samaisen lähteen mukaan mies on menestynyt erittäin hyvin Australiassa.

Ei kommentteja: