tiistai 2. helmikuuta 2010

Viikon listanimi: Alicia Keys

Alicia Keysillä on mennyt Yhdysvalloissa paljon lujempaakin kuin The Element of Freedomin kanssa, mutta Britanniassa tilanne on toinen. Albumi loikkasi viime viikolla sijalle kaksi (uran paras), ja Keysillä on nyt kolme peräkkäistä Top 10 -singleä. Yhdysvalloissa vain Jay-Z:n kanssa duetoitu Empire State of Mind on ollut kunnollinen hitti, toki sitäkin isompi. Tällä viikolla brittilistan Top 10:iin nousi tuon kappaleen kakkososa (alla), joka on bisnesmielessä varsin hyvä veto.

Clive Davisin J-lafkalleen kiinnittämä Keys on ollut listojen vakiokalustoa vuodesta 2001. Hän debytoi parikymppisenä menestyssinglellä Fallin' ja -albumilla Songs in A Minor, joka palkittiin viidellä Grammyllä. Supertähteydestään huolimatta Keys ei herätä kovinkaan suuria reaktioita puoleen tai toiseen. Hän on popsoulin Norah Jones: huiman lahjakas, mutta pelkää ehkä laittaa itsensä likoon, minkä vuoksi tulos on usein lähellä keskitietä. Toki se on kaupallisessa mielessä myös hänen vahvuutensa.

Britanniassa Keysillä ei ole siis vielä yhtään ykkössingleä tai -albumia, mutta Yhdysvalloissa useampiakin. Tuorein The Element of Freedom on ensimmäinen siellä kärkipaikkaa vaille jäänyt kokopitkä, mutta sekin ylittää platinarajan lähiaikoina.

Suosikkini Keysin tuotannosta on Even kanssa esitetty mukavasti potkiva Gangsta Lovin' (2002), mutta If I Ain't Got You pääsee lähelle.

Ei kommentteja: