sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Listakatsaus, vko 2

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Ke$ha – TiK ToK
2. (3.) Lady Gaga – Bad Romance
3. (2.) Iyaz – Replay
4. (5.) Jay-Z + Alicia Keys – Empire State of Mind
5. (4.) Owl City – Fireflies
6. (9.) David Guetta featuring Akon – Sexy Chick
7. (7.) Jay Sean featuring Lil Wayne – Down
8. (6.) Jason DeRulo – Whatcha Say
9. (14.) The Black Eyed Peas – I Gotta Feeling
10. (7.) Miley Cyrus – Party in the U.S.A

Hot 100:n kärki jatkaa suorastaan hämmästyttävän staattisena, mutta toisaalta se kerää hyviä pisteitä. Ainoa merkittävä muutos on I Gotta Feelingin viiden pykälän nousu 30. listaviikollaan. Kappale on matkalla 2000-luvun ostetuimmaksi singleksi. Black Eyed Peasilla on myös uusi hitti, Imma Be, joka nousee 66->46. Lil Waynen paluuta ennakoiva Drop the World debytoi 18:ntena. Listan tyvipäässä on runsaasti re-entryjä, sillä radiosoitossa paremmin menestyvät kappaleet valtaavat takaisin tilaa viime viikon ostohuumassa kunnostautuneilta lataushiteiltä.


USA:n albumit Top 10

1. (1.) Susan Boyle – I Dreamed a Dream
2. (6.) Lady Gaga – The Fame
3. (4.) Alicia Keys – The Element of Freedom
4. (2.) Mary J. Blige – Stronger withEach Tear
5. (5.) Taylor Swift – Fearless
6. (7.) Justin Bieber – My World (EP)
7. (20.) Soundtrack – Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel
8. (15.) The Black Eyed Peas – The E.N.D.
9. (12.) Lady Gaga – The Fame Monster (EP)
10. (14.) Owl City – Ocean Eyes

Jälleen sukupuoliasioihin liittyvää triviaa. Ensimmäistä kertaa Billboard 200:n historiassa naispuoliset sooloartistit kansoittivat koko Top 5:n. Edellinen ennätys oli neljä kärkisijaa, keväällä 1990, ja naiset nimeltään Bonnie Raitt, Sinéad O'Connor, Janet Jackson ja Paula Abdul. Pikkuoravilla puolestaan on merkittävän pitkä levytysura: ensimmäisen ja tuoreimman Top 10 -albumin väli venyi seitsemännelle vuosikymmenelle. Äänet toki ovat eri. Gagan The Fame nousi korkeimmalle sijalleen kakkoseksi 62. listaviikolla. Bocelli romahti sijalle 34, mutta joulu menikin jo. Hyvässä nousussa on Phoenix, jonka Wolfgang Amadeus Phoenix -albumilta (38) on lohkaistu oikea hitti 1901. Tuoreeltaan albumi nousi viime vuonna sijalle 37.


Britannian singlet Top 10

1. (-) Iyaz – Replay
2. (-) Sidney Samson featuring Wizard Sleeve – Riverside (Let's Go)
3. (6.) 3OH!3 featuring Katy Perry – Starstrukk
4. (1.) Lady Gaga – Bad Romance
5. (13.) Florence & The Machine – You've Got the Love
6. (7.) Journey – Don't Stop Believin'
7. (8.) Chipmunk featuring Talay Riley – Look for Me
8. (4.) Ke$ha – TiK ToK
9. (17.) The Saturdays – Ego
10. (3.) The Black Eyed Peas – Meet Me Halfway

Brittien singlelistalla kävi kunnon talvimyräkkä, kun viime viikon Top 5 -sinkuista kaksi joutui perääntymään kymppikärjen alapuolelle. Replay onnistui siinä, mikä on kotimaassa Yhdysvalloissa jäänyt haaveeksi ja nappasi paalupaikan. Perässä on Sidney Samsonin klubihitti Riverside (Let's Go), jonka alkuperäinen versio soi paljon jo viime vuonna. Florence & co.:n cover ponnahti vitoseksi, ja Don't Stop Believin' niin ikään parhaalle sijalleen kuudenneksi. The Saturdays sai yllättäen kuudennen Top 10 -sinkun, mutta albumi Wordshaker jäi pahasti jalkoihin jouluruuhkassa. Sijalla 14 debytoi Justin Bieberin One Time. Amerikkalaiset ovat ottamassa aika tiukkaa otetta brittilistoista.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Paolo Nutini – Sunny Side Up
2. (6.) Florence & The Machine – Lungs
3. (2.) Lady Gaga – The Fame
4. (3.) Susan Boyle – I Dreamed a Dream
5. (4.) Michael Bublé – Crazy Love
6. (5.) The Black Eyed Peas – The E.N.D
7. (20.) Mumford & Sons – Sigh No More
8. (-) Elvis Presley – Elvis 75
9. (7.) Will Young – The Hits
10. (8.) Muse – The Resistance

Albumipuolella Florence & The Machine saa edelleen tyytyä vain kakkossijaan, jota se piti viime kesänäkin usean viikon ajan. Mumford & Sonsilla on uusi hitti, osuvasti nimetty Winter Winds, ja emolevy petraa toistaiseksi parhaalle sijalleen seitsemänneksi. Elvis täyttää vuosia, joten häntä saamme todennäköisesti katsella listoilla läpi vuoden. Alempana kipusivat Alicia Keys (11), Paloma Faith (13), La Roux (19) ja eräs viime vuosien mielenkiintoisimmista listatulokkaista Seasick Steve tuplaedustuksellaan (36 ja 40) siten, että vanhempi I Started Out with Nothin' and I Still Got Most of It Left löi tuoreemman Man from Another Timen.

Ei kommentteja: