keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Netflixin siivillä

Texasilainen tejano-laulaja Selena Quintanilla-Pérez tunnetaan Suomessa varsin kehnosti verrattuna kotimaahansa Yhdysvaltoihin, missä hän on meksikolaisen ja amerikkalaisen kulttuurin suurimpia ikoneita. Hän levytti lähinnä espanjaksi, mutta saavutti suurimman menestyksensä tietenkin englanniksi albumillaan Dreaming of You (1995), joka ylsi Yhdysvaltojen albumilistan kärkeen. 

Kiinnostavinta Selenassa ei kuitenkaan ole näin 25 vuotta myöhemmin musiikki, vaan hänen järkyttävä kohtalonsa: hänet nimittäin murhattiin 23-vuotiaana maaliskuussa 1995. Murhaaja oli Selenan bisneksistä huolehtinut Yolanda Saldívar, joka oli rakentanut luottamuksellisen suhteen Selenaan, mutta pimitti tältä rahaa. 


Selenan elämäntarina on julkaistu nyt Netflixissä sarjana, minkä ansiosta Selenan kokoelma Ones (2002) saavutti viime viikolla korkeimman sijoituksensa Yhdysvaltojen albumilistalla. Platinalevyksi sertifioitu kokoelma ylsi 83:nneksi ja piti sen sijoituksen tällä viikolla joululevyjen puristuksessa.


Englanninkielinen Dreaming of You on Selenan suosituin albumi, sillä se on sertifioitu triplaplatinalevyksi. Albumin nimikappale on hänen ainoa Hot 100 -hittinsä (22. sija), mutta myös I Could Fall in Love oli radiohitti, vaikka sitä ei koskaan julkaistu sinkkuna.

Ei kommentteja: