tiistai 8. joulukuuta 2020

Listaklassikko: Paul McCartney and Michael Jackson – Say Say Say (1983)


Paul McCartney on taas ajankohtainen, sillä häneltä ilmestyy parin viikon päästä uusi levy McCartney III, joka on jatkumoa albumeille McCartney (1970) ja McCartney II (1980). Vielä kun keksisi, miksi kolmatta osaa on saatu odottaa neljäkymmentä vuotta.

Say Say Say ei kuitenkaan ollut mukana kummallakaan aiemmista McCartneyistä vaan hänen neljännellä ikiomalla sooloalbumillaan Pipes of Peace (1983). Kappaleella Michael Jackson tekee vastapalveluksen McCartneylle, joka oli vuotta aiemmin duetoinut Jacksonin kanssa Thriller-albumin ensimmäisellä sinkulla The Girl Is Mine. Myös Say Say Say oli Pipes of Peacen ensimmäinen single ja levytettiin jo itse asiassa ennen McCartneyn edellistä Tug of War -albumia (1982).

 

Say Say Saystä tuli Maccan kahdeksas Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykkönen The Beatlesin jälkeen ja Jacksonin kuudes sooloartistina. Kappale pysyi ykkösenä kuusi viikkoa vuodenvaihteessa 1983–84 ja on ykkösviikoissa mitaten Jacksonin uran toiseksi suurin Hot 100 -menestys. 

 

Biisi jäi McCartneyn uran toistaiseksi viimeiseksi ykköseksi, mutta top teniin hän pääsi viimeksi viitisen vuotta sitten levyttämällä Rihannan ja Kanye Westin kanssa kappaleen FourFiveSeconds (#4, 2015). 

 

Say Say Sayllä on Spotifyssa 47 miljoonaa kuuntelua ja videolla Youtubessa 70 miljoonaa pyöritystä.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Billie Jean oli ykkösenä 1983 seitsemän viikkoa eli viikon enemmän kuin Say Say Say..

Markus kirjoitti...

Oho totta, valemuisto. Korjataanpa! Kiitos!

Unknown kirjoitti...

Ole hyvä