torstai 3. joulukuuta 2020

Listaklassikko: Europe – The Final Countdown (1986)

Ruotsalaisyhtye Europen The Final Countdownin intro lienee pophistorian tunnetuimpia. Bändi oli kasarilla oikeastaan Abban jälkeisen pienen ruotsihittityhjiön ensimmäinen täyttäjä, jonka seuraksi ilmaantui pari vuotta myöhemmin mm. Roxette.

The Final Countdown oli tosiaan Europen suurin hitti ja se nousi Britannian sinkkulistan kärkeen joulukuussa 1986 pysyen siellä kaksi viikkoa. Kappaleen tunnistettava intro ja synariffi syntyi yhtyeen itsensä mukaan jo vuosia aiemmin, mutta päätyi jostain syystä vasta yhtyeen kolmannelle albumille The Final Countdownille. Kappale julkaistiin Ruotsissa jo helmikuussa 1986, mutta nousi hiljalleen vuoden mittaan kansainväiseksi menestykseksi.

The Final Countdown on Europen ainoa Britannian top ten -hitti. Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla se ylsi kahdeksanneksi. Yhdysvalloissa heidän suurin listahittinsä on itse asiassa saman levyn balladi Carrie, joka saavutti peräti kolmannen sijan.

The Final Countdown on tietenkin klassikko ja sillä on Spotifyssa 257 miljoonaa kuuntelua. Youtubessa virallisella videolla on peräti 817 miljoonaa pyöritystä.

Ei kommentteja: