keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Listaklassikko: Mud – Lonely This Christmas (1974)



Edellisen postauksen teemaan liittyen: glamrock-yhtye Mud ei ole ollut joulun ulkopuolella kovin relevantti listailmestys vuosikymmeniin, mutta Lonely This Christmas jaksaa noukkia Britannian sinkkulistan ynnä muut -sijoja joulun aikaan vuosittain. Viime vuonna se ylsi korkeimmillaan sijalle 38 ja samanlaista lienee odotettavissa tänäkin jouluna.

Ilmestymisvuonnaan 1974 Lonely This Christmas oli kuitenkin joulun listaykkönen ja sitä kulutettiin reippaasti platinasinkkuun oikeuttava määrä. Ykkösviikkoa kertyi kaikkiaan neljä.

Lonely This Christmas oli keskimmäinen Mudin kolmesta brittiykkösestä. Heidän sinkkulistauransa joulusesongin ulkopuolella käytännössä loppui vuonna 1976 glamrockin mentyä muodista 11 top ten -hitin jälkeen, vaikka bändi on olemassa tänäkin päivänä.

Lukuisista Mudin jäsenistä ehkä merkittävimmän uran popbisneksessä on tehnyt Rob Davis, jonka tuotoksiin kuuluvat mm. Kylie Minoguen Can't Get You Out of My Head ja Spillerin Groovejet (If This Ain't Love).

Lonely This Christmasilla on Spotifyssa 35 miljoonaa kuuntelua ja Youtubessa suosituimmalla videolla 23 miljoonaa pyöritystä.

Ei kommentteja: