tiistai 29. joulukuuta 2020

Tämän joulun satoa

Jouluhitit merkkauttivat Spotify-historian parhaita lukemia viime viikolla (All I Want for Christmas Is You yli 17 miljoonaa kuuntelua jouluaattona) ja valtasivat hittilistoilla leijonanosan top 40 -sijoituksista, mutta tuttujen ja monta kertaa täällä läpi käytyjen klassikoiden rinnalle on noussut myös uusia vanhoja kappaleita. Yksi niistä on Donny Hathawayn This Christmas vuodelta 1970, joka debytoi tänään Yhdysvaltojen Hot 100 -listan sijalla 39. Sielukkaalla kappaleella on tällä hetkellä 66 miljoonaa Spotify-kuuntelua. 


Hathawayn kohtalo tunnetaan traagisena. Mielenterveysongelmista kärsinyt tähti hyppäsi New Yorkissa hotellin 15. kerroksen ikkunasta ulos tammikuussa 1979. Hän oli juuri levyttänyt Roberta Flackin kanssa toisen duettolevynsä, ja julkaissut ison hitin The Closer I Get to You (#2, 1978).

 

This Christmas oli päässyt Hot 100 -listalle jo vuonna 2007 Chris Brownin esittämänä. Se soi samannimisessä elokuvassa. Tänä vuonna Jess Glynne levytti kappaleen brittilistan neloseksi – toistaiseksi, sijoitus voi vielä perjantain listalla jopa kohota.

Ei kommentteja: