keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Listaklassikko: Pharrell Williams – Happy (2014)


The Neptunesista ja N.E.R.D:sta tuttu tuottajatähti Pharrell Williams yritti tehdä hittejä jo 15 vuotta sitten myös itselleen, mutta oikeastaan vasta Itse ilkimys 2 -elokuvassa soinut Happy vei hänet listakärkeen ihan mitään muiden artistien vetoapua. Se olikin sitten sitä suurempi hitti – itse asiassa yksi viime vuosikymmenen suurimmista.

Happy ylsi sekä Britannian sinkkulistan että Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen. Brittilistan ykkössija tuli tammikuun alussa 2014, kun biisi nousi kakkossijalta keulille. Ykkösviikkoja kertyi neljä peräti kolmessa erässä siten, että viimeinen irtosi maaliskuun alussa eli kolmisen kuukautta biisin listalle nousemisen jälkeen.

Happy ei suinkaan ollut Pharrellin ensimmäinen brittiykkönen, sillä hän oli laulanut vuoden 2013 suurmenestyksillä Daft Punkin Get Luckyllä sekä Robin Thicken Blurred Linesilla. Happy on yhä hänen ainoa ykkösensä pääosassa ja siten hänellä on kaikkiaan kolme top ten -hittiä, kaksi muuta ovat Can I Have It Like That (#3, 2005) ja Frontin' (#6, 2003). Ykkösiä on yhteensä neljä, mainittujen kolmen lisäksi Calvin Harrisin nimiin puuhailtu Feels (2017).

Happy on ehdoton klassikko: sillä on 847 miljoonaa Spotify-kuuntelua ja videolla Youtubessa 732 miljoonaa katselua.


Ei kommentteja: