torstai 10. joulukuuta 2020

Rokkailu kuusen ympärillä kiihtyy

Angloamerikkalaisista jouluhiteistä puhuttaessa keskitytään usein Mariah CareyAll I Want for Christmas Is Youhun ja Whamin Last Christmasiin, mutta yhdysvaltalaisen Brenda Leen Rockin’ Around the Christmas Tree (1958) ansaitsee myös huomiota. Ei nimittäin ole lainkaan epätodennäköistä, että se joskus yltäisi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen. Sen striimaukset ovat melko lähellä Careyn jättihittiä – viime viikolla sitä kuunneltiin Spotifyn mukaan Yhdysvalloissa 7,18 miljoonaa kertaa eli ainoastaan alle 500 000 vähemmän kuin Careyn kappaletta.

 1950-luvulla levytetyn kappaleen pääseminen Hot 100 -listan ykköseksi 2020-luvulla olisi kaikin tavoin aivan historiallista.

 

Haasteena on kuitenkin se, että Lee on 75-vuotias, eikä ole osoittanut minkäänlaista kiinnostusta edistää jo 13-vuotiaana levyttämänsä kappaleen suosiota, vaikka on viime vuosiin asti keikkaillut. Uutta musiikkia hän ei ole julkaissut vuosikausiin.

 

Rockin’ Around the Christmas Tree on yltänyt Hot 100 -listalle kymmenenä eri vuonna – kolmesti 1960-luvulla (kappale debytoi loppuvuodesta 1960) ja sittemmin vuosittain 2014 lähtien siten, että top ten -kynnys ylittyi vuonna 2018. Näyttää siltä, että se nähdään ilman sääntömuutoksia top tenissä vielä monta kertaa. Korkein sijoitus on kakkonen viime vuodelta.


Britanniassa Rockin’ Around the Christmas Treen status ei ole aivan samalla tasolla, mutta sielläkin biisi on yltänyt parhaimmillaan kuudenneksi. 

Ei kommentteja: