maanantai 4. heinäkuuta 2011

Listakatsaus, vko 27

Billboard Hot 100, Top 10

1. (2.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
2. (1.) Adele – Rolling in the Deep
3. (3.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
4. (4.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
5. (8.) Nicki Minaj – Super Bass
6. (6.) Lady Gaga – The Edge of Glory
7. (5.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
8. (-) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger
9. (9.) Bruno Mars – The Lazy Song
10. (13.) Lil Wayne – How to Love

Pitbull on ollut kuvioissa jo vajaat kymmenen vuotta, mutta lyönyt itsensä todella läpi tänä keväänä, ensin vierailemalla Jennifer Lopezin On the Floorilla ja nyt omalla Give Me Everythingillään, josta tuli miehen ensimmäinen ykköshitti. Ne-Yollekin kärkipaikka on vasta toinen, kuparisen rikkoi jo So Sick (2006). Nayer ja hollantilainen Afrojack ovat untuvikkoja koko listalla, jälkimmäinen tosin sai juuri toisenkin merkinnän, kun eurohitti Take Over Control (89) ylitti listakynnyksen viikko sitten.
Sekä Maroon 5 että Christina Aguilera ehdittiin jo luokitella listamielessä auringonlaskuun ratsastajiksi, mutta niin vain The Voice -ohjelma ja yhteispeli toivat heille yhden top ten -hitin lisää kunniakkaisiin saldoihin. Moves Like Jaggerin myötä Maroon 5:lla on nyt neljä top ten -hittiä, joista yksi ykkönen (Makes Me Wonder, 2007). Aguileralla vastaavasti yhdeksän ja ykkösiä peräti neljä.
Maroon 5:n Adam Levine, Aguilera ja Blake Shelton ovat The Voice -ohjelman tuomareita. Sheltonin Honey Bee nousi takaisin top 20:iin 15:nneksi. Kilpailijoista korkeimman noteerauksen sai tällä viikolla Javier Colon, jonka tulkinta Coldplayn Fix Yousta debytoi 52:ntena.
Lil Waynen top ten -saldo kasvoi 16:een. Britney Spears on saamassa jälleen yhden kunnon hitin lisää, sillä I Wanna Go nousi 89-29.
Shania Twainille riitti tällä erää yksi listaviikko, mutta kantripuolelta voidaan poimia Brantley Gilbert -nimisen listatulokkaan upeasti nimetty Country Must Be Country Wide (100).


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Jill Scott – The Light of the Sun
2. (-) Bon Iver – Bon Iver
3. (3.) Adele – 21
4. (2.) Jackie Evancho – Dream with Me
5. (-) Justin Moore – Outlaws Like Me
6. (1.) Bad Meets Evil – Hell: The Sequel (EP)
7. (-) Pitbull – Planet Pit
8. (4.) Lady Gaga – Born This Way
9. (-) Weird Al Yankovic – Alpocalypse
10. (5.) Jason Aldean – My Kinda Party

Neosoul-buumin aikoihin vuosituhannen vaihteessa läpi lyönyt Jill Scott saavutti ensimmäisen ykkösalbuminsa The Light of the Sunin debytoitua kärjessä. Se on kuitenkin jo Scottin kolmas top 5 -julkaisu. Vuonna 2000 ilmestynyt Who Is Jill Scott on saanut RIAA:lta tuplaplatinastatuksen, vaikka ylsi albumilistalla vain 17:nneksi.
Melko reilusti Scottin takana kamppailivat Bon Iver ja Adelen 21. Taisto päätyi ensin mainitun eduksi. Bon Iver on top tenissä ensimmäistä kertaa: For Emma, Forever Ago (2008) ylsi 64:nneksi, mutta Blood Bank EP (2009) jo 16:nneksi.
21 on viettänyt kolmen parhaan joukossa nyt 18 viikkoa putkeen. Vastaavaa saadaan hakea 12 vuoden takaa, jolloin temppuun ylsi Backstreet Boysin Millennium.
27-vuotiaan kantristaran Justin Mooren siloteltu habitus ei ihan puolla Outlaws Like Me -albumin nimeä, mutta se ei haittaa levymyyntiä. Hänellä on nyt kaksi top ten -studioalbumia kahdesta yrittämästä.
Hot 100 -listan valloittanut Pitbull saavutti kuudennella studiolevyllään oman enkkansa vain vaivoin – tätä ennen paras oli Rebelutionin (2009) kahdeksas sija.
Weird Al Yankovic tulikin jo käsiteltyä edellisessä tekstissä. Rockyhtye August Burns Red (11), Matt Nathanson (17) sekä hittilistoilla pärjäävä LMFAO (12) saavuttivat kukin ensimmäisen top 20 -paikkansa. Florence & The Machinen Lungs nousi 61-23 ja lähestyy miljoonakerhoa.


Britannian singlet, Top 10


1. (1) Jason Derülo – Don’t Wanna Go Home
2. (2.) Example – Changed the Way You Kiss Me
3. (-) Beyoncé – Best Thing I Never Had
4. (3.) Calvin Harris featuring Kelis – Bounce
5. (4.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
6. (5.) Ed Sheeran – The A Team
7. (8.) Lady Gaga – The Edge of Glory
8. (6.) Alexandra Stan – Mr. Saxobeat
9. (11.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
10. (42.) Coldplay – Every Teardrop Is a Waterfall

Jason Derülon Don't Wanna Go Home onnistui pitämään takanaan sekä tasaisen hyvin myyvän Examplen Changed the Way You Kissed Men että Beyoncén Best Thing I Never Hadin. Beyoncélla on nyt 16 top 10 -sinkkua, joista kärkeen on yltänyt peräti viisi.
Glastonbury auttoi Beyoncéta, mutta eipä Coldplaykään jäänyt ilman huomiota. Every Teardrop Is a Waterfall ehti luisua kuin vesiputous ulos top 40:stä, mutta nousi tällä viikolla kymmenenneksi. Se käväisi kuudentena muutama viikko sitten. Yhdeksän vuoden takainen kakkonen In My Place palasi 40:nneksi ja muutama muukin Coldplay-biisi näyttäytyy top 75:ssä.
Chris Brownin ja Justin Bieberin Next to You ylsi ensimmäistä kertaa top 40:iin (39).


Britannian albumit Top 10


1. (-) Beyoncé – 4
2. (2.) Adele – 21
3. (1.) Lady Gaga – Born This Way
4. (3.) Take That – Progress
5. (5.) Adele – 19
6. (11.) Jessie J – Who You Are
7. (7.) Caro Emerald – Deleted Scenes from the Cutting Room Floor
8. (8.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
9. (-) Biffy Clyro – Revolutions/Live at Wembley
10. (-) Kaiser Chiefs – The Future Is Medieval

Beyoncé sai odotetusti toisen albumiykkösensä ja piti samalla top 3 -tilinsä puhtaana. Neljä studioalbumia ovat saavuttaneet sijat 1, 3, 2 ja 1. Edeltäjä I Am...Sasha Fierce palasi 38:nneksi ja on myynyt noin 1,5 miljoonaa kappaletta.
Suomessa ei olla innostuttu Biffy Clyrosta aivan yhtä paljon kuin saarivaltakunnassa, mutta he pääsivät meilläkin sentään lämmittelemään Foo Fightersia. Ryhmän livealbumi debytoi yhdeksäntenä, pykälän Kaiser Chiefsin yläpuolella. Jälkimmäinen pystyi siis vain vaivoin pysymään top 10 -kannassa yhden ykkösen (Yours Truly Angry Mob, 2007) ja kahden kakkosen jälkeen.
Stevie Nicks ei ole käynyt top kympissä sitten The Other Side of the Mirrorin (#3, 1989), joten In Your Dreamsin 14. tila on ihan ookoo. Foster the Peoplen Torches debytoi 24:ntenä, Gillian Welchin The Harrow and the Harvest 25:ntenä, has-beenien kuningasyhtyeen Limp Bizkitin kauan odotettu (?) Gold Cobra 30:ntena ja taannoin singlelistalla piipahtaneen Ludovico Einaudin kokoelma 34:ntena.

Ei kommentteja: