sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Listakatsaus, vko 30

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
2. (2.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
3. (4.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
4. (3.) Adele – Rolling in the Deep
5. (5.) Nicki Minaj – Super Bass
6. (7.) Lil Wayne – How to Love
7. (6.) Lady Gaga – The Edge of Glory
8. (8.) OneRepublic – Good Life
9. (9.) Hot Chelle Rae – Tonight Tonight
10. (-) Demi Lovato – Skyscraper

Kolmatta ykkösviikkoaan juhliva LMFAO:n Party Rock Anthem on vielä reilusti edellä nyt kolmanneksi noussutta Katy Perryn Last Friday Nightia. Perry on menestynein Hot 100 -artisti vuosikausiin ja hakee siis jo viidettä perättäistä ykköstään, mutta tie on ohdakkeisempi kuin miltä näytti vielä kuukausi sitten. E.T. jätti top kympin 20 viikon jälkeen.
Disney-kasvatti Demi Lovato on nähty jo albumilistan kärkipäässä, mutta Skyscraper on hänen ensimmäinen top ten -hittinsä sooloartistina. Biisin radiosoitto on toistaiseksi olematonta, joten se menettää asemiaan tuntuvasti ensi viikolla. Lovato piipahti muutama vuosi sitten ysinäkin osana Camp Rock -leffan porukkaa.
Bad Meets Evilin ja Bruno Marsin Lighters (17) petrasi pykälän päähän debyyttiviikon sijoituksestaan. Nicole Scherzinger sai ensimmäisen top 40 -hittinsä pääroolissa, sillä Right There nousi 52-39.
T-Painin Booty Wurk (One Cheek at a Time) on viikon korkein uutuus sijalla 44. Auto-tunen uuden tulemisen airueeksi tituleerattu räppäri kävi kärjessä vuonna 2006 kappaleella Buy U a Drank (Shawty Snappin').
Blink-182:n paluuta on odotettu kahdeksan vuotta ja se nähdään tällä viikolla, kun Up All Night debytoi 85:ntenä. Bändillä on vain yksi top 40 -hitti, All the Small Things (2000), joka sitten etenikin aina kuudenneksi asti.
Romanian lahja tanssipopille Alexandra Stan sai luonnollisesti ensimmäisen Hot 100 -noteerauksensa Mr. Saxobeatin debytoitua sijalla 92.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Blake Shelton – Red River Blue
2. (-) Incubus – If Not Now, When?
3. (2.) Adele – 21
4. (-) Chris Young – Neon
5. (1.) Beyoncé – 4
6. (-) Colbie Caillat – All of You
7. (4.) Jason Aldean – My Kinda Party
8. (-) Theory of a Deadman – The Truth Is…
9. (-) Sublime with Rome – Yours Truly
10. (3.) Selena Gomez & the Scene – When the Sun Goes Down

The Voice -kykykisan tuomarina supertähteyden kynnykselle punnertanut Blake Shelton sai ensimmäisen USA:n albumilistan ykkösensä Red River Bluen peitottua Incubusin vuosia kypsytellyn If Not Now, When -albumin. Incubusilla on ykkösalbumikin, Light Grenades (2006), joka pitää hallussaan erästä listaennätystä – se nimittäin romahti toisella viikollaan 37:nneksi, mikä on sijoituksissa mitaten jyrkin sukellus. Silloin vanhoja catalog-albumeita ei huolittu mukaan, joten itse asiassa Light Grenades oli toisella viikollaan 40:nneksi myydyin. Nyt saavutettu kakkossija on Brandon Boydin bändille jo kolmas.
Shelton puolestaan on ehtinyt käydä aiemmin kolmantena. Hän on pärjännyt sijoituksissa mitaten paremmin kuin vaimonsa Miranda Lambert, joka taas on myynyt viime vuosina enemmän levyjä.
Kantria laulelee myös Chris Young. Neon on miehen kolmas kokopitkä ja ensimmäinen top 10 -albumi. Colbie Caillat sen sijaan joutuu tyytymään ykkösen jälkeen kuudenteen sijaan eikä I Do ole kohonnut kummoiseksikaan hitiksi, vaikka kävi taannoin myynnin turvin Hot 100 -listan 23:ntena.
Top tenin vilkkaan uutuusviikon täydensivät Theory of a Deadmanin ensimmäinen top 10 -lätty The Truth Is sekä alternative-piirien kovasti hypettämä Sublime with Rome -projektin esikoisalbumi Yours Truly. Sublimen nimetön neljäs albumi ylsi 13:nneksi vuonna 1996 vain kuukausia yhtyeen nokkamiehen Bradley Nowellin menehdyttyä heroiinin yliannostukseen. Albumi myi viisinkertaista platinaa, mutta nyt saavutettu top ten -visiitti on siis Sublimen ensimmäinen missään yhteydessä. Tai sen, mikä Sublimesta on jäljellä eli Eric Wilsonin ja Bud Gaugh’n. Rome viittaa Rome Ramireziin, joka hoitaa laulupuolen.


Britannian singlet, Top 10


1. (1.) The Wanted – Glad You Came
2. (2.) DJ Fresh featuring Sian Evans – Louder
3. (3.) Ed Sheeran – The A Team
4. (4.) Beyoncé – Best Thing I Never Had
5. (5.) Loick Essien featuring Tanya Lacey – How We Roll
6. (9.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
7. (6.) Jason Derülo – Don’t Wanna Go Home
8. (8.) Calvin Harris featuring Kelis – Bounce
9. (7.) Example – Changed the Way You Kiss Me
10. (10.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)

The Wantedin romanialaisten tutuksi tekemää hittisoundia mukaileva Glad You Came jatkoi singlelistan ykkösenä. Ensi viikolla uhaksi ilmaantuu toisen poikabändin JLS:n uusi single She Makes Me Wanna.
Vaikka ei parantanutkaan kolmatta sijaansa, Ed Sheeranin The A Team kannattaa nostaa esiin. Se on viettänyt listalla nyt kuusi viikkoa ja rivi on komea 3-5-6-3-3-3. Veikkaanpa, että syksyllä aika moni suomalainenkin on kuullut Sheeranista.
Enrique Iglesiaksen tutun geneerinen, mutta tarttuvahko Dirty Dancer petrasi tähän asti parhaalle sijalleen 21:nneksi. Sillä on mukana myös Usher, jonka taannoinen More oli iso hitti meillä, mutta jäi brittilistalla vain 23:nneksi. Dirty Dancer oli iTunes-alessa, joka kasvatti myös I Need a Dollarin (21-13) ja Beautiful Peoplen (33-23) menekkiä.
Indie-hopiksi luokitellun Rizzle Kicks -kaksikon Down with the Trumpets nousi 44-22. Se on heidän ensimmäinen listamerkintänsä. Puhallinsoittimilla menee hyvin, sillä saksofoniahan on kuultu viime vuosina lukuisilla hiteillä.
Tinie Tempah sai puserrettua itselleen kaksi uutta top 40 -merkintää: yllättävän nihkeästi vastaanotettu Till I’m Gone nousi 43-35 ja albumimenestyjäksi kehittyneen Chase & Statusin viimeisin single Hitz 57-39.
Rockilla ei vieläkään ole helppoa singlelistalla: Red Hot Chili Peppersin ja Blink-182:n tuoreimmat jäivät molemmat top 40:n alapuolelle. Tosin Pippureiden The Adventures of Rain Dance Maggie (44) tuli myyntiin keskellä viikkoa, mutta omapa on häpeänsä.
Amy Winehousen Back to Black valikoitui surullisten uutisten taustalle samalla tavalla kuin Michael Jacksonin Man in the Mirror pari vuotta sitten, mutta ei yltäne aivan kärkeen ensi viikon listalla.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Adele – 21
2. (2.) Beyoncé – 4
3. (3.) Adele – 19
4. (6.) Caro Emerald – Deleted Scenes from the Cutting Room Floor
5. (4.) Lady Gaga – Born This Way
6. (7.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
7. (10.) Rihanna – Loud
8. (-) LMFAO – Sorry for Party Rocking
9. (11.) Chase & Status – No More Idols
10. (8.) Foo Fighters – Wasting Light

Adelen 21 on viettänyt kärjessä nyt 18 viikkoa, mikä ohittaa yhdellä The Carpentersin The Singles 1969-1973 -kokoelman saavutuksen vuodelta 1974. Seuraava tavoite lienee sopivasti 21.
Caro Emeraldin Deleted Scenes from the Cutting Room Floor paransi jälleen pienintä numeroaan, nyt neloseksi.
Viikon ainoa merkittävä uutuus on kahdeksantena debytoiva LMFAO:n Sorry for Party Rocking, joka ylsi USA:ssa 12:nneksi muutama viikko sitten ja on duon ensimmäinen albumimerkintä saarivaltakunnassa.
Selena Gomez & The Scenen When the Sun Goes Down petrasi kolmannella listaviikollaan 38-23 ja The Piercesin neljäntenäkin piipahtanut You & I nousi 50-24.
Kylie Minoguen viiden lätyn boksi, joka käsittää neidon kaikki 2000-luvun albumit, debytoi 37:ntena. Amy Winehousen Back to Black -albumi ehti nettiostojen avulla 59:nneksi. Siitä lisää ensi viikolla.

Ei kommentteja: