sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Listakatsaus, vko 29

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
2. (2.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
3. (3.) Adele – Rolling in the Deep
4. (4.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
5. (5.) Nicki Minaj – Super Bass
6. (6.) Lady Gaga – The Edge of Glory
7. (8.) Lil Wayne – How to Love
8. (9.) OneRepublic – Good Life
9. (10.) Hot Chelle Rae – Tonight Tonight
10. (7.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.

Hittilistalla vakiinnutettiin asemia, sillä top teniin ei mahtunut yhtään uutta nousijaa ja koko kärkikuusikko piti paikkansa. Viime viikolla jäi mainitsematta, että LMFAO on ensimmäinen duo sitten Pet Shop Boysin (1986), joka on yltänyt sekä brittilistan että Hot 100 -listan kärkeen. Gnarls Barkley ja Outkast pääsivät lähelle saavutusta viime vuosikymmenellä.
Britanniassa kummallisesti hiipunut Britney Spears sai jo kolmannen top 20 -hittinsä Femme Fatalelta. Viheltäminen on kovassa huudossa ja sitä hyödyntää myös I Wanna Go (17).
Kelly Rowlandin r&b-hitti Motivation nousi pari sijaa 19:nneksi ja on neidon ensimmäinen top 20 -merkintä sitten Trina-dueton Here We Go (#17, 2005) ja vasta kolmas kaikkiaan. Rowlandin kolmas sooloalbumi Here I Am ilmestyy kuun lopussa.
Zac Brown Band on portaan päässä toisesta top 20 -hitistään, sillä kesäinen Knee Deep eteni jo 21:nneksi. Muutenkin kantrilla kulkee: Brad Paisley saavutti pitkän uransa korkeimman sijoituksen Carrie Underwoodin avustuksella. Remind Me nousi 27:nneksi peitoten pykälällä Thenin (2009). The Band Perryn uutta kevättä elävä If I Die Young saattaa toisella kierroksellaan parantaa jopa tähän asti saavuttamaansa 19. tilaa. Se nousi nyt 31-24.
Suhteellisen rivoa tekstiä (”Fuck me good, fuck me long, fuck me numb”) sisältävä Frank Oceanin r&b-hitti Novocane on viikon korkein uutuus sijalla 82. Ocean on Tyler the Creatorin kotipesänä tunnetun OFWGKTA:n jäsenistöä. Uutuuksia ovat myös Avril Lavignen Smile (94) sekä Foo Fightersin Walk (100).


USA:n albumit, Top 10


1. (1.) Beyoncé – 4
2. (2.) Adele – 21
3. (4.) Selena Gomez & the Scene – When the Sun Goes Down
4. (6.) Jason Aldean – My Kinda Party
5. (9.) Bad Meets Evil – Hell: The Sequel (EP)
6. (8.) Jackie Evancho – Dream with Me
7. (5.) Jill Scott – The Light of the Sun
8. (12.) Lady Gaga – Born This Way
9. (3.) Big Sean – Finally Famous
10. (-) Lloyd – King of Hearts

USA:n albumilistalla on aneemista, sillä ainoa uutuus kärkikympissä on Lloydin King of Hearts. R&b-stara on käynyt kakkosenakin eikä uudelta albumilta ole vielä lohkaistu kummoisiakaan hittejä.
Kilpailun puute toi Beyoncélle ensimmäistä kertaa toisen ykkösviikon – kaikki kolme aiempaa joutuivat luopumaan kärkipaikasta heti toisella listaviikollaan.
Uutuuksien puute tarkoitti hyvää myös Selena Gomezille, sillä When the Sun Goes Down nousi myynnin putoamisesta huolimatta nyt ylemmäksi kuin mihin neito on aiemmin yltänyt.
Kesän kuumimmaksi popnimeksi nousseen Foster the Peoplen Torches käväisi taannoin kahdeksantena ja on Hot 100 -listalla etenevän Pumped Up Kicksin (60-46) tavoin hyvässä nosteessa 46-31. Se kasvatti myyntiään toistakymmentä prosenttia.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) The Wanted – Glad You Came
2. (1.) DJ Fresh featuring Sian Evans – Louder
3. (3.) Ed Sheeran – The A Team
4. (6.) Beyoncé – Best Thing I Never Had
5. (2.) Loick Essien featuring Tanya Lacey – How We Roll
6. (5.) Jason Derülo – Don’t Wanna Go Home
7. (4.) Example – Changed the Way You Kiss Me
8. (7.) Calvin Harris featuring Kelis – Bounce
9. (8.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
10. (9.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)

Poikabändi The Wanted julkaisi esikoisalbuminsa vain kahdeksan kuukautta sitten, mutta on liikkeellä jo uudella materiaalilla. Glad You Came peittosi Louderin ja debytoi suoraan kärjessä. Ryhmän aiempi ykkönen All Time Low on vajaan vuoden takaa.
David Guettan juhlavin voittokulku näyttää pysähtyneen, sillä Where Them Girls atin kolmannen tilan jatkoksi Little Bad Girlin ensiaskeleet riittivät vain 16:nneksi. Biisillä on tuttuun tapaan pari vierailijaa, tällä kertaa Taio Cruz ja Ludacris. Uutta Guetta-albumia odotetaan kiihkeähkösti, sillä One Love palasi tällä viikolla albumilistan top 20:iin.
Edellisen albuminsa maistiaisella This Ain’t a Love Song ykköseksi ja Suomenkin radiolistalle päässyt Scouting for Girls julkaisee pian jo kolmannen kokopitkänsä. Sitä ennakoiva Love How It Hurts debytoi melko keskinkertaisesti 17:ntenä. Bändillä on yhteensä neljä top ten -singleä.
LMFAO:n uusi single Champagne Showers ylitti viimein top 40 -kynnyksen (37) usean viikon kärkkymisen jälkeen. Sillä vierailee Natalia Kills.


Britannian albumit Top 10

1. (2.) Adele – 21
2. (1.) Beyoncé – 4
3. (4.) Adele – 19
4. (3.) Lady Gaga – Born This Way
5. (-) The Horrors – Skying
6. (7.) Caro Emerald – Deleted Scenes from the Cutting Room Floor
7. (6.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
8. (12.) Foo Fighters – Wasting Light
9. (5.) Take That – Progress
10. (8.) Rihanna – Loud

Adelen 21 ei osoita hyytymisen merkkejä, päinvastoin: Set Fire to the Rain on parin viikon ajan kasvattanut sen myyntiä. Platinasarakkeen viereen ilmaantui juuri kaksinumeroinen luku ja ykkösviikkoja on kertynyt nyt siis 17. Koko kärkikolmikko on numeraalinen.
Viikon korkeimmasta uutuudesta vastasi The Horrors, jonka kolmas albumi Skying petrasi huomattavasti kahden aiemman 37. ja 25. tilaa. Listaviikkoja on ehtinyt kertyä nyt yhteensä vain neljä, joten seuraava haaste lienee uutuuden listaiän pidentäminen vähintään lähemmäs kymmentä viikkoa.
Hollantilaislaulajatar Caro Emeraldin Deleted Scenes from the Cutting Room Floor nousi pykälän kuudenneksi, joka on albumin paras noteeraus.
Jenkkisarjassa koottu Big Time Rush debytoi yllättävän hyvin sijalla 14. USA:ssa albumi on myynyt kultaa käytyään kolmantena.
Andrea Bocellin Vivere-kokoelma vuodelta 2007 palasi 19:nneksi. Sen paras sijoitus on neljäs. Incubusin ensimmäinen albumi neljään ja puoleen vuoteen If Not Now, When täydensi top 20:n. Bändi oli suosionsa huipulla vuonna 2004, jolloin A Crow Left of the Murder piipahti kuudentena ja loistava Megalomaniac-single hätyytteli top 20:iä.
Juuri Porissa, ja viihdeuutisten mukaan forssalaisella huoltoasemalla, vieraillut Ricky Martin sai kokoelmansa niinkin ylös kuin 24:nneksi. Se on hyvä saavutus, sillä hän on koskenut albumilistaan viimeksi vuonna 2005, jolloin Life piipahti 40:ntenä.
Ruisrock-vieras Elbow’n Build a Rocket Boys nousi takaisin top 40:iin (48-34). Siltä on juuri lohkaistu kolmas single Lippy Kids.

Ei kommentteja: