Billboard Hot 100, Top 10
1. (2.) Rihanna featuring Britney Spears – S&M
2. (1.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
3. (3.) Black Eyed Peas – Just Can’t Get Enough
4. (6.) Jeremih featuring 50 Cent – Down on Me
5. (4.) Cee Lo Green – F**k You (Forget You)
6. (10.) Adele – Rolling in the Deep
7. (7.) Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes – Look at Me Now
8. (9.) Jennifer Lopez featuring Pitbull – On the Floor
9. (8.) Britney Spears – Till the World Ends
10. (-) Lady Gaga – Judas
S&M nosti Rihannan ohi Bee Geesin, Elton Johnin ja Usherin vähintään kymmenen ykköstä netonneiden aateliin, jossa oli ennestään kymmenen artistia. Rihannalta kului saavutukseen vain viitisen vuotta. Eniten ykkösiä on The Beatlesillä, kaikkiaan kaksikymmentä.
S&M on myös kolmas perättäinen ykkönen Loud-albumilta. Itse albumi ei ole yltänyt vielä kolmatta sijaa korkeammalle. Rihannalla ei ylipäätään ole vielä ykkösalbumia.
Britney Spearskin sai levy-yhtiönsä painostuksesta krediitin ja viidennen ykkösensä. Krediitti tuli mielestäni hieman ennenaikaisesti, sillä on mahdotonta tietää, kummasta versiosta tulee lopulta suositumpi. Billboard ilmoittikin juuri, että Spearsin nimi poistetaan, jos S&M Remixin pisteet putoavat merkittävästi.
Ykkössija meni ainakin hetkeksi, mutta Katy Perryn pilvessä on hopeareunus: hän on nyt viettänyt 49 viikkoa putkeen Top 10:ssä, mikä lyö Ace of Basen aiemman enkan viikolla.
Down on Me kipusi sijalle neljä ja sivusi Jeremih’n parasta noteerausta (Birthday Sex, 2009). 50 Cent oli viimeksi näin lähellä huippua Just a Lil Bitillä (#3, 2005).
Lady Gagan Judas ehti myydä kymmenennen tilan edestä. Sen tie kärkeen näyttää hivenen ohdakkeisemmalta kuin Born This Wayn, mutta katsellaan.
Kelly Rowlandin Motivation debytoi paikalla numero 55. Ex-Destiny’s Childin viimeisimmästä Top 40 -visiitistä on jo kuusi vuotta.
USA:n albumit Top 10
1. (-) Foo Fighters – Wasting Light
2. (1.) Adele – 21
3. (-) Alison Krauss & Union Station – Paper Airplane
4. (-) Paul Simon – So Beautiful or So What
5. (-) Mana – Drama y Luz
6. (2.) Britney Spears – Femme Fatale
7. (7.) Various Artists – Songs for Japan
8. (5.) Wiz Khalifa – Rolling Papers
9. (6.) Chris Brown – F.A.M.E.
10. (8.) Mumford & Sons – Sigh No More
Foo Fightersin taidokas kärkipaikan vältteleminen sai lopun Wasting Lightin debytoitua paalulla ylivoimaisesti. Se on bändin kuudes Top 10 -studioalbumi seitsemästä yrittämästä. Ainoastaan nimetön esikoinen jäi alemmas.
Alison Krauss sai aikoinaan parhaan albumin Grammyn Robert Plant -duettolevystä Raising Sand (2007). Sen korkeimmaksi listasijaksi tuli kakkonen ja nyt Paper Airplane debytoi kolmantena. Kantritähden pitkäaikainen taustabändi Union Station ei ollut aiemmin käynyt top kympissä, Kraussilla itsellään on kolmaskin Top 10 -merkintä.
Paul Simon levyttää harvakseltaan, joten So Beautiful or So Whatin olisi voinut olettaa yltävän korkeammallekin kuin neljänneksi. Se on hänen 12. studioalbuminsa. Lähes tasan viisi vuotta sitten ilmestynyt Surprise tosin nuupahti sijalle 14, joten siihen nähden sijoitusparannus toki on huomattava, mutta myyntiluvut suunnilleen samat. Lisää Simonista edellisessä kirjoituksessa.
Meksikon kiistämättä suurimman rockyhtyeen Manán juuret juontavat aina 1980-luvun alkupuolelle, mutta jenkkilistasuosikki siitä tuli vasta 90-luvun puolessa välissä. Myös heidän studiolevyjensä väli ehti venähtää viideksi vuodeksi. Amar es Combatir (2006) ylsi neloseksi ja Drama y Luz debytoi nyt viidentenä.
Brittitulokas Jessie J:n esikoinen aloitti sijalta 11 ja TV on the Radion Nine Types of Light sivusi edellisen Dear Sciencen (2008) 12. tilaa. Keuhkosyöpää sairastanut basisti Gerard Smith menehtyi keskiviikkoaamuna.
Hiphop-yhtye Atmosphere debytoi 13:ntena, mutta albumin nimi ei ole yhtä kiva kuin When Life Gives You Lemons You Paint That Shit Gold (#5, 2008).
K.d. lang sai kuudennen Top 40 -albuminsa Sing It Loudin debytoitua sijalla 32. Kanadalaisartisti on käynyt top kympissä vain kerran (Watershed #8, 2008).
Albumien kokonaismyynti oli jopa 16 prosenttia viimevuotista parempaa.
Britannian singlet Top 10
1. (1.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
2. (-) Wretch 32 featuring Example – Unorthodox
3. (2.) Jennifer Lopez featuring Pitbull – On the Floor
4. (58.) Tracy Chapman – Fast Car
5. (8.) Chris Brown featuring Benny Benassi – Beautiful People
6. (4.) Snoop Dogg & David Guetta – Sweat
7. (3.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
8. (5.) Black Eyed Peas – Just Can’t Get Enough
9. (14.) Lady Gaga – Judas
10. (9.) Mann featuring 50 Cent – Buzzin’
LMFAO-kaksikkoa ei juuri tunneta, mutta vielä vieraampia ovat Party Rock Anthemilla esiintyvät Lauren Bennett sekä GoonRock. Pikainen nettihaku kertoo Bennettin laulavan yhtyeessä nimeltä Paradiso Girls ja GoonRock toimii tuottajana. Party Rock Anthem on kärjessä nyt toista viikkoa.
Wretch 32 ajeli Traktorilla viidenneksi alkuvuodesta ja nyt kyydissä on myös Example. Unorthodox ilmestyi sopivasti pääsiäiseksi ja on siis Wretch 32:n toinen Top 5 -hitti. Examplella oli ennestään jo kaksi Top 10 -sinkkua.
Kykykisakokelaiden esitykset ovat ennenkin nostaneet vanhoja kappaleita naftaliinista ja nyt ihme-revivalin sai tuta Tracy Chapmanin Fast Car. Nelossija on biisin paras. Se ylsi viidenneksi vuonna 1988 ja osaltaan auttoi neidon esikoista nousemaan albumilistan kärkeen ja myymään yli kaksi miljoonaa kappaletta. Fast Car on Chapmanin ainoa Top 40 -single, nyt siis kahteen otteeseen.
Bruno Marsin neljän Top 10 -hitin rivi janoaa lisäjäseniä ja The Lazy Song debytoikin jo 15:ntenä.
Beyoncén uusi Run the World (Girls) -single tuli digikauppoihin melko odottamatta, vaikka onkin pyörinyt verkossa jo hetken. Se on neidon 18. Top 10 -hitti. Ykkösiä löytyy peräti viisi.
R&B-laulaja ja Big Brother -julkkis Nathan tottelee nyt taiteilijanimeä Starboy Nathan ja menestyskin on parempaa: Diamonds (23) ilmaantui kuuden vuoden takaisen Top 40 -sinkun Come into My Roomin (37) jatkoksi.
Aloe Blaccin I Need a Dollar soi MTV:llä jo vuosi sitten, mutta on valloittanut maailmaa hitaasti. Nyt Keski-Euroopan jälkeen on Britannian vuoro ja biisi nousi 49–29. Pykälää ylempänä putoaa Dr. Dren I Need a Doctor. Molempi parempi.
Tinie Tempah ei ole aivan pysäyttämätön, mutta melkoinen hitintekijä silti. Simply Unstoppable debytoi 33:ntena ja on Tempahin kymmenes Top 40 -sinkku. Sen yläpuolelle parkkeerasi uutuutena Jessie J:n neljäs hitti Nobody’s Perfect – kuin muistuttaakseen poptähden kuolevaisuudesta.
Pitbullin ja kavereiden Give Me Everything debytoi sijalla 35. Chipmunkin viimeisin sinkku In the Air on jäämässä hänen tasoonsa nähden kehnoille sijoille, vaikka punnersi nyt neljä pykälää ylöspäin 37:nneksi.
Morrisseyn Glamorous Glue on tulokas sijalla 69. Se julkaistiin singlenä USA:ssa vuonna 1992, Britanniassa vasta nyt seiskatuumaisena.
Britannian albumit Top 10
1. (2.) Adele – 21
2. (1.) Foo Fighters – Wasting Light
3. (3.) Adele – 19
4. (7.) Jessie J – Who You Are
5. (6.) Rihanna – Loud
6. (8.) Cee Lo Green – The Lady Killer
7. (10.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
8. (5.) Katy B – On a Mission
9. (4.) Glee Cast – Glee: The Music, Vol. 5
10. (-) Chipmunk – Transition
Adelen 21 palasi jälleen albumilistan kärkeen ja on nyt historian pisimpään kärjessä viihtynyt naissooloartistin albumi. Jos naisia ja sooloilijoita nyt jostain syystä halutaan erotella miehistä ja yhtyeistä. Tämä oli 21:n ensimmäinen alle sadantuhannen kappaleen myyntiviikko.
Edellisellä albumillaan kakkosena käynyt Chipmunk joutui nyt tyytymään kymmenenteen tilaan, mutta se löi sentään Gorillazin The Fallin (12), joka Radioheadin The King of Limbsin tavoin on ollut jaossa ilmaiseksi. Edelliset kolme Gorillaz-studioalbumia noteerasivat rutkasti paremmat sijat 3, 1 ja 2. Ja ketä kiinnostaa, millä vempeleellä albumi on äänitetty? Ei minua ainakaan.
BBC:n Sound of -listan täytteenä killunut Jamie Woon ei hänkään onnistunut murtautumaan kärkisijoille (15). Guillemotsin kolmas albumi Walk the River ilmaantui 26:nneksi ja The King Bluesin ensimmäinen lista-albumi Punk and Poetry sijalle 31. Guillemotsin laulaja Fyfe Dangerfield menestyi bändin tauon aikana ihan omillaankin.
Hieman kauemmin kehissä on viihtynyt Whitesnake, jonka 11. studioalbumi Forevermore (33) jäi matkojen päähän edeltäjänsä Good to Be Badin (2008) seitsemännestä sijasta. Top ten -albumeita on kahdeksan, mutta ykkösiä ei vielä ainuttakaan. K.d. langin seitsemäs Top 40 -albumi Sing It Loud debytoi pykälää alempana.
Kaikkein kovin on kuitenkin 82-vuotias James Last, joka sai jo 66. albuminsa Top 75 -listalle, kun Music Is My World debytoi sijalla 24. Respect. Elävä saksalaislegenda ei Whitesnaken tavoin ole vielä kokenut paalupaikan huumaa.
Snoop Doggin Sweat on iso singlehitti, mutta se ei auttanut Doggumentarya Top 40:iin (44).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti