maanantai 18. huhtikuuta 2011

Listakatsaus, vko 16

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
2. (2.) Rihanna – S&M
3. (3.) Black Eyed Peas – Just Can’t Get Enough
4. (4.) Cee Lo Green – F**k You (Forget You)
5. (5.) Lady Gaga – Born This Way
6. (7.) Jeremih featuring 50 Cent – Down on Me
7. (6.) Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes – Look at Me Now
8. (13.) Britney Spears – Till the World Ends
9. (8.) Jennifer Lopez featuring Pitbull – On the Floor
10. (10.) Adele – Rolling in the Deep

E.T.:n kolmas ykkösviikko saattaa jäädä sen viimeiseksi, sillä kuten edellisessä tekstissä tuli kerrottua, Rihannan S&M:stä julkaistiin ovelasti myyntiin remix-versio, jolla naukuu Britney Spears – juuri kun ehdin viime viikolla leimata biisin parhaaksi sijaksi kakkosen. Parasta listoissa onkin juuri se, että kaikkea voi tapahtua.
Spearsin oma Till the World Ends lähti taannoin liikkeelle melko hitaasti, vaikka debytoi yhdeksäntenä. Nyt se paransi siitä jo pykälän.
Kantrihurmuri Blake Shelton piristää mukavasti tämänviikkoista top kahtakymppiä. Honey Bee (13) on miehen ensimmäinen Top 20 -hitti. Lupe Fiascon Top 20 -saldo näyttää The Life Goes onin (16) ansiosta nyt kahta – ensimmäinen oli Superstar (2007), joka ylsi kymmenenneksi asti.
Pitbullilla on yhä hakusessa ensimmäinen jenkkiykkönen, koska edes Jennifer Lopezin avut eivät tunnu riittävän ihan sinne asti. Tuskin Give Me Everythinginkään (60-17), joka on kuitenkin hollantilais-dj Afrojackin sekä mystisen Nayerin ensimmäinen Hot 100 -meriitti.
Tanssipoljentoa löytyy myös sijalta 91: Martin Solveigin ja Dragonetten eurohitti Hello, joka on molempien ensimmäinen Hot 100 -hitti.
Aivan yhtä kiihkeää rytmiä ei tarjoa kantritähti Brad Paisley apunaan neljä vuosikymmentä tahkonnut Alabama. Old Alabama debytoi sijalla 95 ja on veteraanibändin ensimmäinen Hot 100 -hitti sitten ’N Syncin kanssa esitetyn (God Must Have Spent) A Little More Time on Youn kantriversion (#29, 1999). ’N Syncin alkuperäinen esitys ylsi kahdeksanneksi eli sama kappale listautui kahdesti esittäjinään ’N Sync sekä Alabama with ’N Sync.


USA:n albumit Top 10

1. (3.) Adele – 21
2. (1.) Britney Spears – Femme Fatale
3. (6.) Radiohead – The King of Limbs
4. (-) Hollywood Undead – American Tragedy
5. (2.) Wiz Khalifa – Rolling Papers
6. (4.) Chris Brown – F.A.M.E.
7. (5.) Various Artists – Songs for Japan
8. (11.) Mumford & Sons – Sigh No More
9. (-) Asking Alexandria – Reckless & Relentless
10. (9.) Kirk Franklin – Hello Fear

21 nettosi tällä viikolla neljännen ykkösviikkonsa USA:n albumilistalla, mutta on myynyt vain noin puolet siitä mitä Britanniassa.
Radioheadin The King of Limbs nousi sijoissa kolmanneksi, vaikka sen myynti laskikin edellisviikosta. Viimeisimpien tietojen mukaan osa viime viikon myynnistä jäi osa pois edelliseltä listalta ja se lisättiin tämän viikon saldoon. Levyn vastaanottoa on silti pidettävä pettymyksenä.
Nelosena debytoinut American Tragedy on Hollywood Undeadin toinen hittialbumi ja ensimmäinen Top 10 -merkintä. Swan Songs (2008) ylsi sijalle 22, mutta myi varsin pitkään parin hitin turvin.
Metalcorebändi Asking Alexandria puolestaan on ensimmäistä kertaa top sadassa. Albumin nimi on kuin Children of Bodomilla, mutta menestys huomattavasti parempaa: Relentless, Reckless Forever jäi taannoin sijalle 42.
Academy of Country Music piti palkintokemunsa ja niiden seurauksena muun muassa Jason Aldeanin (12) ja Zac Brown Bandin (15) platinaiset albumit harppasivat roimasti kohti kärkeä.
Palkintojuhlista puheen ollen, Billboard järjestää toukokuussa Billboard Music Awards -gaalan muutaman vuoden tauon jälkeen. Rihanna keräsi eniten ehdokkuuksia.
The Bandista tuttu veteraani Robbie Robertson debytoi 13:ntena albumillaan How to Become Clairvoyant. Se on hänen paras soolonoteerauksensa ja viimeisimmästä Top 10 -vierailusta ylipäätään on ehtinyt kulua noin 36 vuotta. Silloin kyseessä oli The Bandin ja Bob Dylanin kimppa-albumi.
Sijan 16 Tron: Legacy Reconfigured sisältää muun muassa Mobyn ja The Crystal Methodin remiksauksia Daft Punkin esittämistä soundtrackin kappaleista. Alkuperäinen Tron-albumi ylsi neljänneksi tammikuussa ja palasi tällä viikolla Top 40:iin.
R&b-bändi Mint Condition asteli 7-albumilla sijalle 33, korkeammalle kuin kertaakaan lähes kaksikymmentä vuotta kestäneen levytysuransa aikana. The Killsin neljäs albumi Blood Pressures debytoi 37:ntenä, joka on duon ensimmäinen Top 100 -sijoitus. Alison Mosshart on toki käynyt The Dead Weatherin kanssa pari kertaa kärkikympissäkin.


Britannian singlet Top 10


1. (2.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
2. (1.) Jennifer Lopez featuring Pitbull – On the Floor
3. (5.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
4. (9.) Snoop Dogg & David Guetta – Sweat
5. (4.) Black Eyed Peas – Just Can’t Get Enough
6. (3.) Adele – Someone Like You
7. (12.) Rihanna – S&M
8. (20.) Chris Brown featuring Benny Benassi – Beautiful People
9. (6.) Mann featuring 50 Cent – Buzzin’
10. (7.) Nicole Scherzinger – Don’t Hold Your Breath

Jenkkiduo LMFAO nappasi uransa toisen paalun ja ensimmäisen johtotähtenä: Gettin' Over Youlla he saivat avustaa David Guettaa. Lauren Bennettille ja GoonRockille ykkössija on luonnollisesti ensimmäinen, koska he ovat listan ensikertalaisia.
S&M Remix -efekti näkyi jo brittilistalla, mutta suurempi huomio kiinnittyy Chris Brownin Beautiful Peopleen. Kuuntelen listapoppia päivittäin, ja mielestäni biisistä ei tullut Top 10 -sinkkua ainakaan musiikillisin avuin. Brownin sinkkusuhdanteet ovat toki korkeammalla kuin koskaan: Beautiful People on hänen kolmas Top 10 -merkintänsä pelkästään tänä vuonna. Benny Benassi palasi top kymppiin kahdeksan vuoden tauolta.
Top 10 koostuu tällä viikolla ensimmäistä kertaa pelkästään digilatauksista, sillä viime viikolla kymmenentenä ollut Jessie J:n Price Tag on julkaistu myös fyysisenä singlenä ja se putosi nyt sijalle 12.
Lady Gagan Bad Rom.. anteeksi Judas jouduttiin vuodon takia julkaisemaan suunniteltua aiemmin ja se ehti puolessatoista päivässä 14:nneksi. Supertähden sinkkumenekki on Britanniassa kuitenkin yllättävän kesyä: kärkeen Judasilla ei taida olla asiaa ensi viikollakaan ja Born This Way joutui taannoin tyytymään kolmanteen sijaan.
Britney Spearsin Till the World Ends (47-26) petrasi melko lähelle parasta sijoitustaan, joka on 21.
Arctic Monkeysin korkealta alkanut kaupallinen alamäki ei näytä vielä loppumisen merkkejä, sillä Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair jäi 28:nneksi. Bändillä on kaksi ykköstä.
Kesha sai yhdeksännen Top 40 -sinkkunsa, sillä Blow nousi 41-32. Amy Winehousen kummitytär ja levy-yhtiön suojatti Dionne Bromfield ylsi ensimmäistä kertaa Top 40:iin yhdessä Diggy Simmonsin kanssa kappaleella Yeah Right (36). Simmons on Run DMC:n Runin poika ja koko listan ensikertalainen.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Foo Fighters – Wasting Light
2. (1.) Adele – 21
3. (3.) Adele – 19
4. (-) Glee Cast – Glee: The Music, Vol. 5
5. (2.) Katy B – On a Mission
6. (4.) Rihanna – Loud
7. (5.) Jessie J – Who You Are
8. (14.) Cee Lo Green – The Lady Killer
9. (9.) Elbow – Build a Rocket Boys
10. (8.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans

Foo Fighters syrjäytti odotetusti Adelen albumilistan kärjestä. Täten 21:n yhtämittainen ykkösviikkojen putki katkesi 11:een, mutta toki lisää paaluja on odotettavissa – todennäköisesti jo ensi viikolla. Enkä jaksa lakata hämmästelemästä 19:n hurjaa kestävyyttä kärkikolmikossa. Sekä Wasting Light että 21 myivät yli satatuhatta kappaletta.
Dave Grohlin bändille paalu on uran kolmas ja heidän kaikki varsinaiset studiolevynsä ovat yltäneet top kymppiin.
Glee Castinn neljä aiempaa numeroitua koostetta pääsivät sijoille 1, 2, 3 ja 4, mutta ketju turmeltui viidennen debytoitua neljäntenä.
Cee Lo Greenin Bright Lights Bigger City on hieno biisi ja yllättävän iso hitti nostaen osaltaan The Lady Killerin takaisin kärkikymppiin. Albumin paras sijoitus on kolmas.
Robert Plantin kanssa kakkosenakin käyneen Alison Kraussin Union Station -albumi Paper Airplane debytoi 11:ntenä. Tätä ennen Kraussin paras Union Station -merkintä oli New Favoriten (2001) 72. tila.
Metronomyn The English Riviera debytoi 28:ntena ja TV on the Radion Nine Types of Light jäi yllättävänkin alas, 33.nneksi. Samaan päässyt Dear Science (2008) oli sentään ilmestymisvuotensa hehkutetuimpia albumeita. Eikä hyvältä näytä Ruotsin listaykköseksi ponkaisseella Glasvegasillakaan: Euphoric Heartbreak romahti toisella listaviikollaan 10-47.
Montenegron Francis Goya, Miloš (Karadaglic) teki brittilistadebyyttinsä sijalle 52 albumilla The Guitar.

Ei kommentteja: